Workshop/ Burrat dhe Natyra: Gjinia, Fuqia, dhe Ndryshimi i Mjedisit

Data: 26-28 shkurt 2016

Vendndodhja: Qendra Rachel Carson për Mjedisin dhe Shoqërinë, LMU Mynih, Gjermani

Folës të pranishëm në aktivitet: Sherilyn MacGregor (Universiteti Keele, Britani e Madhe) dhe Nicole Seymour (California State University, Fullerton, SHBA)

“Gjinia” në shkencat humane mjedisore dhe shkencat shoqërore, ka qenë prej kohësh sinonim me “gratë.” Akademikët feminist dhe ekofeminist kanë krijuar një raport pune në lidhjet mes feminitetit dhe mjediseve dhe në përfshirjen e grave në politikë dhe praktikat mjedisore. Sigurisht, njerëzit e të gjitha përkatësive dominojnë në çështjet e mjedisit lokalisht dhe globalisht, dhe njerëzit e elitës mbajnë pushtetin më kulturor dhe ekonomik për të formësuar problematikën bashkëkohore mjedisore. Por rrallë është gjinia e tyre në vetvete një objekt hulumtimit kritik dhe pjesë e analizës.

Ky është qëllimi i workshopit në fjalë, që të hedhë dritë dhe për  fillojë përmirësimin e  këtij boshllëku në shkencat humane të mjedisit dhe shkencat shoqërore. Workshopi ka për qëllim të sjellë së bashku akademikë, profesionistë, artistë, shkrimtarë, dhe aktivistë të cilët kanë një interes në eksploruar lidhjet midis gjinisë dhe ndryshimeve mjedisore në të kaluarën, në shoqëritë bashkëkohore, dhe në vizionet e së ardhmes.

Ju lutemi dërgoni një propozim dhe biografi të shkurtër në adresën conferences@rcc.lmu.de deri më 1 shtator 2015. Pjesëmarrësit do të ftohen për të bërë prezantime të shkurtra (rreth 10 minuta), me shënime / papera / punime artistike / etj. që do të shpërndahen paraprakisht. Formati Propozimi është i hapur, por ju lutem të përfshini se si do të angazhoheni në këtë temë dhe gjatë aktiviteteve të workshopit, dhe një përshkrim të asaj që mund të sjellë prezantimin tuaj.

Thirrja zyrtare

 

Leave a Comment