VIDEO/ Ja si duhet të plotësoni aplikimin për Llotarinë Amerikane

Ambasada Amerikane ka publikuar një video ilustruese lidhur me procesin e aplikimit për Llotarinë Amerikane.

Aplikimi online për regjistrimin për lotarinë është i thjeshtë dhe është falas dhe kryhet në faqen e internetit: https://dvlottery.state.gov/ . Kriteret kualifikuese mund t’i lexoni këtu: https://al.usembassy.gov/sq/visas-sq/immigrant-visas-sq/diversity-visa-sq/kriteret-kualifikuese-mbi-arsimimin-dhe-punesimin/. Formulari i regjistrimit përbëhet nga pyetjet e mëposhtme: mbiemri, emri, data e lindjes, gjinia, qyteti dhe shteti ku keni lindur, nëse keni lindur në Shqipëri, atëherë lini pyetjen # 6 pa përgjigje, fotografinë tuaj të marrë kohët e fundit, adresën tuaj postare, vendin ku jetoni sot, numrin e telefonit, adresën e emailit, nivelin tuaj më të lartë të arsimit që nga sot, gjendjen aktuale civile, numrin e fëmijëve deri në moshën 21 vjeç në ditën e paraqitjes së regjistrimit tuaj; jepni të njëjtin informacion për bashkëshortin dhe fëmijët tuaj. Suksese! 

Leave a Comment