Vendet që ofrojnë mundësi punësimi dhe sektorët përkatës

Ju mund të kërkoni mundësi të reja, zbulime, emocione ose kultura, të zhvilloni vetveten ose aftësitë tuaja gjuhësore. E gjitha ç’ka ju duhet të bëni është të shkoni dhe gjeni veten jashtë vendit! Mundësia e punës jashtë vendit nuk është vetëm shumë tërheqëse, por shumë e mundur në ditët e sotme.

Globalizimi ka bërë të mundur – dhe të domosdoshme – që të huajt të mbushin pozicionet vakante të punës. Kompanitë janë vazhdimisht në kërkim të punëtorëve shumëgjuhësh për të zhvilluar disa detyra. Marrja e shansit të lëvizjes është më e lehtë dhe më tërheqëse çdo ditë, kështu që për të gjithë ata që presin ta bëjnë këtë, këtu janë disa të dhëna se ku duhet të shkojnë dhe çfarë lloj profilesh kërkojnë kompanitë.

Gati për të marrë hapin e parë?

Cilat vende po punësojnë më së shumti?

Le të hedhim një vështrim në vendet ku nevojiten më shumë njerëz. Megjithëse ekzistojnë mundësi kudo dhe është një çështje përkushtimi dhe padurimi, një gjë është gjithashtu e qartë: sa më i lartë të jetë numri i mundësive, aq më të mëdha janë shanset të arrish një. Për shkak të kësaj, përpjekja për të gjetur një punë në vendet ku ofrohen më shumë oferta pune mund të jetë një vendim i mençur. Por cilat vende po flasim? Ne mund t’i ndajmë ato në tre blloqe:

Evropën Jugore

Ndoshta puna juaj e dëshiruar është në një mjedis me diell, pranë plazhit dhe duke shijuar mënyrën e jetesës mesdhetare. Epo, atëherë tani është koha! Tani ekzistojnë një numër shumë i lartë i vendeve të lira në Spanjë, Portugali, Greqi dhe Maltë. Këto janë vendet me sasinë më të madhe të ofertave në dispozicion në bazën e të dhënave të Evropës për Gjuhët e Punës. Nëse ju pëlqen ideja e një pune në qytete të tilla si Barcelona, Athina ose Lisbona, atëherë sot është dita juaj me fat.

Europa Lindore

Ka një zgjedhje për ata prej jush që preferojnë të arratisen nga nxehtësia dhe nga vera e mbushur plot Jugore. Europa Lindore do t’ju sjellë paqen, qetësinë dhe kënaqësinë që kërkoni. Vende të tilla si Polonia, Rumania, Republika Çeke ose Bullgaria gjithashtu kanë një fluks të madh të vendeve të lira të punës. Ju mund të zbuloni madhështinë e Evropës së vjetër ndërkohë që ndjeheni të përmbushur dhe të zhvilloni vetveten.

Britani dhe Irlandë

Zgjedhja klasike kur mendon të lëvizësh jashtë vendit – dhe vazhdon të jesh i fortë! Mbretëria e Bashkuar dhe Irlanda janë gjithmonë një opsion i mirë: shumë gjuhë evropiane po rekrutohen tani në të gjithë Ishujt. Gjithashtu, duke filluar nga një vend ku anglishtja është gjuha amtare mund të duket më e lehtë dhe një mënyrë e mirë për të përsosur aftësitë tuaja në gjuhën angleze.

Çfarë lloj punësh ofrohen?

Sigurisht, kualifikimi dhe specializimi është një portë për shumë mundësi. Ekzistojnë perspektiva në çdo sektor, por disa prej tyre kanë më shumë peshë se të tjerët. Punët në Shërbimin e Klientit janë ato më të kërkuara. Agjentët Multilingual, Menaxherët e llogarisë, Planifikuesit e fuqisë punëtore ose Menaxherët e Operacioneve janë disa nga profilet më të kërkuara. IT ofron shumë vende të lira për shumë gjuhë në mbarë Evropën. Kjo përfshin Mbështetjen Teknike, Inxhinierinë Software dhe kështu me radhë … por edhe një nga punët më të dëshiruara ndonjëherë: Testimi i Lojërave! Ju mund të habiteni në sasinë e testuesve të lojërave me gjuhët që kërkohen. Thjesht hidhni një sy!

Gjithashtu, Shitje & Marketing dhe  Finance janë kategori me një sasi të ngjashme pozicionesh të ofruara. Nëse jeni të specializuar në një nga ato fusha, shanset tuaja janë më të larta.

Burimi i informacionit:WORKING IN EUROPE: MOST DEMANDED COUNTRIES, LANGUAGES AND SECTORS

COMMENTS

Leave a Comment