Thirrje per pjesmarres/ Trajnim në Tiranë

Projekte Vullnetare Nderkombetare me mbeshtetjen e Europian Youth Foundation do te organizoj trajnimin “Lufta kunder steriotipeve”- Urrejta shperndahet ne rast se nuk flet”.

Trajnimi do te organizohet ne daten 13- 20 Janar 2017 ne Tirane. Ky trajnim ka si qellim te rrise kapacitetet e rreth 25 te rinjve nga e gjithe Shqiperia ne lidhje me steriotipet dhe paragjykimet kryesisht ato me baze gjinore, perkatesive etnike dhe seksuale. Gjate trajnimit te rinjte do tw angazhohen ne sesione te bazuara ne metodat e edukimit jo formal, do te sjellin ide dhe pergatisin nje broshure informuese ne lidhje me steriotipet si dhe anagzhohen ne plotesimin e nje kerkimi te shkurter ne Tirane ne lidhje me perceptimin e te rinjve rreth steriotipeve dhe paragjykimeve.
Te rinjte e trajnuar, pas trajnimit pritete qe te organizojn disa senaca informuese dhe ndergjegjesuese me kete teme ne shkollat e qyteteve te tyre si dhe ne komunitetit ku ata jetojne.

Kerkohen pjesemarres nga zone te ndryshme te Shqiperise nga mosha 18 – 30 vjec.
Disa prej kritereve te perzgjedhjes do te jene:
Mosha nga 18-30 vjec
Aftesi te mira komunikimi dhe bashkpunimi ne grup
Aftesi te te shkruarit dhe strukturuarit te ideve ( per pergatitjen e broshures)
Motivimi per te organizuar senca informuese dhe fushata ne terren pas trajnimit ( ne qytetin apo fshatin ku ju banoni)
Njohuri baze per te punuar ne kompjuter dhe vendosur informacione ne rrjetet sociale
Angazhimi I plot gjate gjithe ditve te trajnimit
Nivel baze te gjuhes angleze ( kuptuar dhe folur) sepse disa senanca do te organizohen nga trajnues te huaj ne gjuhen Angleze.
Per te rinje qe vijne nga rrethet te gjitha shpenzimet do te jene te mbuluara.

Per te gjithe te interesuarit ju lutem te plotesojne formularin e aplikimit online deri me date 10 Dhjetor 2016.
Per cdo pyetje apo paqartesi ju lutem na kontaktoni ne : info@pvnalbania.org

Formulari i aplikimit mund të plotësohet duke klikuar në këtë LINK

COMMENTS

  • Erina

    Mund te kete tolerance ne kufirin moshor sepse edhe ne qe kemi mbi 30 vjec jemi te interesuar per projektet tuaja, ne fakt une drejtor nje shkolle profesionale ne Cerrik dhe do te isha e interesuar per trajnimin, ju pergezoj per nismat qe ndermerrni.

    • user1

      Duke qene se Mundesi.al eshte vetem publikues i informacionit dhe mundesive te tilla dhe jo organizator i eventit, nuk mund t’iu pergjigjemi pyetjes tuaj. Ju lutem kontaktoni organizatoret ne adresen e emailit info@pvnalbania.org per te marr nje pergjigje kkonkrete.

Leave a Comment