Thirrje për aplikim projekti

UNESCO Prize for Girls’ and Women’s Education

Barazia gjinore në arsim është një e drejtë themelore dhe një parakusht për të ndërtuar shoqëri gjithëpërfshirëse. Pikërisht me këtë frymë çmimi i UNESCO-s për edukimin e vajzave dhe grave nderon kontributet e jashtëzakonshme dhe inovative të bëra nga individë, institucione dhe organizata për të avancuar në shkollimin e vajzave dhe grave.

Ky çmim i UNESCO-s është unik në prezantimin e projekteve të suksesshme që përmirësojnë dhe promovojnë perspektivat arsimore të vajzave dhe grave dhe, nga ana tjetër, cilësinë e jetës së tyre.

Financuar nga Qeveria e Kinës, çmimi është dhënë çdo vit dhe konsiston në vlerën e 50.000 USD.

Projekti do të vlerësohet në bazë të këtyre kritereve të përzgjedhjes:

  • Ndikimi
  • Risitë
  • Qëndrueshmëria

Për më tepër informacion mbi kriteret e përzgjedhjes, vizitoni faqet:

https://en.unesco.org/themes/women-s-and-girls-education/prize/nomination/criteria

Afati i dorëzimit të projektit:   7 Maj 2018

Adresa e dorëzimit: unesco.al@mfa.gov.al

Leave a Comment