Konkurs për esetë më të mira

Konkurs për esetë më të mira

Ambasada e Azerbajxhanit në Greqi ka ftuar Universitetin e Tiranës të jetë bashkëpunëtor për të dytin vit në Kokursin me Esse “Çfarë di unë për Azerbajxhanin. Ky aktivitet zhvillohet nga Ministria e Rinisë dhe Sporte të Republikës së Azerbajxhanit dhe Ministrisë së Punëve të Jashtme në Republikën e Azerbajxhanit. Në këtë konkurs ftohen të marrin pjesë të gjithë studentët e Universitetit të Tiranës nga mosha 18-29. Aplikuesit duhet që të përgatisin një esse me maksimalisht…

Read More

Shkollë verore falas me temë kryesore Komunizmin

Shkollë verore falas me temë kryesore Komunizmin

Qëllimi i shkollës verore do të jetë zhvillimi i leksioneve në auditoret e fakultetit të Historisë dhe Filologjisë me tematikë nga periudha komuniste në Shqipëri dhe trashegimia komuniste sot në vendin tonë. Periudha komuniste është një ndër periudhat më pak të trajtuara nga këndvështrimi i studimeve kontemporane në Shqipëri dhe gjithnjë e më shumë ka lindur nevoja për t’u thelluar në trajtiminin e disa tematikave kryesore, siç janë aspektet politike, juridike, sociale, jeta e përditshme,…

Read More

Mundësi trajnimi për stafin akademik të UT në Rumani

Mundësi trajnimi për stafin akademik të UT në Rumani

Hapet thirrja për bursa në kuadër të programit Erasmus + në Universitetin Perëndimor Timisoara, në Rumani Në kuadër të programit Erasmus+ është hapur thirrja për aplikime për bursa për mobilitete për stafin dhe studentët e Universitetit të Tiranës në Universitetin Perëndimor Timisoara, në Rumani, për semestrin e pare të vitit akademik 2017-2018 Llojet e mobilitetit përfshijnë: – Shkëmbimin e studentëve për studime; – Shkëmbimin e stafit akademik për trajnim; Nivelet e mobilitetit përstudentët: – Bachelor…

Read More

Kamp dy-javor në Pekin

Kamp dy-javor në Pekin

Njoftohen te gjithe studentet e Institutit Konfuci-UT se do te organizohet nje grup prej 20 studentesh, te cilet do te jene pjese e kampit veror dy javor ne Pekin. Te gjitha shpenzimet ne Kine (perjashto bileten e udhetimit vajtje-ardhje Tirane-Pekin) do te mbulohen nga Universiteti I Gjuheve te Huaja te Pekinit partner I Universitetit te Tiranes. Te gjithe te interesuarit duhet te paraqiten prane zyrave të Institutit Konfuci-UT per te bere regjistrimin me dokumentacionin si me…

Read More

Seancë informimi mbi mundësitë e studimeve me bursë për studentët dhe të rinjtë

Seancë informimi mbi mundësitë e studimeve me bursë për studentët dhe të rinjtë

Jeni të interesuar për të studiuar jashtë? Universiteti I Tiranës në bashkëpunim me Ministrinë e Punëve të Jashtme, do të organizojnë në datën 24 shkurt 2017, ora 10:30, në ambientet e Ministrisë së Punëve të Jashtme, aktivitetin me titull: “Dita e Hapur: Mundësitë për Bursa për studentët dhe të rinjtë” . Universiteti I Tiranës, në bashkëpunim me MPJ, do të njohë studentët shqiptarë dhe të rinjtë që janë të interesuar për të vazhduar studimet e…

Read More

Shkollë dimërore falas në Tiranë

Shkollë dimërore falas në Tiranë

  Universiteti i Tiranës në bashkëpunim me Komisionerin për të Drejtën e Informimit dhe Mbrojtjen e të Dhënave Personale, organizojnë në datat 23-27 Janar 2017 Shkollën Dimërore “Informim dhe Privatësi “. Kjo shkollë do të zhvillohet në ambientet e Rektoratit të UT-së, Kjo shkollë ka për qëllim informimin e studentëve, stafit akademik dhe administrativ për t’u njohur me drejtën kushtetuese të informimit dhe atë të mbrojtjes së të dhënave personale. Në përfundim të kësaj shkolle do…

Read More

Bursa për studentët në Programin Erasmus+ në Universitetin e Pavias, Itali

Bursa për studentët në Programin Erasmus+ në Universitetin e Pavias, Itali

*Në kuadër të Programit Erasmus+ është hapur thirrja për aplikime për bursa për mobilitete për studentët e Universitetit të Tiranës në Universitetin e Pavias në Itali. Llojet e mobilitetit përfshijnë: – Shkëmbimin e studentëve për studime Nivelet e mobilitetit për studentët: -Bachelor (Studentët duhet të jenë të regjistruar në një program studimi Bachelor në Universitetin e Tiranës. Nuk mund të aplikojnë dot studentët e regjistruar në vitin e parë, por ata duhet të jenë të…

Read More