Çmimi UNESCO/ Hapen thirrjet për nominime

Çmimi UNESCO/ Hapen thirrjet për nominime

UNESCO/Jikji Memory of the World Prize UNESCO / Jikji Memory of the World Prize u krijua për të përkujtuar dhe për të kontribuar në ruajtjen dhe qasjen e trashëgimisë dokumentare si një trashëgimi e përbashkët e njerëzimit. Financuar nga Republika e Koresë, çmimi i jepet çdo dy vjet individëve, institucioneve, entiteteve të tjera ose organizata joqeveritare që kanë dhënë kontribut të rëndësishëm në ruajtjen dhe aksesin e trashëgimisë. Për më tepër informacion, vizitoni faqen: http://unesdoc.unesco.org/images/0026/002612/261257E.pdf Lutemi…

Read More

Bursa studimi nga UNESCO

Bursa studimi nga UNESCO

Afati i fundit i aplikimit: 15 qershor 2017 Kush mund të aplikojë: studentët Bursa përshin: Ofrohet një bursë e plotë Fondacioni Rotary dhe Instituti i UNESCO-IHE për Edukimin e Ujit janë bashkuar për të trajtuar krizën botërore të ujit dhe kanalizimeve duke rritur numrin e profesionistëve të trajnuar për të hartuar, planifikuar dhe zbatuar zgjidhje në vendet në zhvillim. Përmes këtij partneriteti, Fondacioni Rotary do të ofrojë grante për klubet dhe rrethet e Rotarit për…

Read More

Konkurs ndërkombëtar nga UNESCO

Konkurs ndërkombëtar nga UNESCO

Afati i fundit i aplikimit: 31 maj 2017 Kush mund të aplikojë: qeveritë, organizatat joqeveritare dhe individët në mbarë botën. Çmimi: fituesit marrin një medalje, një diplomë dhe 20,000 dollarë për projektin ose programin e tyre Tema e sivjetme është ‘shkrim-leximi në një botë dixhitale’, e cila gjithashtu do të vendosë fokusin për Ditën Ndërkombëtare të Analfabetizmit, e festuar më 8 shtator. 470 projekte dhe programe në fushën e shkrim-leximit tashmë janë njohur dhe shpërblehen…

Read More

Bursa për pjesmarrje në programin CONFINTEA

Bursa për pjesmarrje në programin CONFINTEA

Afati i fundit i aplikimt: 15 qershor 2017 Kush mund të aplikojë: aplikantët nga çdo Shtet Anëtar i UNESCO-s Bursa përfshin: sigurimin shëndetësor, bileta e ekonomisë së kthimit, akomodimi Instituti për mësim gjatë gjithë jetës i UNESCO-s (UIL) po ofron 10 bursa  CONFINTEA për zyrtarët qeveritarë dhe përfaqësuesit e organizatave të shoqërisë civile që punojnë në pozicione kyçe në fushën e të mësuarit për të rritur dhe arsim (ALE). Bursat janë me kohëzgjatje një mujore dhe…

Read More

Konkurs fotografie nga UNESCO

Konkurs fotografie nga UNESCO

Afati i aplikimit: 10 prill 2017 Kush mund të aplikojë: të gjithë mes moshës 18-35 vjeç Çmimi: Fotot më të mira do të shpërblehen me 500 USD; foto e dytë më e mirë me 250 USD dhe e treta me 100 USD Aplikacionet janë aktualisht të hapura për konkursin GEM Report Youth Photo nga UNESCO: Edukim për zhvillim të qëndrueshëm dhe Shtetësinë Globale. Qëllimi Zhvillimit të Qëndrueshëm të katert (SDG4) përqendrohet në edukim dhe ka për…

Read More

Konkurs ndërkombëtar i organizuar nga UNESCO

Konkurs ndërkombëtar i organizuar nga UNESCO

Afati i fundit për aplikimin është 31 Tetor, 2017 Edicioni i pestë i Çmimit për Praktika të papaguara dhe Performance në rritjen e efikasitetit të Mësuesit “Hamdan Rashid Al Maktoum”- të UNESCO  ka hapur thirrjen për nominime. Çmimi jepet çdo dy vjet dhe ajo pranon iniciativat të cilat kontribuojnë në përmirësimin e praktikave arsimore në mbarë botën, me prioritet të dhënë për vendet në zhvillim dhe të komuniteteve të margjinalizuara dhe të pafavorizuara. Çmimi prej $ 300…

Read More

Konkursi ndërkombëtar i Multimedias për të rijntë 2017/UNESCO

Konkursi ndërkombëtar i Multimedias për të rijntë 2017/UNESCO

Afati i aplikimit: 1 Mars, 2017 Qendra e UNESCO për Paqe i fton të rinjtë nga e gjithë bota për të marrë pjesë në Konkursin Multimedia të këtij viti. Kjo është një mundësi e madhe për të rinjtë për të ndërtuar aftësitë e udhëheqjes, të marrin pjesë në një sesion të Kombeve të Bashkuara, të takohen me anëtarët e OKB-së, turne në Shtëpinë e Bardhë  / Ndërtimi Kongresit, dhe do të takohen si me të…

Read More

UNESCO-IAL hap thirrjet për aplikim për bursa në Hollandë

UNESCO-IAL hap thirrjet për aplikim për bursa në Hollandë

Afati i aplikimit: 31 Janar , 2017 A jeni një profesionist uji, shtetas ose po punoni dhe jetoni në një nga 51 vende në listën e NFP ? Nëse po, atëherë apikoni për një master të programit të studimeve Shkencës të UNESCO-IAL dhe bëhuni pjesë e bashkësisë. UNESCO-IAL është duke ofruar aplikime për NFP e saj në Holandë (Netherland Fellowship Programmes) me qëllim për të promovuar zhvillimin e kapaciteteve brenda organizatave në 51 shtete duke ofruar trajnime dhe…

Read More

Bursë kërkimore nga UNESCO dhe Polonia

Bursë kërkimore nga UNESCO dhe Polonia

Janë hapur aplikimet për Programin e Kërkimeve të bashkëfinancuar nga UNESCO/POLONI. Bursat do të jepen për të kryer një program individual kërkimor në fushën e Shkencës, Teknologjisë dhe Inxhinierisë. Këto bursa ofrohem me qëllim nxitjen e kapaciteteve të burimeve njerëzore në vendet në zhvillim dhe në rritjen e mirëkuptimit ndërkombëtar dhe miqësisë midis kombeve dhe popullit të Polonisë. Që nga krijimi i tij misioni i UNESCO-s ka qenë për të kontribuar në ndërtimin e paqes,…

Read More

Plotësisht i financuar/ Forum për të rinjtë në Turqi nga UNESCO

Plotësisht i financuar/ Forum për të rinjtë në Turqi nga UNESCO

Afati i aplikimit: 25 Mars, 2016 Ftohen të rinjtë të marrin pjesë në Forumin Botëror Rinor të Trashëgimisë në 2016: “Në udhëkryqet e Trashëmisë të Shumëllojshme” nga 29 qershori deri më 12 korrik 2016. Forumi është organizuar në kuadër të seancës së 40-të të Komisionit Botëror të Trashëgimisë dhe në kuadrin e Programit të Edukimit të Trashëgimisë Botërore të UNESCO-s, Komisionit Kombëtar turk për UNESCO dhe Drejtorinë e Menaxhimit të siteve të Stambollit. Përfaqësues të…

Read More