Hapen aplikimet për bursa në të gjitha nivelet në Turqi

Hapen aplikimet për bursa në të gjitha nivelet në Turqi

Përshkrimi i bursave Bursat Turke kanë synim mbështetjen e kandidatëve që duan të ndjekin studimet në nivelin Bachelor, Master ose Doktoraturë në Universitetet në Turqi.   Periudha e aplikimeve: 5 Shkurt-5 Mars 2018 Vlera e bursës: Bursa përfshin një pagesë mujore, akomodim, tarifën e shkollës, kurs 1-vjeçar të gjuhës turke, kostot e udhëtimit dhe sigurimin shëndetësor. Kriteret: Kandidatët që janë diplomuar ose duan të diplomohen nga një institucion arsimor ekuivalent me atë të Turqisë (dmth….

Read More

Mundësi studimi me bursë në fushën e Drejtësisë

Mundësi studimi me bursë në fushën e Drejtësisë

Afati i aplikimit: Shkurt – Korrik Kush mund të aplikojë: Personat që kanë diplomë të Shkollës së Drejtësisë Vendi: KocUniversity – İstanbul Shkolla Juridike e Universitetit Koç synon të ushqejë avokatë krijues dhe të sofistikuar me kurset e saj të pasura me përmbajtje në të drejtën publike, të drejtën private dhe programin e saj thelbësor, i cili u mundëson studentëve të shkëlqejnë në disiplina të ndryshme. Programi i Shkollës së Ligjit reagon me sukses për…

Read More

Mundësi studimi doktorature me bursë

Mundësi studimi doktorature me bursë

Afati i aplikimit: 21 Prill 2017 Shtyhet Thirrja për Aplikime për Bursa për Studentët e Universitetit të Tiranës në Universitetin e Anadollit, Turqi, për vitin akademik 2017-2018 Në kuadër të programit Erasmus+ është hapur thirrja për aplikime për bursa për mobilitete për studentët e Universitetit të Tiranës në Universitetin e Anadollit, Turqi, për semestrin e I-rë të vitit akademik 2017-2018. Fushat e studimit: – Gjuhë e Huaj; – Drejtësi; – Ekonomiks; Për t’u njohur me…

Read More

Konkurs për sipërmarrës në Turqi

Konkurs për sipërmarrës në Turqi

Afati i Aplikimit: 30 shtator 2017 Rajonet e pranueshme:  të gjithë mund të aplikojnë. Vendi: Turqi Çmimet: Çmimet janë të patransferueshme. Çmimet duhet të pranohen sic jepen. Startup Open është një konkurs global që është i hapur për sipërmarrësit nga çdo industri me një biznes të ri që ka ende për të ngritur ndonjë kapital të jashtëm nga investitorët, firmat e kapitaleve ose burime të tjera formale të financimit farë. PROCESI I APLIKIMIT Të gjitha…

Read More

Organizim në Turqi me temë “Mundësi Globale në Biznes dhe Investime”

Organizim në Turqi me temë “Mundësi Globale në Biznes dhe Investime”

Afati përfundimtar i aplikimit: 1 Prill 2017 Kush mund të aplikojë: pjesëmarrës nga e gjithë bota Vendi ku do të zhvillohet: 9-14 prill 2017 në Stamboll, Turqi Gobi (Mundësitë Globale në Biznes dhe Investime), i cili do të organizohet mes 9-14 prill 2016 në “ITU Mustafa Kemal Amphi”; pret kultura krejtësisht të ndryshme nga mbi 30 vende dhe lejon të dëgjohen zërat e emrave kryesorë të sektorëve të ndryshëm në të gjithë botën. Gobi (Mundësitë…

Read More

Program projektesh në Turqi/ Shpenzimet e mbuluara

Program projektesh në Turqi/ Shpenzimet e mbuluara

Afati i aplikimit: 3 Prill 2017 Kush mund të aplikojë: akademikë të shquar të rinj, gazetarë dhe profesionistë të cilët kanë përvojë të konsiderueshme pune të mëparshme Pagesat: pagesa mujore neto është deri në 2,700 € dhe një kompensim të udhëtimit deri në 2.500 € neto në total Përshkrim University-Istanbul Policy Center-Sabancı University-Stiftung Mercator fton akademikë, gazetarë dhe profesionistë për të aplikuar për programin Mercator-IPC. Afati i fundit për aplikimet 2017/18 është 3 prill 2017….

Read More

Olimpiada ndërkombëtare e shkencave “Alija Izetbegoviç”/ Turqi

Olimpiada ndërkombëtare e shkencave “Alija Izetbegoviç”/ Turqi

Bashkia e Çekmeceköy në Stamboll te Turqisë organizon për shtetasit turq dhe te huaj Konkursin Ndërkombëtar të Projekteve: “Olimpiada Ndërkombëtare e Shkencave Alija Izetbegoviç”. Ky konkurs ndërkombëtar synon të inkurajojë të rinjtë e së ardhmes, të cilët dëshirojnë të kontribuojnë për shkencën dhe zhvillimin e mendimit shkencor nëpërmjet veprimtarisë shkencore të nxënësve të shkollave të mesme. Konkursi ndërkombëtar ka si objektiv: – Të mbështesë bashkëpunimin ndërmjet shkollave të mesme ne nivel ndërkombëtar. – Të japë…

Read More

Hapet Thirrja për Bursa për studentët në Programin Erasmus (+) në Universitetin Middle East Technical University, në Ankara, Turqi

Hapet Thirrja për Bursa për studentët në Programin Erasmus (+) në Universitetin Middle East Technical University, në Ankara, Turqi

Në kuadër të programit Erasmus + është hapur thirrja për aplikime për bursa për mobilitete për studentë të Universitetit të Tiranës në Universitetin Middle East Technical University, Ankara, Turqi. Llojet e mobilitetit përfshijnë: -Shkëmbimin e studentëve për studime; Nivelet e mobilitetit për studentët: -Bachelor (studentët duhet të jenë të regjistruar në një program studimi Bachelor në Universitetin e Tiranës. Nuk mund të aplikojnë dot studentët e regjistruar në vitin e parë, por ata duhet të…

Read More

Bursa Doktorature në Turqi

Bursa Doktorature në Turqi

Afati i aplikimit: 1 Korrik 2016 Kush mund të aplikojë: Studentët ndërkombëtarë dhe nga Turqia,  të interesuar për një pozicion akademik ose industri Bursa: Përjashtim vjetor nga tarifa e plotë, pagë mujore për jetesën, akomodim, karta për vakte ushqimore, sigurim shëndetësor privat, hapësirë për zyrë dhe laptop, dhe mbulim të shpenzimeve që lidhen me tezën. Përshkrimi Universiteti Koç u themelua në vitin 1993 si një universitet jofitimprurës privat në Stamboll, Turqi. Në njëzet vjet që…

Read More

Financim i plotë/ Bursa në Turqi për studime universitare dhe pasuniversitare

Financim i plotë/ Bursa në Turqi për studime universitare dhe pasuniversitare

Kush mund të aplikojë: studentë ndërkombëtarë Bursa: Pagesë mujore (600 TL për Bachelor, 850 TL për Master dhe 1200 TL për Doktoraturë); Tarifë të plotë shkollimi; Kurs falas 1-vjeçar të gjuhës turke; Akomodim falas; Biletë udhëtimi avioni vajtje-ardhje; Sigurim shëndeti. Afati i aplikimit: 31 Mars 2016 Përshkrimi “Bursat Turke” është një program ndërkombëtar bursash i financuar nga Qeveria e Turqisë. Janë hapur aplikimet për Bursat Turke për programet bachelor, master dhe Doktoraturë. “Bursat  Turke” përfshijnë edhe bursat,…

Read More
1 2