Erasmus+/ Trajnim për stafin akademik të Universitetit të Tiranës në Poloni

Në kuadër të Programit Erasmus + është hapur thirrja për aplikime për bursa për mobilitete për stafin akademik të Universitetit të Tiranës në Universitetin Teknologjik Bialystok, Poloni. Llojet e mobilitetit përfshijnë: – Trajnim për stafin akademik (në Javën Ndërkombëtare të Trajnimit, 2 – 6 dhjetor 2019); Kohëzgjatja e mobilitetit: – 5 ditë + 2 ditët e udhëtimit; Fushat e studimit: -Informatikë; -Teknologji Informacioni dhe Komunikimi; Bursat përfshijnë: – Kompensimin ditor 140 Euro; – Kostot e…

Read More

Trajnim nga Drejtoria e Përgjithshme e Arkivave

Drejtoria e Përgjithshme e Arkivave u bën thirrje të gjithë nëpunësve të institucioneve shtetërore, por dhe individëve të tjerë të interesuar për punën me dokumentet, për të marrë pjesë në seminarin që do të zhvillohet për punën në arkiv – protokoll, nga data 21 tetor deri më 1 nëntor 2019. Ky seminar ka për qëllim ngritjen profesionale dhe shkencore të punonjësve të sekretari-arkivave të institucioneve shtetërore qendore dhe vendore, për njohjen dhe zbatimin e Ligjit…

Read More

Trajnim në Bullgari/ “Ji ndryshimi: Shkëmbim Rinor për të Rinjtë Sipërmarrës”

Kush mund të aplikojë? Të gjithë të interesuarët të cilët: -Janë 18-30 vjeç -Kanë motiv për të mësuar dhe për të ndarë me të tjerët më shumë rreth Sipërmarrësve të Rinj -Mund të punojnë dhe të komunikojnë në anglisht -Janë në gjendje të marrin pjesë gjatë gjithë kohëzgjatjes së aktivitetit -Prioritet do t’u jepet të rinjve që nuk kanë përvojë të mëparshme në shkëmbime rinore ose trajnime. -Prioritet do t’u jepet të rinjve që vijnë…

Read More

Mundësi trajnimi ndërkombëtar mbi mësimdhënien ndërkulturore

Mundësi trajnimi ndërkombëtar mbi mësimdhënien ndërkulturore

Kjo është një Thirrje për të gjithë mësuesit e artistët, praktikuesit e kulturës dhe drejtuesit e shkollave! Ju lutem gjeni si më poshtë informacionin për një mundësi të mirë në kuadër të projektit të Evropës “Evropa në perspektiva: Bashkëpunimi ndërkombëtar në mësimin kulturor (Cultural Learning) (http://www.europe-in-perspective.eu)” Udhëheqësit e projektit po ftojnë artistë / praktikues të kulturës dhe partnerët e tyre nëpër shkolla nga vende të ndryshme evropiane, për të marrë pjesë në një trajnim shumëkombësh…

Read More

Thirrje për aplikime/ Trajnim në Tiranë

Thirrje për aplikime/ Trajnim në Tiranë

RAPORTIMI MBI DOSJET E ISH-SIGURIMIT DHE KËRKIMI NË ARKIVA 13‒14 shtator 2018 Vendi: Hotel Tirana, Salla Onufri Adresa: Sheshi Skënderbej, Tiranë Instituti për Demokraci, Media dhe Kulturë (IDMC) në bashkëpunim me fondacionin gjerman “Konrad Adenauer”, Prezencën e OSBE në Shqipëri, Autoritetin për Informimin mbi Dokumentet e ish-Sigurimit të Shtetit dhe Fondacionin Federal për Studimin e Krimeve të Diktaturës Komuniste në Gjermaninë Lindore hapin thirrjen për aplikime për workshop-in “Raportimi mbi dosjet e ish-Sigurimit dhe kërkimi në…

Read More

Program trajnimi “Bashkitë për të drejtën për informim në veprim”

Program trajnimi “Bashkitë për të drejtën për informim në veprim”

Në vijim të angazhimit të Institutit për Demokraci dhe Ndërmjetësim (IDM), në kuadër të projektit “Konsolidimi i Reformës Administrative dhe Territoriale – STAR 2, nëpërmjet hartimit të një Modeli standard për Programin e Transparencës për qeverisjen vendore shoqëruar me një Sistem Matje të transparencës dhe llogaridhënies kemi kënaqësinë të ftojmë Koordinatorët për të Drejtën e Informimit dhe Koordinatorët për Konsultimin Publik në të gjitha bashkitë në një Program Trajnimi tre ditor “Bashkitë për të drejtën për informim në veprim” në 12,…

Read More

Thirrje për aplikim/ Trajnim nga Junior Achievement Albania

Thirrje për aplikim/ Trajnim nga Junior Achievement Albania

Junior Achievement Albania është duke kërkuar 25 të rinj të motivuar të moshës 18-23 vjeçare për të qenë pjesë e kampit të parë të debatit në Shqipëri, “Debati për ekonominë”. Debati për ekonominë është një program i ri, unik dhe emocionues nga Junior Achievement Albania. Përmes një sërë trajnimesh dhe laboratorësh debati, programi do të përqëndrohet në zhvillimin e aftësive të lidershipit dhe debatit, duke inkurajuar mendimin kritik, zhvillimin e hulumtimit, argumentimit dhe aftësitë bindëse…

Read More

Trajnim rajonal 2-ditor në Kukës

Trajnim rajonal 2-ditor në Kukës

Partnerët Shqipëri, në kuadër të Projektit Leviz Albania, organizon trajnimin rajonal dy-ditor me temë “Qeverisja me Pjesëmarrje”, në 15-16 shkurt në Kukës. Pjesëmarrja është e hapur për organizata dhe individë. Nëse jeni të interesuar, ju lutemi të shprehni interesin duke dërguar një e-mail në adresën mselamaj@partnersalbania.org . Afati i aplikimit: 13 shkurt 2018

Read More

Trajnim në Elbasan

Trajnim në Elbasan

A jeni një i ri nga zona e Elbasanit, i cili dëshiron që gjërat të ndodhin gjithashtu edhe në komunitetin tuaj – dhe jo vetëm në Tiranë? Bashkohuni me këtë kurs trajnimi kombëtar dhe bëhuni pjesë e lëvizjes së fuqizimit të të rinjve në zonën tuaj! Projekti është organizuar nga Qendra Rinore “Perspektiva” dhe “Projekti Vullnetare Ndërkombëtare Shqipëri” me asistencën financiare të Komitetit Shqiptar të Helsinkit (AHC) me fondet e Bashkimit Evropian.Trajnimi i parë do…

Read More
1 2 3 8