Mundësi për pjesëmarrje në Programin Ted

Mundësi për pjesëmarrje në Programin Ted

Afati i fundit i aplikimit: 10 shtator 2017 Kush mund të aplikojë: aplikantët e moshave 21-40 dhe të gjithë mbi moshën 18 vjeç janë të mirëpritur të aplikojnë Përfitimet: Organizatori do të mbulojë fluturimet e aplikantit (ose ekuivalent) në dhe nga konferenca TED, çdo vizë që mund të ketë nevojë, dhomë, bord + ushqim gjatë konferencës dhe një kalim konferencash Programi i Ted Fellows hap aplikime për të gjetur një klasë të re të mendimtarëve…

Read More

Disa video që mund t’ju mësojnë gjëra të vyera

Disa video që mund t’ju mësojnë gjëra të vyera

TED, e cila është shkurtimi për “Teknologjinë, Argëtimin, Dizajnin” është një organizatë mediatike e cila vendos bisedimet falas online. Këto bisedime kanë ide të reja për njerëzit që të kuptojnë dhe të mësojnë. Ju shpesh mund të gjeni disa biseda virale të TED-it, ndërsa shfletoni internetin ose duke përdorur mediat sociale, së shpejti do të gjeni veten duke u thithur në idenë hipnotike që biseda po përpiqet të portretizojë. 12. Format e gjuhës së trupin…

Read More

Studimi më i gjatë në histori për lumturinë/ Fjalimi i plotë i Robert Waldinger në TED

Studimi më i gjatë në histori për lumturinë/ Fjalimi i plotë i Robert Waldinger në TED

Robert Waldinger është Drejtori i studimit të Harvard për Zhvillimin e të Rriturve, një nga studimet më të gjata në histori. Më poshtë gjeni fjalimin e tij të plotë lidhur me këtë studim,  në TED. Çfarë na mban ne të shëndetshëm dhe të lumtur gjatë jetës? Në qoftë se doni të invesoni më të mirën për të ardhmen tuaj, ku do t’a përqëndronit kohën dhe energjinë tuaj? Ishte një studim i kohëve të fundit ku…

Read More