Seminar tre ditor në Bruksel

Seminar tre ditor në Bruksel

Afati i aplikimit: 20 gusht 2017 Kush mund të aplikojë: gazetarë të rinj nga vendet e BE-së dhe jo anëtare të BE-së Vendi: 6 – 18 tetor 2017 në Bruksel, Belgjikë Dita Evropiane e të Drejtave të Medias (EYMD) është një nga ngjarjet më të mëdha në Evropë kushtuar gazetarëve të rinj. Këtë vit do të zhvillohet në selinë e Parlamentit Europian në Bruksel. Pjesëmarrësit do të përjetojnë tri ditë seminar mediale, diskutime politike, prodhim mediatik…

Read More

Akademia e të Drejtave të Njeriut dhe Minoriteteve në Korçë

Akademia e të Drejtave të Njeriut dhe Minoriteteve në Korçë

Akademia e te Drejtave te Minoriteteve kete vite do te vije ndryshe nga heret e tjera. Nje bashkepunim i Albania Human Rights Group(AHRG)me rrjetin Kombetar te Edukatoreve Bashkemoshatar (Y-PEER Albania) dhe Albania Community Assist (ACA) per te sjell nje nderthurje mes edukimit mbi te drejtave te njeriut dhe venia ne praktik e aftesive te edukatoreve bashkemoshatar. Akademia e të Drejtave të Njeriut dhe Minoriteteve Voskopojë-Korçë 2-8 Shtator 2017 Format Aplikimi Afati Dorëzimit: 22 Gusht 2017…

Read More

Mundësi praktike nga Komiteti Shqiptar i Helsinkit

Mundësi praktike nga Komiteti Shqiptar i Helsinkit

Kohëzgjatja: 3 muaj Afati i fundit për aplikim: 31 Gusht 2017 Komiteti Shqiptar i Helsinkit hap aplikimet për praktikant/e. KShH i bën thirrje gjithë të rinjve që dëshirojnë të angazhohen në mbrojtje të të drejtave të njeriut, të bëhen pjesë e programit të internshipit. Praktika do të zhvillohet pranë zyrave të Komitetit Shqiptar të Helsinkit, ku interni/ja duhet të angazhohet rreth 18 orë në javë. Internshipi zgjat 3 muaj dhe është i papaguar. Kërkesat që…

Read More

Seminar dy ditor në Barcelonë/Shpenzimet e paguara

Seminar dy ditor në Barcelonë/Shpenzimet e paguara

Afati i fundit i aplikimit: 1 gusht 2017 Kush mund të aplikojë: studentët e shkencave politike, marrëdhënieve ndërkombëtare si dhe ekonomisë, historisë, ligjit dhe shkencave shoqërore Vendi: 17-18 tetor 2017 në Institut Barcelona d’Estudis Internacionals (IBEI) – Spanjë Disa kriza të ndërlidhura po ndikojnë thellësisht në marrëdhëniet midis Bashkimit Evropian dhe Turqisë. Kriza e refugjatëve, përpjekja e dështuar e grushtit të shtetit në Turqi të korrikut 2016, aspiratat e Mbretërisë së Bashkuar për të dalë…

Read More

Kurs online falas për Të drejtat e njeriut

Kurs online falas për Të drejtat e njeriut

Në këtë kurs dymbëdhjetë javë, aplikantët do të mësojnë rreth rolit të lëvizjeve sociale, grupeve të avokimit dhe aktivizmit në sjelljen e ndryshimeve shoqërore. Ky kurs do të fillojë më 31 korrik 2017. Kohëzgjatja: 12 javë Itensiteti: 8-10 orë/javë Tema: Shkencat shoqërore Institucioni: Universiteti Curtin dhe edx Gjuha: Anglisht Çmimi: Falas Sesioni: Kursi fillon më 31 korrik 2017 Si të bashkoheni me këtë kurs: Shko në faqen e internetit të kursit këtu Krijo një llogari…

Read More

Mundësi punësimi nga Fondacioni Shqiptar për të Drejtat e Personave me Aftësi të Kufizuara

Mundësi punësimi nga Fondacioni Shqiptar për të Drejtat e Personave me Aftësi të Kufizuara

Fondacioni Shqiptar për të Drejtat e Personave me Aftësi të Kufizuara kërkon 1 konsulent Lokal i cili do të përgatisë një raport vlerësimi në zbatim të projektit “ Të drejtat e fëmijëve dhe përfshirja e aftësisë së kufizuar”, nën thirrjen “ Shoqëria Civile në Veprim për Mbrojtjen e të Drejtave të Fëmijëve” i financuar nga Bashkimi Evropian dhe zbatohet nga Save the Children në partneritet me Fondacionin Terre des Hommes në Shqipëri. Ftohen të aplikojnë…

Read More

Aplikime për në Akademinë e Venecias për të Drejtat e Njeriut

Aplikime për në Akademinë e Venecias për të Drejtat e Njeriut

Pranimet në Akademinë e Venecias për të Drejtat e Njeriut në temë ekonomike, sociale dhe kulturore si një përgjigje për rritjen e pabarazive (3 – 12 korrik 2017), të organizuar nga Qendra Ndër-Universitare Evropiane për të Drejtat e njeriut dhe Demokratizimin (EIUC) janë të hapura deri më 19 prill 2017. Aplikimet e hershme deri më 15 mars 2017 të marrin një zbritje 10%. Akademia e Venecias e të Drejtave të Njeriut është një qendër e përsosmërisë për…

Read More

‘Të drejtat e njeriut’/ Kurs falas në internet

‘Të drejtat e njeriut’/ Kurs falas në internet

Ju tani mund të regjistroheni për kursin e parë online masiv të hapur nga Amnesty International për lirinë e shprehjes. Fitoni njohuritë për të mbrojtur të drejtat tuaja, të mbroni të tjerët dhe transformoni veten në një agjent të ndryshimit. Vendet janë të palimituara për kursin: Të Drejtat e Njeriut: E drejta për lirinë e të shprehurit e cila do të zhvillohet për tri javë nga data 17 nëntor deri më 8 dhjetor 2015. Kush…

Read More