Program bursash për studiues të ndryshëm

Program bursash për studiues të ndryshëm

Afati i aplikimit: 7 qershor 2017 Kush mund të aplikojë: studiues që posedojnë një diplomë doktorate plus 2 vjet përvojë pune kërkimore Çfarë mbulon bursa: një kompensim për jetesë (nga 26,000 euro deri 38,000 euro në bazë kategorie), akomodim (ose pagesë për lëvizje), një buxhet kërkimor, plus mbulimin e shpenzimeve të udhëtimit Programi i  bursave të Institutit Europian për Studimin e Avancuar (EURIAS)  është një program ndërkombëtar për mobilitetin e studiuesve që ofron banesa 10-mujore në…

Read More

Programi Fullbright për studiues të huaj

Programi Fullbright për studiues të huaj

Jeni studiues apo profesor në universitet të interesuar për të kryer punë kërkimore ose për të dhënë leksione në një universitet në ShBA? Programi Fulbright për Studiues të Huaj pranon aplikime deri në 15 qershor 2017. Ambasada e Shteteve të Bashkuara të Amerikës pranon aplikime për vitin akademik 2018-2019 për Programin Fulbright për Studiues të Huaj. Programi Fulbright u jep mundësi pedagogëve dhe kandidatëve që kanë kryer doktoraturën ose janë në proces, të bëjnë kërkime…

Read More

Konferencë ndërkombëtare në Japoni

Konferencë ndërkombëtare në Japoni

Afati i aplikimir: 2 Qershor 2017 Kush mund të aplikojë: profesionistë të gjuhës dhe edukatorët e mësuesit,  administratorët e programit të shkrim-leximit dhe gjuhës, mësues të shkollave fillore dhe të mesme, lektorët e universitetit dhe profesorë, si dhe mësues-në-trajnim dhe studentët e diplomuar Vendi: 30- 31 Korrik 2017 Fukuoka, Japoni Mirë se vini në Konferencën e 3-të mbi globalizimin e dytë të përvetësimit të gjuhës dhe Edukimit (G-ardëz 2017). Kjo, ngjarje ndërkombëtare do të mbahet në Fukuoka, Japoni….

Read More

Program për studiuesit ndërkombëtar/Kostot e mbuluara

Program për studiuesit ndërkombëtar/Kostot e mbuluara

Afati i aplikimit: 5 Mars 2017 dhe 15 Shtator 2017 ASC-IIAS është veçanërisht i interesuar në marrjen e propozimeve që shkojnë përtej një analize të thjeshtë të çështjeve aktuale të lidhura me zhvillimet afrikano-aziatike krahasuese ekonomike apo investimeve kineze në Afrikë. Përkufizimi i Azisë dhe Afrikës është i gjerë dhe përfshirëse, Azia duke filluar nga-Lindja e Mesme në brigjet e Paqësorit, dhe Afrika nga Afrika Veriore në majat jugore të kontinentit. Bursa: Aplikantët do të…

Read More

Të gjitha kostot e mbuluara/ Trajnim për studiues dhe kërkues të Ballkanit Perëndimor

Të gjitha kostot e mbuluara/ Trajnim për studiues dhe kërkues të Ballkanit Perëndimor

Përshkrimi Programi Rajonal për Promovimin e Kërkimeve (RRPP) në Ballkanin Perëndimor është duke organizuar një trajnim të financuar plotësisht mbi metodat kërkimore të shkencave sociale të përshtatura për hulumtuesit e rinj në Ballkanin Perëndimor. Kursi zgjat 8 ditë, dhe do të mbahen në 11-18 prill 2016, në Sarajevë, Bosnjë Hercegovinë. Akademia e Kërkimit është projektuar si një shkollë verore e përbërë nga disa module të lidhura një-ditore. Gjatë programit për studiuesit e rinj të Akademisë…

Read More