Studime me bursë në Danimarkë

Studime me bursë në Danimarkë

Universiteti i Kopenhagenit është institucioni më i vjetër universitar dhe kërkimor në Danimarkë. E themeluar në vitin 1479 si një studium generale, është institucioni i dytë më i vjetër i arsimit të lartë në Skandinavi, pas Universitetit Uppsala. Niveli i kursit: Bursa është në dispozicion për të ndjekur programin PhD. Subjekti i studimit:Bursa jepet në kuadër të Fakultetit të Shkencave në temën “Koncentrate të qëndrueshme të qumështit”. Çmimi i bursave: Pozicioni do të plotësohet sipas…

Read More

Bursa për studime doktorature në Irlandë

Bursa për studime doktorature në Irlandë

Universiteti Kombëtar i Irlandës, Maynooth është një universitet përbërës i Universitetit Kombëtar të Irlandës në Maynooth, Qarku Kildare, Irlandë. Është universiteti më i ri i Irlandës. Në vitin 2016 universiteti dha më shumë se 40 bursa sportive të vitit të parë. Niveli i kursit: Çmimet janë në dispozicion për të ndjekur programin e doktoraturës. Subjekti i studimit: Çmimet janë në dispozicion për të ndjekur ndonjë nga kurset e ofruara nga universiteti. Çmimi i Bursës: Ka…

Read More

Studime me bursë në Austri

Studime me bursë në Austri

Hapet Thirrja për Bursa në Programin Erasmus + në Universitetin e Graz-it në Austri për semestrin e pare të vitit akademik 2017-2018. Universiteti i Tiranës hap thirrjen për aplikime për bursa për mobilitete në Universitetin e Graz-it, në kuadër të programit Erasmus + të Komisionit Europian, për studentët e UT-së për studime, për semestrin e pare të vitit akademik 2017-2018. Llojet e mobilitetit përfshijnë: – Shkëmbimin e studentëve për studime Nivelet e mobilitetit për studentët:…

Read More

Mundësi studimi me bursë në Angli

Mundësi studimi me bursë në Angli

Hapet Thirrja për Bursa në Programin Erasmus + në Universitetin Staffordshire, Angli Universiteti i Tiranës hap thirrjen për aplikime për bursa për mobilitete në Universitetin Staffordishre, në kuadër të programit Erasmus + të Komisionit Europian, për stafin akademik të UT-ës për trajnim dhe për studentët e UT-së për studime, për semestrin e pare të vitit akademik 2017-2018. Llojet e mobilitetit përfshijnë: – Shkëmbimin e studentëve për studime; – Shkëmbimin e stafit akademik për trajnim. Nivelet…

Read More

Mundësi studimi me bursë në Greqi

Mundësi studimi me bursë në Greqi

Hapet Thirrja për Bursa në Programin Erasmus + në Universitetin e Aegean në Greqi. Universiteti i Tiranës hap thirrjen për aplikime për bursa për mobilitete në Universitetin Aegean në Greqi, në kuadër të programit Erasmus + të Komisionit Europian, për studentët e nivelit Master dhe PhD të UT-ës. Llojet e mobilitetit përfshijnë: – Shkëmbimin e studentëve të nivelit Master për Research; – Shkëmbimin e studentëve të nivelit PhD për Research. Kohëzagjatja e bursave: – Shkëmbimi…

Read More

Mundësi studimi me bursë në Harvard Business School

Mundësi studimi me bursë në Harvard Business School

MBA e Harvardit është një nga programet kryesore të biznesit në botë, që mësohet në një nga universitetet më prestigjioze në botë. Bursa e Harvardit, Boustany MBA jepet një herë në dy vjet për një kurs dyvjeçar në Harvard Business School. ABEF pranon tre teste të gjuhës angleze: versioni i bazuar në internet (vetëm) i testit të gjuhës angleze si gjuhë e huaj (TOEFL iBT); Sistemi Ndërkombëtar i Testimit të Gjuhës Angleze (IELTS); Ose Pearson Test…

Read More

Mundësi studimi doktorature me bursë

Mundësi studimi doktorature me bursë

Afati i aplikimit: 21 Prill 2017 Shtyhet Thirrja për Aplikime për Bursa për Studentët e Universitetit të Tiranës në Universitetin e Anadollit, Turqi, për vitin akademik 2017-2018 Në kuadër të programit Erasmus+ është hapur thirrja për aplikime për bursa për mobilitete për studentët e Universitetit të Tiranës në Universitetin e Anadollit, Turqi, për semestrin e I-rë të vitit akademik 2017-2018. Fushat e studimit: – Gjuhë e Huaj; – Drejtësi; – Ekonomiks; Për t’u njohur me…

Read More

Studime doktorature në Leuven

Studime doktorature në Leuven

Afati i aplikimit: 31 mars 2017 Kush mund të aplikojë: studentët ndërkombëtarë Bursat që ofrohen: Bursa të ndryshme dhe punë sfiduese me një paketë tërheqëse pagash KU Leuven University ka hapur aplikimet për studime doktorature për studentët ndërkombëtarë. Kriteret e aplikimit: Kriteret e mëposhtme duhet të plotësohen ë aplikantët të aplikojneë për bursë: Të kenë një master në inxhinieri, optimizim dhe aftësi kërkimore të shkëlqyera; Aftësi të shkëlqyera matematikore dhe algoritme, kombinuar këto me një qasje…

Read More

Mundësi studimi dhe praktike

Mundësi studimi dhe praktike

Afati i aplikimit: 30 Prill 2017 Fondacioni Shqiptaro Amerikan i Zhvillimit  (AADF) ka krijuar Programin e Masterit dhe Praktikave për tu siguruar profesionistëve shqiptarë të rinj, liderëve të ardhshëm dhe menaxherëve një mundësi unike për praktika profesionale dhe studime master në fushën e studimeve të Arsimit, Edukimit Lidershipit dhe Menaxhimit, TIK dhe Inovacion, Menaxhimi i Projekteve, Sipërmarrësi, Biznes dhe Studime Menaxhimi, Turizmi kulturor dhe eko-turizmi. Fondacioni Shqiptaro-Amerikan për Zhvillim (AADF) ka hapur tashmë aplikimet për programin MIP,…

Read More

Mundësi studimi me bursë në shkollën KDI

Mundësi studimi me bursë në shkollën KDI

Mundësi të shumta bursash janë në dispozicion për shumicën e studentëve që janë pranuar për pranimet e shkollës KDI. Global Ambasador Sholarship ( “GAS”) Cilët mund të aplikojnë:Studentët ndërkombëtarë Regjistrimet Periudha: pranimet Pranvera Si të Aplikoni: Nuk ka aplikim të veçantë. Shumica e studentëve ndërkombëtarë të regjistruar në programin master me kohë të plotë do të bëhen kandidatë të mundshëm për këtë bursë. Seoul G20 Global Leaders Fellowship Përfitimet: shkollim i plotë, pagesë mujore dhe…

Read More
1 2 3 4 5