Mundësi studimi me bursë në Gjermani

Mundësi studimi me bursë në Gjermani

DAAD ose Shërbimi i Shkëmbimit Akademik Gjerman është organizata më e madhe gjermane e mbështetjes në fushën e bashkëpunimit akademik ndërkombëtar. Kjo i jep të rinjve akademikë të huaj mundësinë për të ndjekur kërkime apo studime në Gjermani. Vlera e bursës: Një pagesë mujore prej 750 euro për të diplomuarit, dhe 1,000 euro për kandidatët e doktoraturës. Sigurime Ndihma e udhëtimit Ndihma e njëhershme për hulumtime Kush mund të aplikojë: Personat që kanë përfunduar një…

Read More

Studime me bursë në Gjermani

Studime me bursë në Gjermani

Afati i aplikimit: 15 Tetor 2017 Kush mund të aplikojë: studentë të interesuar në të Drejtat Sociale të Njeriut Përfitimet: Granti bazë mujor prej EUR 1,350.00 dhe EUR 100,00 si një shumë e madhe për shpenzimet kërkimore Rosa-Luxemburg-Stiftung do të japë dy doktoratura. Bursat në temën e të Drejtave Sociale Globale (GSR) duke filluar nga 1 prill 2018 për një kohëzgjatje prej dy vjetësh (me hapësirë për dy zgjatje 6-mujore) si pjesë e grupit kërkimor…

Read More

Mundësi studimi me bursë në Gjermani

Mundësi studimi me bursë në Gjermani

Afati i aplikimit: 1 qershor dhe 1 dhjetor 2017 Kush mund të aplikojë: aplikantët që mbajnë Master dhe Doktoraturë Bursa: siguron burime për të mbuluar shpenzimet themelore të jetesës Instituti Leibniz i Ekologjisë së Ujërave të Zeza dhe Peshkimit të Brendshëm (IGB) është një vend krijues, i gjallë dhe i larmishëm për kryerjen e hulumtimeve dhe mësimdhënies. Shkencëtarët nga një gamë e tërë e disiplinave punojnë nën një çati në faqet e tyre në Berlin…

Read More

Mundësi studimi me bursë në Gjermani

Mundësi studimi me bursë në Gjermani

Universiteti i Würzburgut është një nga universitetet kryesore në Gjermani – siç është rasti me renditjen e organizatave kërkimore kombëtare dhe ndërkombëtare, si dhe komisionet ndërkombëtare të ekspertëve. Në shumë fusha të shkencës, për shembull, në biologji, mjekësi, kimikë, fizikë dhe psikologji, Universiteti i Würzburgut është gjithashtu një nga institucionet kryesore akademike në botë. Niveli i kursit: Bursë është në dispozicion për të ndjekur programin Master dhe Doktoraturë. Subjekti: Studimi i Studimeve Krahasuese në Arsimin…

Read More

Bursa për studime në Gjermani

Bursa për studime në Gjermani

Afati i aplikimit: 27 Tetor 2017 Kush mund të aplikojë: studentët ndërkombëtarë Bursa ofron: 100 euro – 659 euro në muaj Aplikacionet e bursave bavareze dhe bursat DAAD janë të hapura për studentët ndërkombëtarë për vitin akademik 2017/18. Bursë jepet për të kryer studimin në Universitetin e Shkencave të Aplikuara Hof në Gjermani. Universiteti i Shkencave të Aplikuara Hof i njohur edhe si Universiteti i Aplikuar Hof, është një biznes publik jofitimprurës, media dhe universitet teknik…

Read More

Program shkëmbimi në Gjermani me bursë

Program shkëmbimi në Gjermani me bursë

Afati i aplikimit: ndryshon nga vendi në vend Kush mund të aplikojë: kandidatë nga Estonia, Letonia, Lituania, Kaliningrad Oblast, Polonia, Republika Çeke, Sllovakia, Hungaria, Rumania, Bullgaria, Kroacia, Sllovenia, Serbia, BosniaHerzegovina, Maqedonia, Mali i Zi, Shqipëria dhe Kosova. Bursa: € 1,060 në muaj. Kjo bursë nuk është subjekt i taksave ose pagesave të sigurimit social. Çdo marrës bursave është i mbuluar edhe nga mjekësore, sigurimit të përgjegjësisë. DBU gjithashtu mbështet një kurs të gjuhës gjermane para…

Read More

Bursë postdoktorale në Gjermani

Bursë postdoktorale në Gjermani

Afati i aplikimit: 30 Mars 2017 Kush mund të aplikojë: artistë që vijnë nga disiplinat e arkitekturës, arteve pamore, artet e interpretimit, muzikë, dizajn, letërsi dhe media, të cilët kanë një interes serioz në këmbime ndërdisiplinore Bursave: plotësisht i financuar miqësi qëndrimit WimmelResearch-Fellowship do të jepen si pjesë e një projekti të përbashkët mes Robert Bosch GmbH, Akademie Schloss Solitude dhe Wimmelforschung. Bashkëpunimi është i bazuar në zhvillimin e Platformës 12, një hapësirë eksperimentale projektuar…

Read More

Studime me bursë në Mynih

Studime me bursë në Mynih

Afati i aplikimit: vazhdon Kush mund të aplikojë: kandidatet me një diplomë masteri në matematikë, shkenca kompjuterike, fizikë, ose  degëtë ngjashme Bursa ofron: një financim konkurrues në 100% në shkallën e punonjësve gjerman Ata janë duke kërkuar një student entuziast dhe të talentuar PhD për t’u bashkuar me grupin Robotics dhe Sistemet e Ngulitur në Departamentin e Informatikës në Universitetin Teknik të Mynihut (Tum). Kriteret e aplikimit: Aplikanti duhet të ketë: Diplomë master në matematikë, shkenca…

Read More

Studime doktorature me bursë

Studime doktorature me bursë

Afati i aplikimit: 5 Prill 2017 Kush mund të aplikojë: kandidatët ndërkombëtarë dhe gjermanë Çfarë përfshin bursa: fituesit do të marrin një pagë mujore, kompensim të udhëtimit, zbritje qiraje Fakulteti i Ekonomisë dhe Shkencave Sociale në Universitetin e Potsdamit ka hapur aplikimet për grupin e tij të trajnimit mbi Kërkimet në temeën “Problemet e këqija, Administratat e kontestuara: Njohuri, Koordinim, Strategji ” Kriteret e aplikimit: Kriteret e mëposhtme duhet të plotësohen në mënyrë që aplikantët të jenë…

Read More

Mundësi studimi me bursë në Gjermani

Mundësi studimi me bursë në Gjermani

Afati i aplikimit: 31 Mars 2017 Çdo vit Cologne Graduate School ofron deri në 10 bursa për studentët ndërkombëtarë. Bursat janë në dispozicion për ndjekjen e programit të doktoratës trevjeçare në Fakultetin e Menaxhimit, Ekonomisë dhe Shkencave Sociale. Niveli i kursit: Bursat janë në dispozicion për ndjekjen e programit të doktoratës. Degët e studimit: Bursat jepen për të studiuar lëndët e ofruara në kuadër të Fakultetit të Menaxhimit, Ekonomisë dhe Shkencave Sociale. Çfarë ofron bursa:…

Read More
1 2