Shpenzimet e mbuluara/ Shkollë verore në Prespë, Korçë

Shpenzimet e mbuluara/ Shkollë verore në Prespë, Korçë

Organizata jo-fitimprurëse për mbrojtjen dhe ruajtjen e mjedisit natyror në Shqipëri , me seli në Tiranë, Shqipëri, në bashkëpunim me partnerët e saj Shoqëria Ekologjike me qendër në Shkup dhe Resnjë, dhe Shoqatën për Mbrojtjen e Prespës, do të organizojë një shkollë verore me titull “Interpretimi i natyrës dhe edukimi mjedisor për Prespën”, e cila do të mbahet më 17-21 shtator 2018. Shkolla verore do të përfshijë seanca teorike mbi qytetin historik të Korçës, ndërsa…

Read More

Shpenzimet e mbuluara/ Program nga Parlamenti Rinor Evropian në Berlin

Shpenzimet e mbuluara/ Program nga Parlamenti Rinor Evropian në Berlin

Parlamenti Rinor Evropian është një program unik arsimor që mbledh të rinjtë nga e gjithë Evropa për të diskutuar tema aktuale në një mjedis parlamentar. Parlamenti Rinor Evropian është një program jopartiak dhe i pavarur. Parlamenti Rinor Evropian përbëhet nga 40 shoqata dhe organizata evropiane, në të cilat janë aktivizuar mijëra të rinj. Vullnetarët do të ndihmojnë në punën e Zyrës Ndërkombëtare të Parlamentit Rinor Evropian në periudhat: Gusht 2018 (sa më shpejt që të…

Read More

Shpenzimet e mbuluara/ Samit për të rinj në Hagë, Hollandë

Shpenzimet e mbuluara/ Samit për të rinj në Hagë, Hollandë

Fondacioni Carole Stone do të sponsorizojë një lider të ri për të marrë pjesë në Samitin ‘Një Botë e Re 2018’ në Hagë. Carole beson se lidhja e njerëzve me njëri-tjetrin, shkëmbimi i ideve dhe krijimi i njohjeve e miqësive në mbarë botën është thelbësore për të ndihmuar në krijimin e një shoqërie më të drejtë. Nëse dëshironi të aplikoni na bëni të  ditur çështjen në të cilën do të fokusoheni dhe arsyet e zgjedhjes…

Read More

Shpenzimet e mbuluara/ Konferencë në Toronto, Kanada

Shpenzimet e mbuluara/ Konferencë në Toronto, Kanada

OpenCon është konferencë për studentë dhe profesionistë të interesuar në avancimin e Open Access, Open Education dhe Open Data. OpenCon 2018 do të mbahet më 2-4 nëntor në Toronto, Kanada. Çdo vit, OpenCon mbledh një grup pjesëmarrësish, duke mundësuar bursa udhëtimi për shumicën e pjesëmarrësve. Pjesëmarrja në këtë konferencë është një mundësi për të gjetur bashkëpunëtorë, për t’u prezantuar me bursa, të cilat ofrojnë konferenca të tilla, dhe të njiheni nga komuniteti në prezantimin e…

Read More

Shpenzimet e mbuluara/ Festival në Berlin

Shpenzimet e mbuluara/ Festival në Berlin

Në vitin 2018 mbushen plot 100 vite nga përfundimi i Luftës së Parë Botërore. Me rastin e përvjetorit të kësaj ngjarje, Agjencia Federale për Edukimin Qytetar dhe Teatri Maxim Gorki në Berlin ftojnë vizitorë dhe artistë ndërkombëtarë për të diskutuar mbi çështjen “Luftë apo Paqe?” përgjatë historisë. Nga data 17 deri më 21 tetor 2018, mbi 300 pjesëmarrës të rinj nga e gjithë bota do të priten në Berlin për të marrë pjesë festival. Pjesëmarrësit…

Read More

Shpenzimet e mbuluara/ Trajnim në Serbi

Shpenzimet e mbuluara/ Trajnim në Serbi

Përshkrimi Qendra për të Drejtat e Njeriut dhe Studimet Zhvillimore (CHRDS) është një organizatë e përqendruar në avancimin e politikave globale, rajonale dhe kombëtare në fushën e të drejtave të njeriut, veçanërisht në të drejtat e fëmijëve dhe të drejtat e të rinjve dhe zhvillimit të qëndrueshëm. Trajnimi “Metodologjitë e punës rinore për Objektivat e Zhvillimit të Qëndrueshëm” synon ndërtimin e kompetencave të trajnuesve të rinj dhe punonjësve të rinj për të kuptuar, mbështetur dhe…

Read More

Kostot e mbuluara/ Seminar “Përgatitja për një projekt doktorature” në Gjermani

Kostot e mbuluara/ Seminar “Përgatitja për një projekt doktorature” në Gjermani

Përshkrimi “Graduate School” për Studime Evropiane Lindore dhe Juglindore (Mynih dhe Regensburg, Gjermani) fton aplikantë nga të diplomuarit në universitetet jo-gjermane për workshopin ndërkombëtar “Përgatitja për një projekt doktorature”, e cila do të mbahet në Mynih në 27 – 29 qershor 2016. Seminari ka për qëllim mbështetjen e studentëve që kanë përfunduar një program Master ose janë në fazën e fundit të studimeve të tyre universitare për të përgatitur një projekt PhD, me të cilën…

Read More

Shpenzimet e mbuluara/ Shkollë verore në Gjermani

Shpenzimet e mbuluara/ Shkollë verore në Gjermani

Afati i aplikimit:  2 Maj 2016 Periudha: 25  – 30 Korrik 2016 në Braunschweig, Gjermani Përshkrimi Instituti Georg Eckert dhe Kolegji i Mësuesve të Universitetit Columbia hapin thirrjen për Shkollën verore Ndërkombëtare Georg Arnhold, ku do të eksplorohen teoritë dhe praktikat e edukimit për të drejtat e njeriut (HRE) në nivelin e shkollës së mesme. Ajo do të mbahet në Institutin Georg Eckert në Braunschweig, Gjermani, në 25 – 30 korrik 2016. Kriteret Ftesa për Shkollën Verore është kryesisht për kandidatët…

Read More

Shpenzime të mbuluara/ Shkollë verore në Bullgari

Shpenzime të mbuluara/ Shkollë verore në Bullgari

Kush mund të aplikojë: Të gjithë të rinjtë dhe profesionistët e rinj, të moshës 20-30 vjeç Eventi: 30 Maj – 5 Qershor 2016, Smolyan, Bullgari Afati i aplikimit: 17 Prill 2016 Përshkrimi “Bulgarian Euro-Atlantic Youth Club” fton pjesëmarrësit për Shkollën e Tretë Verore të NATO-s,  një seminar ndërkombëtar një-javor duke u fokusuar në “Sfidat e NATO-s dhe shqetësimet në prag të Samitit të 2016 “. Seminari i këtij viti do të përqendrohet në veprimet prioritare të NATO-s…

Read More

Të gjitha shpenzimet e mbuluara/ Forumi nga Këshillimi Evropian për Ditët e Zhvillimit Evropiane (EDD)

Të gjitha shpenzimet e mbuluara/ Forumi nga Këshillimi Evropian për Ditët e Zhvillimit Evropiane (EDD)

  Përshkrimi Ditët e Zhvillimit Evropiane (EDD) janë forumi kryesor në Evropë për zhvillim ndërkombëtar dhe bashkëpunim. Atoa janë një inkubator i ideve të reja për të informuar qëllimin e përbashkët të një bote të varfërisë, të lirë, të qëndrueshme dhe të drejtë, ku të gjithë kanë një shans për një jetë të denjë. Komisioni Evropian do të përzgjedhë 16 përfaqësues të të rinjve në bazë të aftësive të tyre, përvojën dhe angazhimin për çështjet…

Read More
1 2