Seminar për Organizatat e Shoqërisë Civile/ Sarajevë

Seminar për Organizatat e Shoqërisë Civile/ Sarajevë

Afati i fundit i aplikimit: 21 qershor 2017 Mund të aplikojnë vetëm organizatat e shoqërisë civile (OSHC) me seli në rajonin e Evropës Juglindore (fokus në Shqipëri, Bosnje dhe Hercegovinë, Kosovë *, Moldavi, Mal të Zi, Republikën e Maqedonisë dhe Serbi) Vendi: 25-29 shtator 2017 në Sarajevë, Bosnjë dhe Hercegovinë Angazhimi i shoqërisë civile në luftën kundër korrupsionit është vendimtar në parandalimin dhe luftimin e kësaj plage globale. Kjo formë aplikimi synon organizatat e shoqërisë civile…

Read More

Forumi i shoqërisë civile në Itali

Forumi i shoqërisë civile në Itali

Afati i aplikimit: 5 qershor 2017 Kush mund të aplikojë: përfaqësues të organizatave të shoqërisë civile, think tank, institute të politikave nga Ballkani Perëndimor dhe BE Përfitimet: akomodimi dhe shpenzimet e kufizuara të udhëtimit Forumi i Shoqërisë Civile Trieste është organizuar nën ombrellën e Forumit të Shoqërisë Civile të Samitit të Samitit të Ballkanit Perëndimor, si një iniciativë e përbashkët e Fondit Evropian për Ballkanin (EFB), Fondacioni ERSTE dhe Fondacioni Friedrich-Ebert, në partneritet me Fondacioni…

Read More

Forum për organizatat e shoqërisë civile në Itali

Forum për organizatat e shoqërisë civile në Itali

Thirrje per aplikim! Forumi do të organizohet si pjesë e Samitit të 4-të ndërqeveritar të Ballkanit Perëndimor dhe vendeve të BE dhe do të shqyrtojë temat e Samitit: bashkëpunimi i të rinjve, sundimi i ligjit dhe anti-korrupsioni, zhvillimi i ndërmarrjeve dhe potencialet e inovacionit dhe gjithashtu të përfshijë reflektime rreth të ardhmes se “Procesit të Berlinit”. Për më tepër, do të futen tema të reja, në formatin e punëtorive paralele, për të filluar debatin mbi…

Read More

Shpenzimet e mbuluara/Takim me shoqëritë civile në Uashington

Shpenzimet e mbuluara/Takim me shoqëritë civile në Uashington

Afati i aplikimit: 23 Mars 2017 Kush mund të aplikojë: përfaqësuesit e organizatave të shoqërisë civile Vendi: Uashington, D.C. Global Environment Facility (GEF) ka hapur procesin e përzgjedhjes për përfaqësuesit e Organizatave të Shoqërisë Civile (OSHC) për të marrë pjesë në Takimin e 52-të te Këshillit të GEF dhe konsultim me shoqërinë civile, i cili do të zhvillohet nga 22 maji deri më 25 maj, 2017 në Uashington. Në prag të konsultimeve, një Takim përgatitor…

Read More

Forumi i Shoqërisë Civile për vendet e Ballkanit dhe BE-së në Paris

Forumi i Shoqërisë Civile për vendet e Ballkanit dhe BE-së në Paris

Përshkrimi European Alternatives, ERSTE Foundation, European Fund for the Balkans, Friedrich Ebert Stiftung, Charles Leopold Mayer Foundation dhe  Citizens for Europe po vijnë së bashku për të organizuar një forum 2-ditor të shoqërisë civile në Paris, si një vazhdim i Forumit të Shoqërisë Civile të mbajtur në Vjenë në gusht 2015, dhe në Novi Sad dhe Beograd, në maj të vitit 2016. Qëllimi është krijimi i një procesi të vazhdueshëm të dialogut të shoqërisë civile dhe bashkëpunimin…

Read More