Mundësi për bursa/ Shkollë verore në Hungari

Mundësi për bursa/ Shkollë verore në Hungari

Përshkrimi Shkolla Ndërkombëtare Verore edicioni XXI në Universitetin  e Kőszeg të Hungarisë,  në Institutin e Studimeve të Avancuara Kőszeg (iAsk) do të zhvillohet nga 19 qershori deri më 1 korrik 2016. Që nga viti 1996 Universiteti Ndërkombëtar Veror është organizuar në Kőszeg nga Fondacioni ISES, ku tema vjetore ka qenë gjithmonë e ndërtuar rreth çështjeve bashkëkohore evropiane dhe globale. Këtë vit, shkolla organizohet nga iASK, e themeluar rishtazi dhe fokusohet në çështjen e krizës së…

Read More

Shkollë verore në Moskë, Rusi

Shkollë verore në Moskë, Rusi

Kush mund të aplikojë:  studiues të rinj, të diplomuar dhe sapo të diplomuar Afati i aplikimit:  22 Prill 2016 Koha: 4 – 8 Korrik 2016 në Moskë, Rusi Përshkrimi Laboratori i Kërkimit të Ligjit të Informacionit në National Research University Higher School of Economics (NRU HSE) shpall konkursin për pjesëmarrje në Shkollën e 5-të Verore Ndërkombëtar mbi ligjin Kibernetik (ISSC 2016). Shkolla merr në konsideratë çështjet më aktuale të së drejtës intelektuale të pronës në moshën dixhitale,…

Read More

Shkollë verore falas në Torino, Itali

Shkollë verore falas në Torino, Itali

Afati i aplikimit: 5 Qershor 2016 Periudha: 5-16 Shtator 2016 në Torino, Itali Përshkrimi Shkolla e Rregullimit Lokal në Torino shpall fillimin e Edicionit të 19-të të Shkollës Verore Ndërkombëtare për Rregullimin e Shërbimeve Publike Lokale. Shkolla verore do të mbahet në Torino, Itali, nga 5 në 16 shtator 2016. Shkolla Ndërkombëtare Veror do të zgjasë dy javë dhe është projektuar si një workshop intensiv, duke kombinuar kurset teorike dhe praktike. Më konkretisht ajo është…

Read More

Shpenzimet e mbuluara/ Shkollë verore në Gjermani

Shpenzimet e mbuluara/ Shkollë verore në Gjermani

Afati i aplikimit:  2 Maj 2016 Periudha: 25  – 30 Korrik 2016 në Braunschweig, Gjermani Përshkrimi Instituti Georg Eckert dhe Kolegji i Mësuesve të Universitetit Columbia hapin thirrjen për Shkollën verore Ndërkombëtare Georg Arnhold, ku do të eksplorohen teoritë dhe praktikat e edukimit për të drejtat e njeriut (HRE) në nivelin e shkollës së mesme. Ajo do të mbahet në Institutin Georg Eckert në Braunschweig, Gjermani, në 25 – 30 korrik 2016. Kriteret Ftesa për Shkollën Verore është kryesisht për kandidatët…

Read More

Shpenzime të mbuluara/ Shkollë verore në Bullgari

Shpenzime të mbuluara/ Shkollë verore në Bullgari

Kush mund të aplikojë: Të gjithë të rinjtë dhe profesionistët e rinj, të moshës 20-30 vjeç Eventi: 30 Maj – 5 Qershor 2016, Smolyan, Bullgari Afati i aplikimit: 17 Prill 2016 Përshkrimi “Bulgarian Euro-Atlantic Youth Club” fton pjesëmarrësit për Shkollën e Tretë Verore të NATO-s,  një seminar ndërkombëtar një-javor duke u fokusuar në “Sfidat e NATO-s dhe shqetësimet në prag të Samitit të 2016 “. Seminari i këtij viti do të përqendrohet në veprimet prioritare të NATO-s…

Read More

Shkollë verore në Bordo, Francë

Shkollë verore në Bordo, Francë

Afati i aplikimit: 31 Mars 2016 Shkolla “Cluster of Excellence COTE”  fton aplikantë për të kandiduar  për shkollën e katërt verore për “Ekologjinë dhe Ndryshimet Globale” që po ndodhin, në Bordo të Francës nga 6 në 10 qershor 2016. Shkolla do të ofrojë një mundësi të shkëlqyer për të bashkëvepruar me specialistë (studiues, inxhinierë dhe menaxherë) për studentët e doktoraturës dhe hulumtuesit e rinj. Konferencat do të mbahen në gjuhën angleze. Njohja e frengjishtes nuk…

Read More

Shkollë verore në Ukraninë

Shkollë verore në Ukraninë

Kush mund të aplikojë: Studentë PhD dhe studiues të rinj Koha: 3-9 Korrik 2016, Kharkiv, Ukrainë Afati i aplikimit: 15 Prill 2016 Përshkrimi Shkolla Verore Ndërkombëtare e Shkenceve Sociale (Edicioni 8) në Ukrainë mirëpret propozime nga shumë disiplina në shkencat sociale dhe fusha të afërta, të tilla si historia, sociologjia, antropologjia, shkencat politike, marrëdhëniet ndërkombëtare apo studime kulturore. Fokusi i tyre rajonal është ish-Bashkimi Sovjetik, Qendror, Lindor dhe Juglindor. Ndërsa përqendrimi kryesor do të jetë në shekujt e 20…

Read More

Shkollë verore në Gjermani

Shkollë verore në Gjermani

Kush mund të aplikojë: Studentë Doktorature dhe studiues në fillimet e karrierës nga antropologjia sociale dhe kulturore, sociologji, shkenca politike dhe fushat e lidura me studimet kulturore dhe shkencat sociale Eventi: 4 – 8 Korrik 2016 në Universitetin Tuebingen, Gjermani Afati i aplikimit:  30 Prill 2016 Përshkrimi Shkolla verore do të zhvillohet në 4 – 8 korrik 2016 në Universitetin  Tuebingen, si një bashkëpunim mes Qendrës Kërkimore (CRS) 923 ““Rendi i kërcënuar – Shoqëritë nën stres”,…

Read More

Shkollë verore në Milano, Itali/ Shpenzime udhëtimi të mbuluara

Shkollë verore në Milano, Itali/ Shpenzime udhëtimi të mbuluara

Kush mund të aplikojë: Studentë të nivelit master, Doktoraturë dhe kërkues Post-Doktoraturë të cilët janë duke punuar në fushat Ekonomike, Menaxhim, Administrim Publik, Shkenca Politike dhe Studime Sociale Eventi: 27 Qershor-1 Korrik 2016 Milano, Itali Afati i aplikimit: 15 Mars 2016 Përshkrimi Shkolla verore është e organizuar në kuadër të projektit “Shërbimet të një interesi të përgjithshëm në BE: A citizens’ perspective on public versus private provision” (EUsers network)”, e cila është e financuar nga…

Read More

Bursa të plota dhe të pjesshme/ Shkollë verore në Universitetin e Oslos,Norvegji

Bursa të plota dhe të pjesshme/ Shkollë verore në Universitetin e Oslos,Norvegji

Kush mund të aplikojë:  Kandidatë nga Ballkani, Europa Lindore & Kaukazi, Amerika, Kanadaja ose të tjera vende, si për shembull kandidatë që studiojnë në vendet skandinave Periudha: Fundi i Qershorit-Fundi i Korrikut 2016 Oslo, Norvegji Përshkrimi Shkolla Verore Ndërkombëtare (ISS) në Universitetin e Oslos ofron kurse intensive për studimet Master dhe Bachelor çdo verë, nga fundi i qershorit deri në fund të korrikut. Çdo vit ISS mirëpret mbi 550 studentë nga rreth 90 vende. ISS është…

Read More
1 3 4 5