Shkollë verore në Rumani

Shkollë verore në Rumani

Afati i aplikimit: 30 Prill 2017 Kush mund të aplikojë: studentët dhe profesionistët që punojnë për migracionin Vendi: 24 – 28 Korrik 2017 Bukuresht, Rumani Qendra e Kërkimit dhe Informacionit mbi Integrimin e  Emigrantëve (CDCDI) i Shoqatës Rumune për Promovimin e Shëndetit (ARPS), nis thirrjen për aplikime për shkollën e saj Ndërkombëtare Veror mbi migracionin që do të mbahet në korrik 2017. Shkolla Verore Ndërkombëtare “Avokim dhe Politikat e Migracionit” është e hapur për studentët dhe…

Read More

Shkollë verore në Kroaci

Shkollë verore në Kroaci

Afati i aplikimit: 30 Prill 2017 Kush mund të aplikojë: studentë /të diplomuar nga e gjithë bota Bursa përfshin: pagesa për shkollim për ekselencë dhe 8 bursa që mbulojnë 30% deri 50% të tarifave të shkollimit Kolegji Algjebra University në Zagreb (Kroaci) ka qenë aktive në teknologjitë dixhitale për gati 20 vjet dhe ka mbetur institucioni kryesor arsimor në rajon për inxhinieri kompjuterike dhe teknologji dixhitale. Kriteret e aplikimit: Bursat drejtohen për studentët e padiplomuar /…

Read More

Thirrje për aplikime/ Shkollë Verore në Tiranë

Thirrje për aplikime/ Shkollë Verore në Tiranë

1-7 Maj 2017 Vendndodhja: Tiranë Personi i kontaktit: Daniela Ruçi E-mail: DRuci@rec.org Qendra Rajonale e Mjedisit (REC) Shqipëri, në kuadër të projektit “Shoqëria civile shqiptare për një Mjedis Evropian (ACHIEVE)”, mbështetur nga Delegacioni i BE-së në Shqipëri, si pjesë e trajnimeve të Paketës së Punës për Rritjen e Kapaciteteve të Shoqërisë Civile, organizon në javën e parë të muajit maj shkollën verore me temë “Mëso, përfshihu, ndiq dhe ti shtigjet e aktivizmit mjedisor”. Kjo shkollë…

Read More

Shkollë verore falas në Itali

Shkollë verore falas në Itali

Afati i aplikimit: 27 March 2017 Kush mund të aplikojë: studentët Vendi: 2-8 Korrik 2017 L’Aquila (Itali) Instituti i Gran Sasso Science (GSSI), Njësia e Shkencave Sociale, në bashkëpunim me Shoqatën e Shkencave Rajonale (RSAI), do të organizojë Shkollën Verore RSAI-GSSI të Gjeografisë ekonomike të avancuar në L’Aquila. Ngjarja ka për qëllim të ofrojë një mundësi unike për të hetuar çështjet kryesore teorike dhe metodologjike dhe për të diskutuar kërkime të vazhdueshme nga studiues të rinj…

Read More

Shkollë verore në Itali

Shkollë verore në Itali

Afati i aplikimit: 17 Mars 2017 Kush mund të aplikojë: studentët e diplomuar dhe studentët e masterit, si dhe studiuesve në fillim të karrierës me një interes të specializuar në media dhe në pjesëmarrjen politike Vendi: 26-30 qershor 2017 në Firence, Itali COSMOS dhe Instituti i Shkencave Humane dhe Shkencave Sociale në Scuola Normale Superiore fton aplikime për Shkollën e ardhshëm verore mbi “Media në pjesëmarrjen politike dhe Mobilizimin”, e cila do të mbahet në…

Read More

Bursa për shkollë verore në Budapest

Bursa për shkollë verore në Budapest

Afati i aplikimit: 31 Mars 2017 Kush mund të aplikojë? Studentë MA, PhD apo profesionistë të rinj me diplomë universitare në fushën e shkencave politike dhe sociale, të cilët janë në mes moshe  21 – 35 vjeç Vendi: Budapest, Hungari nga 3 në 14 Korrik, 2017 Kriteret e aplikimit: Qendra e Njohurive fton 50 pjesëmarrës, të moshës 21-35, kryesisht nga vendet V4, NEQ-it, Ballkanit Perëndimor dhe vendet anëtare të Partneritetit Lindor. Ju lutem vini re…

Read More

Shkolla verore e Komunitetit të Energjisë 2017

Shkolla verore e Komunitetit të Energjisë 2017

Sekretariati i Komunitetit të Energjisë fton studentët që janë shumë të motivuar (master ose PhD), hulumtuesit nga të gjitha disiplinat e lidhura me energjinë, profesionistë të rinj nga institucionet qeveritare, kompanitë, grupet e ekspertëve dhe OJQ nga rajoni i Komunitetit të Energjisë në Shkollën 2 Verore të Komunitetit të Energjisë që do të  zhvillohet në Ohër nga 26 gushti deri më 2 shtator 2017. Shkolla Verore Komunitetit të Energjisë ka për qëllim të nxisë zhvillimin…

Read More

Shkolla verore ndërkombëtare me temë “Rregullimi i shërbimeve lokale publike”

Shkolla verore ndërkombëtare me temë “Rregullimi i shërbimeve lokale publike”

Afati i aplikimit: 5 Qershor 2017 Kush mund të aplikojë: studentë në vitin e fundit, të diplomuar dhe studentët PhD dhe zyrtarët e tyre nga administrata publike dhe agjencitë rregullatore Vendi: 4 – 15 Shtator 2017 në Torino, Itali Përshkrim Shkolla është projektuar për të ofruar dy javë “zhytje të plotë” në rregullimin e shërbimeve publike lokale (p.sh. mbetjet, uji, transporti publik, ngrohjes qendrore, objektet sportive) dhe i drejtohet kryesisht studentëve në vitin e fundit dhe…

Read More

10 bursa për të marrë pjesë në shkollën verore në Serbi

10 bursa për të marrë pjesë në shkollën verore në Serbi

Afati i aplikimit: 13 Mars 2017 Kush mund të aplikojë: pjesëmarrës nga Shqipëria, Bosnjë-Hercegovina, Kroacia, Kosova, Maqedonia, Mali i Zi, Serbia, Qipro, Izraeli, Irlanda e Veriut, dhe Palestina Vendi: 25 Qershor – 2 korrik 2017 në Beograd, Serbi Përshkrim Me mbështetjen e Fondit Evropian për Ballkanin (EFB), po ofrohen 10 bursa për aplikantët të fuqishëm për të marrë pjesë në Shkollën Verore Ndërkombëtare të 2017 në Studime Krahasuese të Konfliktit. Shkolla verore 2017 do të…

Read More
1 2 3 4 5 6