Shkollë verore në Zvicër

Shkollë verore në Zvicër

Afati i fundit i aplikimit: 9 qershor 2017 Kush mund të aplikojë: studentët e tanishëm dhe të ardhshëm të doktoraturës, si dhe hulumtuesit postdoks dhe në karrierën e hershme që identifikohen si femra Vendi: 2-9 gusht 2017, Zürich, Zvicër Shkolla Verore e Zyrihut për Gratë në Metodologjinë Politike është një seminar 8-ditore, që do të zhvillohet në Zvicër, Zvicër më 2-9 gusht 2017. Shkolla verore është e dizajnuar për studentët aktual dhe të ardhshëm të doktoratës,…

Read More

Shkollë verore në Hungari

Shkollë verore në Hungari

Afati i aplikimit: 30 qershor 2017 (BE) / 15 qershor 2017 (jashtë BE) Kush mund të aplikojë: studentët që ndjekin BA, MA ose PhD dhe kanë interes dhe entuziazëm akademik dhe / ose profesional për temën Përfitimet: bursa të kufizuara duke përfshirë akomodimin falas dhe ushqimin Kriza aktuale e BE-së dhe dinamika e zhvendosjes së fuqive globale e sjell rajonin e Evropës Qendrore në një epokë të re pasigurie. Shtete të ndryshme nacionale dhe elitat…

Read More

Shkollë verore në Sarajevë

Shkollë verore në Sarajevë

Afati i fundit i aplikimit: 29 maj 2017 Kush mund të aplikojë: studiues të rinj: historianë, shkencëtarë kulturorë dhe socialë, planifikues të qytetit dhe arkitektë Vendi: 4 – 15 Shtator 2017, Beograd dhe Sarajevë Shkolla e verës “Historia merr vendin – Dinamika e Ndryshimit Urban” do të sjellë nga 4 deri më 15 shtator 2017 njëzet studiues të rinj ndërkombëtarë – historianë, historianë të artit, arkeologë, shkencëtarë kulturorë e socialë, planifikues të qytetit dhe arkitektë. Programi…

Read More

Shkollë verore në Hungari

Shkollë verore në Hungari

Afati i aplikimit: 30 qershor 2017 (BE) / 15 qershor 2017 (jashtë BE) Kush mund të aplikojë: studentët që ndjekin BA, MA ose PhD dhe kanë interes dhe entuziazëm akademik dhe / ose profesional për temën Përfitimet: bursa të kufizuara duke përfshirë akomodimin falas dhe ushqimin Kriza aktuale e BE-së dhe dinamika e zhvendosjes së fuqive globale e sjell rajonin e Evropës Qendrore në një epokë të re pasigurie. Shtete të ndryshme nacionale dhe elitat…

Read More

Shkollë verore në Slloveni

Shkollë verore në Slloveni

SHKOLLË VERORE NË UNIVERSITETIN E MARIBORIT, NË SLLOVENI Universiteti i Mariborit, në Slloveni hap thirrjen për aplikime për shkollën verore “Solution Design”. Kjo shkollë do të zhvillohet në Universitetin e Mariborit në datat 25 Qershor-8 Korrik dhe do të bazohet në konceptet e mëposhtme: – Learning by doing – Project based learning – Problem based learning – Design thinking si dhe fusha të tjera të ngjashme Pjesëmarrja për studentët e Universitetit të Tiranës është pa…

Read More

Shkollë Verore në Greqi

Shkollë Verore në Greqi

Afati i aplikimit: 20 Maj 2017 Disiplinat: Shkenca Kompiuterike, Inxhinieri Software, Programim, Shkenca e të Dhënave Fondacioni Onassis njofton se mund të ofrojë mbështetje financiare për 35 qytetarë grekë dhe 15 studentë të kualifikuar ndërkombëtarë për të mbuluar udhëtimet dhe jetesën e tyre lokale. Ligjëruesit janë: Michael Stonebraker (Profesor, Instituti i Teknologjisë së Masaçusetsit, Kembrixh, SHBA). Dimitris Bertsimas (Profesor, Sloan School of Management, Instituti i Teknologjisë i Masaçusetsit, Cambridge, SHBA) Michael Brodie (Shkencëtar kërkimor, Laboratori i…

Read More

Shkollë verore në Hollandë

Shkollë verore në Hollandë

RIHAPET Thirrja për Aplikime për Bursa Mobiliteti për Shkollën Verore në Universitetin Radboud, Hollandë, në Kuadër të Programit Erasmus +, për Studentët e PhD të cilët janë njëkohësisht edhe staf të Universitetit të Tiranës. Në kuadër të programit Erasmus + është hapur thirrja për aplikime për bursa për mobilitete për shkollën verore për studentët e PhD të cilët janë njëkohësisht edhe staf të Universitetit të Tiranësnë Universitetin Radboud, Hollandë. Llojet e mobilitetit përfshijnë: – Shkëmbimin…

Read More

Shkollë verore në Kanada

Shkollë verore në Kanada

Afati i aplikimit: 20 prill 2017 Kush mund të aplikojë: studentët kanadeze dhe ndërkombëtare të MA dhe PhD Vendi: Korrik 24, 2017 – 4 gusht 2017 në Universitetin Concordia në Montreal, Quebec Si pjesë e një iniciative të veçantë që ka filluar në nëntor të vitit 2015, Kanadaja ka zhvendosur rreth 40,000 Sirianë ose ka sponsorizuar privatisht refugjatët. Kjo shkollë verore me 3 kredite bazohet në iniciativën e refugjatëve sirianë për të shqyrtuar politikën dhe politikën…

Read More

Shkollë verore në Rumani

Shkollë verore në Rumani

Afati i aplikimit: 30 Prill 2017 Kush mund të aplikojë: studentët dhe profesionistët që punojnë për migracionin Vendi: 24 – 28 Korrik 2017 Bukuresht, Rumani Qendra e Kërkimit dhe Informacionit mbi Integrimin e  Emigrantëve (CDCDI) i Shoqatës Rumune për Promovimin e Shëndetit (ARPS), nis thirrjen për aplikime për shkollën e saj Ndërkombëtare Veror mbi migracionin që do të mbahet në korrik 2017. Shkolla Verore Ndërkombëtare “Avokim dhe Politikat e Migracionit” është e hapur për studentët dhe…

Read More

Shkollë verore në Kroaci

Shkollë verore në Kroaci

Afati i aplikimit: 30 Prill 2017 Kush mund të aplikojë: studentë /të diplomuar nga e gjithë bota Bursa përfshin: pagesa për shkollim për ekselencë dhe 8 bursa që mbulojnë 30% deri 50% të tarifave të shkollimit Kolegji Algjebra University në Zagreb (Kroaci) ka qenë aktive në teknologjitë dixhitale për gati 20 vjet dhe ka mbetur institucioni kryesor arsimor në rajon për inxhinieri kompjuterike dhe teknologji dixhitale. Kriteret e aplikimit: Bursat drejtohen për studentët e padiplomuar /…

Read More
1 2 3 4 6