Mundësi financimi për projekte nga Ambasada e SHBA-ve në Tiranë

Mundësi financimi për projekte nga Ambasada e SHBA-ve në Tiranë

Ambasada e Shteteve të Bashkuara në Tiranë ka hapur aplikimet për një mundësi financimi për zbatimin e projektit “Studimi i Profesionistëve të Medias” Afati i fundit: Programi pranon propozime deri më 11 shtator 2017. Ata po kërkojnë për propozime për një studim hulumtues të profesionistëve shqiptarë të mediave që do të kryejnë një sondazh të rreth 1,000 profesionistëve të medias, duke përfshirë gazetarët, redaktorët, programuesit dhe profesionistët e mediave të shtypit, transmetimit dhe mediave në internet në…

Read More

Mundësi studimi me bursë në SHBA

Mundësi studimi me bursë në SHBA

Afati i aplikimit: 01 shtator 2017 Kush mund të aplikojë: studentët ndërkombëtarë Bursa ofron: 1,000 USD për tremujor Instituti i Muzikantëve ka hapur aplikimet për Programin e Bursave të Muzikantëve Ndërkombëtar për Merita. Kjo bursë është e hapur për studentët ndërkombëtarë. Bursa është kryesisht për të ndihmuar muzikantët e avancuar nga jashtë Shteteve të Bashkuara me zhvillimin e tyre arsimor. Instituti i Muzikantëve ofron një arsimim të plotë në çdo aspekt të industrisë së muzikës, duke…

Read More

Mundësi punësimi nga Ambasada e Shteteve të Bashkuara në Tiranë

Mundësi punësimi nga Ambasada e Shteteve të Bashkuara në Tiranë

Ambasada e Shteteve të Bashkuara në Tiranë kërkon një kandidat për pozicionin e përkthyesit në Zyrën e Atasheut të Mbrojtjes (DAO). Si të aplikoni: NJOFTIM I RËNDËSISHËM: Ju DUHET të aplikoni për pozicionet e Misionit (me përjashtim të USAID-it dhe pozicionet e Korpusit të Paqes) duke përdorur formularin DS-174 (Aplikimi për punësim si personel i punësuar në nivel lokal apo anëtar i familjes). Aplikimet pa këtë formë nuk do/nuk merren parasysh. Shkarkoni Formularin e Aplikimit…

Read More

Bursë kërkimore në SHBA

Bursë kërkimore në SHBA

Afati i aplikimit: 15 korrik 2017 Kush mund të aplikojë: Femrat mbi 18 vjeç Vendi: Shtetet e Bashkuara Qendra John W. Kluge në Bibliotekën e Kongresit fton studiues të kualifikuar për të kryer kërkime në Qendrën Kluge duke përdorur koleksionet dhe burimet e Bibliotekës së Kongresit për një periudhë prej katër deri në njëmbëdhjetë muaj. I themeluar në vitin 2000 me një fond prej 60 milionë dollarësh nga John W. Kluge, Qendra ndodhet në ndërtesën e…

Read More

Bursa për femrat me pasion teknologjinë

Bursa për femrat me pasion teknologjinë

Afati i fundit i aplikimit: 9 qershor 2017 Kush mund të aplikojë: Gratë mbi 18 vjeç Bursa ofron: jepet një bursë plotësisht e financuar Women Techmakers në partneritet me Udacity ofron Bursat Women Techmakers Udacity. Kjo iniciativë do të ofrojë 100 bursa të plota për kurset e certifikimit teknik për gratë në komunitetin e grave Techmakers. Kjo bursë është një shprehje e fuqishme e Udacity dhe angazhimit të përbashkët të Google për të mbështetur qëllimet e të mësuarit…

Read More

Mundësi punësimi në Ambasadën e SHBA në Shqipëri

Mundësi punësimi në Ambasadën e SHBA në Shqipëri

Ambasada Amerikane kërkon një kandidat për pozicionin e Rojes së Sigurimit në Zyrën Rajonale të Sigurisë. KUALIFIKIMET E KËRKUARA Aplikantët duhet të trajtojnë çdo kualifikim të kërkuar të listuar më poshtë me informata specifike dhe gjithëpërfshirëse që mbështesin secilin artikull. Dështimi për ta bërë këtë mund të rezultojë në një përcaktim se aplikanti nuk është i kualifikuar. 1. ARSIMI: Përfundimi i arsimit të mesëm është i nevojshëm, së bashku me dy vjet të kolegjit. 2….

Read More

Mundësi punësimi si Programues në Tiranë

Mundësi punësimi si Programues në Tiranë

Ambasada Amerikane kërkon një kandidat për pozicionin e Programuesit për Qendrën e Sistemeve Informative. Kriteret e aplikimit: ARSIMI: Pozita kërkon një diplomë katërvjeçare Bachelor në Shkencat Kompjuterike ekuivalente si dhe një arsim i mirë i përgjithshëm. 2. EKSPERIENCA: Minimum 3 (tre) vjet përvojë në menaxhimin e sistemeve kompjuterike, në mënyrë ideale duke u shërbyer pesëdhjetë ose më shumë përdoruesve. 3. GJUHA: Niveli III (njohuri e mirë pune) e të folurit / leximit / shkrimit në…

Read More

Bursa studimi në SHBA për akademikët shqiptarë

Bursa studimi në SHBA për akademikët shqiptarë

Ambasada e Shteteve të Bashkuara të Amerikës pranon aplikime për vitin akademik 2018-2019 për Programin Fulbright për Studiues të Huaj. Programi Fulbright u jep mundësi pedagogëve dhe kandidatëve që kanë kryer doktoraturën ose janë në proces, të bëjnë kërkime dhe/ose të japin mësim në një universitet në Shtetet e Bashkuara. Bursat u jepen kandidatëve që shfaqin më së miri përkushtimin në detyrë si në sektorin publik dhe atë privat, si edhe potencial për të sjellë…

Read More

Dëshironi të studioni në SHBA? Ja bursa që ofrohet

Dëshironi të studioni në SHBA? Ja bursa që ofrohet

Afati i aplikimit: 1 Prill 2017 Kush mund të aplikojë? Studentët ndërkombëtarë të cilët mund të demonstrojnë aftësi të plota të gjuhës angleze Informacion rreth bursës: Bursa mbulon koston e plotë të pagesave të shkollimit + kostoja e dhomës në një konvikt në kampus për një kohëzgjatje prej 4 vitesh. Kriteret e pranimit: Aplikantët duhet të demonstrojnë njohuri të plotë të gjuhës angleze; Studentët ndërkombëtarë kanë të drejtë të aplikojnë për këto bursa; Aplikantët duhet të…

Read More

Thirrje për aplikime/ Konferencë në SHBA (mundësi për financim bursash)

Thirrje për aplikime/ Konferencë në SHBA (mundësi për financim bursash)

Përshkrimi OpenCon është një platformë për gjeneratën e ardhshme për të mësuar në lidhje me Aksesin e Hapur, Arsimin e Hapur dhe Të dhënat e hapura, zhvillimin e aftësive kritike dhe nxitjen e veprimeve drejt një sistemi më të hapur të kërkimit dhe edukimit. OpenCon 2016 do të mbahet në Uashington DC në 12-14 nëntor. OpenCon do të mbledhë studentë dhe profesionistë në fillimet e karrierës nga e gjithë bota dhe do të shërbejë si…

Read More
1 2