Kostot e mbuluara/ Seminar në Itali

Kostot e mbuluara/ Seminar në Itali

Afati i aplikimit: 31 Korrik 2016 Eventi: 11-18 Shtator 2016 Lece, Itali Përshkrimi Objektivi i përgjithshëm i seminarit është të mbështesë rritjen e kapitalit njerëzor dhe social në nivel evropian, me anë të një projekti mobiliteti ndërkombëtar përshtatur me eksplorimin e një teme me interes global: “Open Rurality” i jep hapësirë ​​dhe zë përkufizimit tonë të “risive rurale sociale”, duke lehtësuar reflektim kritik lidhur me atë që nënkuptohet me këtë etiketim,në nivel global dhe lokal,…

Read More

Kostot e mbuluara/ Seminar i Këshillit Evropian në Tiranë

Kostot e mbuluara/ Seminar i Këshillit Evropian në Tiranë

Trajnimi “Countering Hate Speech through Human Rights Education and Narrative” do të zhvillohet nga Këshilli Evropian në Tiranë, në datat 19-22 Shtator 2016. Afati i aplikimit: 20 Korrik 2016 Qëllimi dhe Objektivat Seminari trajnues synon të ndërtojë kompetencat e pjesëmarrësve për të luftuar gjuhën e urrejtjes në internet dhe për të promovuar të drejtat e njerëzve që përdorin ose jo internetin përmes edukimit të të drejtave të njeriut dhe përmes fushatës. Në fund të seminarit…

Read More

Seminar për gazetarë në Gjermani

Seminar për gazetarë në Gjermani

Gazetarët me njohuri në gjuhën gjermane mund të aplikojnë deri më 29 korrik për pjesëmarrjen në një seminar të organizuar nga Fondacioni Sakson për Kualifikimin/Arsimimin e Medias. Seminari zhvillohet në Leipzig më 12 – 23 shtator. Në përmbajtjen e seminarit janë: strukturat dhe mënyra e punës në televizion, radio, median e shkruar dhe online në sistemin dual mediatik në Republikën Federale Gjermane. Krahas kualifikimit profesional në fokus është edhe shkëmbimi me njëri-tjetrin. Seminari u drejtohet…

Read More

Seminar i hapur/ Si të studiojmë jashtë vendit

Seminar i hapur/ Si të studiojmë jashtë vendit

Duke qenë se shumë të rinj shqiptarë duan të të studiojnë jashtë vendit, por nuk janë të informuar për procedurat dhe hapat e aplikimit ICCTW Albania iu ofron një seminar informimi në Qendrën Rinore të Tiranës. Seminari fillon në orën 11:00 dhe zgjat rreth dy orë. Në këtë seminar do të mësoni: -Si bëhet aplikimi për studimet jashtë vendit -Si shkruhet CV dhe letra e motivimit -Letrat e referencës dhe rëndësia e tyre -Si të…

Read More

Të gjitha kostot e mbuluara/ Seminar në Strazburg, Francë

Të gjitha kostot e mbuluara/ Seminar në Strazburg, Francë

Përshkrimi Departamenti i Rinisë në Këshillin e Evropës është duke kërkuar pjesëmarrës për seminarin “Çështjet e barazisë gjinore”, që do mbahet në Strazburg, në 1 – 3 qershor 2016. Seminari do të kontribuojë për integrimin e mëtejshëm të barazisë gjinore në aktivitetet dhe politikat e Departamentit të Rinisë në Këshillin e Evropës dhe partnerëve të saj. Seminari ka objektivat e mëposhtëm: Të shqyrtojë kuptimin e barazisë gjinore në aktivitete ndërkulturore joformale rinore të arsimit, në…

Read More

Kostot e mbuluara/ Seminar “Përgatitja për një projekt doktorature” në Gjermani

Kostot e mbuluara/ Seminar “Përgatitja për një projekt doktorature” në Gjermani

Përshkrimi “Graduate School” për Studime Evropiane Lindore dhe Juglindore (Mynih dhe Regensburg, Gjermani) fton aplikantë nga të diplomuarit në universitetet jo-gjermane për workshopin ndërkombëtar “Përgatitja për një projekt doktorature”, e cila do të mbahet në Mynih në 27 – 29 qershor 2016. Seminari ka për qëllim mbështetjen e studentëve që kanë përfunduar një program Master ose janë në fazën e fundit të studimeve të tyre universitare për të përgatitur një projekt PhD, me të cilën…

Read More

Seminar ndërkombëtar për të rinjtë në Austri, Vienë

Seminar ndërkombëtar për të rinjtë në Austri, Vienë

Kush mund të aplikojë: të rinj të moshës 18-30 vjeçare, shtetas të një prej 47 vendeve anëtare të Këshillit të Evropës Afati i aplikimit:  14 Mars 2016 Eventi: 20-24 Prill 2016 – Vienë, Austri Përshkrimi Seminari ndërkombëtar fokusohet kryesisht në evidentimin e problemeve të krizës së refugjatëve. Kjo do të ndodhë me një përzierje të metodologjive formale dhe jo-formale të mësimdhënies dhe takimi me ekspertë për këtë çështje. E bashkëorganizuar nga JEF Europe dhe JEF Austria, seminari…

Read More
1 2