Seminar në Tiranë nga Zyra Kombëtare Erasmus +

Seminar në Tiranë nga Zyra Kombëtare Erasmus +

Zyra Kombëtare Erasmus + në bashkëpunim me ekspertët Erasmus+ për Reformat në Arsimin e Lartë (HERE) ka kënaqësinë t’ju ftojë në seminarin kombëtar me temë “Zgjerimi i rolit të studentëve në manaxhimin dhe qeverisjen e IAL-ve” që do të mbahet ditën e enjte, më datë 24 Maj 2018, ora 9:30, në ambjentet e Universitetit Politeknik të Tiranës (salla Silvano Pedrollo). Objektivat kryesore të Seminarit HERE përfshijnë: – Zbatimin e kërkesave të LAL për rolin e…

Read More

Seminar nga Instituti Shqiptar i Studimeve Ndërkombëtare

Seminar nga Instituti Shqiptar i Studimeve Ndërkombëtare

Instituti Shqiptar i Studimeve Ndërkombëtare me mbështetjen e NATO Public Diplomacy Division, organizon në datat 27-29 shtator 2017 një seri seminarësh në formën e një mini-shkolle për çështjet e sigurisë “Seminar mbi çështjet e sigurisë: Përballimi i sfidave të Radikalizmit dhe Ekstremizmit të dhunshëm në Ballkanin Perëndimor” Seminarët me folës shqiptarë dhe të huaj do të trajtojnë çështje dhe tema relevante për sigurinë në Shqipëri dhe rajon, duke përfshirë dhe sfidat e tanishme të sigurisë,…

Read More

Seminar tre ditor në Bruksel

Seminar tre ditor në Bruksel

Afati i aplikimit: 20 gusht 2017 Kush mund të aplikojë: gazetarë të rinj nga vendet e BE-së dhe jo anëtare të BE-së Vendi: 6 – 18 tetor 2017 në Bruksel, Belgjikë Dita Evropiane e të Drejtave të Medias (EYMD) është një nga ngjarjet më të mëdha në Evropë kushtuar gazetarëve të rinj. Këtë vit do të zhvillohet në selinë e Parlamentit Europian në Bruksel. Pjesëmarrësit do të përjetojnë tri ditë seminar mediale, diskutime politike, prodhim mediatik…

Read More

Seminar për shkëmbimin e të rinjve / Tiranë

Seminar për shkëmbimin e të rinjve / Tiranë

EU Info Center Tirana në bashkëpunim me Shërbimin Kombëtar për Rininë ju fton të merrni pjesë në një organizim në kuadër të ditës Ndërkombëtare të Rinisë. Në këtë event që do të organizohet tek EU Info Center do të diskutohen rekomandimet e forumit rinor të Triestes si dhe pjesëmarrësit do kenë mundësinë të japin rekomandime për shkëmbime rinore dhe lëvizjen e të rinjve; përfshirjen sociale dhe tejkalimin e steriotipeve; sipërmarrjen dhe pjesëmarrjen rinore. Në këtë…

Read More

Seminar falas nga Ambasada e SHBA-ve në Tiranë

Seminar falas nga Ambasada e SHBA-ve në Tiranë

Dëshironi të përmirësoni aftësitë tuaja në gjuhën angleze? Zyra e Programeve të Gjuhës Angleze në Byronë e Çështjeve të Arsimit dhe Kulturës së Departamentit të Shtetit ofron webinar-e me tema të ndryshme. Sesioni që fillon në datën 7 shtator do të trajtojë këto tema: Gramatika Komunikative, Njohuri mbi Median, Anglishtja e Biznesit dhe Sipërmarrjes. Nëse dëshironi të merrni pjesë, ju lutemi dërgoni e-mail tek CultureandEducationTirana@state.gov për të bërë regjistrimin. Për më shumë informacion klikoni këtu

Read More

Seminar kërkimor në Amerikë

Seminar kërkimor në Amerikë

Afati i aplikimit: 15 Shtator 2017 Kush mund të aplikojë: kandidatët e PhD, puna e të cilëve mbulon historinë, politikën ose kulturën e Shteteve të Bashkuara Vendi: Middleburg, Holandë RIAS do të organizojë një Seminar për Hulumtime në Historinë Amerikane për studentët aktual të doktoraturës, puna e të cilëve mbulon historinë, politikën ose kulturën e Shteteve të Bashkuara. Edicioni i ardhshëm i seminarit do të mbahet më 15-17 nëntor 2017. Pjesëmarrësit do të paraqesin dokumentet…

Read More

Seminar për gazetarë në Gjermani

Seminar për gazetarë në Gjermani

Seminar për gazetarë me njohuri në gjuhën gjermane ++ Data: 15-29 Shtator Afati i aplikimit: 31 Korrik Gazetarët me njohuri në gjuhën gjermane mund të aplikojnë deri më 31 korrik për pjesëmarrjen në një seminar të organizuar nga Fondacioni Sakson për Kualifikimin e Medias. Seminari zhvillohet në Leipzig më 18 – 29 shtator. Në përmbajtjen e seminarit janë: strukturat dhe mënyra e punës në televizion, radio, median e shkruar dhe online në sistemin dual mediatik…

Read More

Seminar për Organizatat e Shoqërisë Civile/ Sarajevë

Seminar për Organizatat e Shoqërisë Civile/ Sarajevë

Afati i fundit i aplikimit: 21 qershor 2017 Mund të aplikojnë vetëm organizatat e shoqërisë civile (OSHC) me seli në rajonin e Evropës Juglindore (fokus në Shqipëri, Bosnje dhe Hercegovinë, Kosovë *, Moldavi, Mal të Zi, Republikën e Maqedonisë dhe Serbi) Vendi: 25-29 shtator 2017 në Sarajevë, Bosnjë dhe Hercegovinë Angazhimi i shoqërisë civile në luftën kundër korrupsionit është vendimtar në parandalimin dhe luftimin e kësaj plage globale. Kjo formë aplikimi synon organizatat e shoqërisë civile…

Read More

Seminar një ditor në Tiranë

Seminar një ditor në Tiranë

Fuqizimi I Mendjes – Fuqizimi I Gruas Kur dhe kur do të zhvillohet: Hotel Plaza – Tiranë – Date, 16 Prill- Ora 09.00 – 17.30 Seminar 1 ditor me psikologen Mirela Sula, autore e librit “Mos e Ler Mendjen te Ike”. Pas suksesit te librit “Mos e Lër Mendjen të Ikë” si dhe sukseset e njëpasnjëshme qe ka arritur në Londër me punën e saj të dedikaur në ndihmë të grave, Mirela Sula kthehet në…

Read More

Si të studiosh dhe punosh në Gjermani?/Hapen thirrjet për seminarin 1 ditor me këtë temë

Si të studiosh dhe punosh në Gjermani?/Hapen thirrjet për seminarin 1 ditor me këtë temë

Ne daten 2 shkurt 2017, Educational Business Links Albania në bashkëpunim me Alpha Aktiv Institut, sjell një tjetër seminar të hapur informativ mbi Studimin dhe Jetesën në Gjermani. ⇢ Si është të studiosh dhe punosh në Gjermani dhe si mund të jesh pjesë e saj? ⇢ Aplikim për studime universitare dhe pas univeristare në universitete publike gjermane. ⇢ Përgatitja për tezat hyrëse universitare të StudienKolleg. ⇢ Asistencë për marrjen e vizës studentore. ⇢ Kurset afatshkurtra…

Read More
1 2