Konferencë ndërkombëtare në Rumani

Konferencë ndërkombëtare në Rumani

Afati i fundit i aplikimit: 30 korrik 2017 Kush mund të aplikojë: studentë, studiues, artistë dhe aktivistë Vendi: 17-19 Nëntor, Bukuresht, Rumani QueerFemSEE është një konferencë ndërdisiplinore që kërkon të eksplorojë llogaritë e ndryshme të hulumtuesve të Evropës Juglindore dhe Lindore (dhe bashkëmoshatarëve të tyre perëndimorë me interesa të ngjashme) në lidhje me temat e lidhura me studimet mediatike, studimet kulturore, hapësirën publike dhe ndërthurjen e tyre me studimet gjinore dhe të huaja. Një nga…

Read More

Konferencë ndërkombëtare në Rumani

Konferencë ndërkombëtare në Rumani

Afati i fundit i aplikimit: 30 korrik 2017 Kush mund të aplikojë: studentët, studiuesit, artistët dhe aktivistët Vendi: 17-19 Nëntor, Bukuresht, Rumani QueerFemSEE është një konferencë ndërdisiplinore që kërkon të eksplorojë llogaritë e ndryshme të hulumtuesve të Evropës Juglindore dhe Lindore (dhe bashkëmoshatarëve të tyre perëndimorë me interesa të ngjashme) në lidhje me temat e lidhura me studimet mediatike, studimet kulturore, hapësirën publike dhe ndërthurjen e tyre me studimet gjinore dhe të huaja. Një nga konceptet…

Read More

Studime të nivelit Master me bursë

Studime të nivelit Master me bursë

Hapet thirrja për bursa në kuadër të programit Erasmus + në Universitetin Perëndimor Timisoara, në Rumani Në kuadër të programit Erasmus+ është hapur thirrja për aplikime për bursa për mobilitete për stafin dhe studentët e Universitetit të Tiranës në Universitetin Perëndimor Timisoara, në Rumani, për semestrin e pare të vitit akademik 2017-2018 Llojet e mobilitetit përfshijnë: – Shkëmbimin e studentëve për studime; Nivelet e mobilitetit përstudentët: – Master(studentët duhet të jenë të regjistruar në programin…

Read More

Programi Liderat e Rinj/Ftesë për pjesëmarrje

Programi Liderat e Rinj/Ftesë për pjesëmarrje

Afati përfundimtar i aplikimit: 1 Shkurt 2017 “Programi Liderët e Rinj” mbledh çdo vit 20 deri në 25 lider të rinj rajonalë të profilit të lartë  me një qëllim të qartë të dyfishtë: për të promovuar dhe çuar përpara udhëheqjen progresive në shoqëri; dhe për të zhvilluar rrjetin rajonal të Aspen Fellows, bazuar në vlerat e përbashkëta dhe interesa të përbashkëta. Ky Program është projektuar për njerëzit që kanë potencialin, interesin dhe vendosmërinë për të…

Read More

Konferencë në Rumani/ Mobilizimi politik i Minoriteteve Etnike

Konferencë në Rumani/ Mobilizimi politik i Minoriteteve Etnike

Rreth konferencës Kjo konferencë ka për qëllim të ofrojë një hapësirë ndërdisiplinore për perspektivat dhe qasjet të cilat përpiqen të kuptojnë, të shpjegojë dhe të ofrojnë zgjidhje për këto procese bashkëkohore të ndryshme. Ajo ka për qëllim të krijojë një shkëmbim të frytshëm idesh që mund të adresojnë sfidat me të cilat përballet kontinenti në lidhje me mobilizimin e minoriteteve etnike dhe diskursit anti-minoritar. Organizatorët inkurajojnë për tre tipe artikujsh: Teorik; Metodologjik; Empirik; Për detja…

Read More