Program për femrat Paqeruajtëse/ Kaliforni

Program për femrat Paqeruajtëse/ Kaliforni

Afati i fundit i aplikimit: 31 maj 2017 Kush mund të aplikojë: Aplikantët, të cilët duhet të kenë punuar për 10 vjet si mbrojtës i të drejtave të njeriut ose paqebërës, duke bërë përpjekje paqësore për të hartuar dhe punuar drejtpërdrejtë me sektorin e sigurisë në vendin e origjinës Vendi: 24 shtator – 11 nëntor 2017 në Universitetin e San Diegos, Kaliforni, SHBA Programi Women PeaceMakers në Institutin Joan B. Kroc për Paqe dhe Drejtësi…

Read More

Mundësi praktike në studio ligjore

Mundësi praktike në studio ligjore

Qendra e Karrierës Fakulteti i Drejtësisë në bashkëpunim me Studion Ligjore Isufi International Law ka hapur një mundësi Internshipi për studentët e Fakultetit të Drejtësisë për një periudhë 3 mujore. Studentët duhet të plotësojnë kriteret si më poshtë: 1.të kenë njohuri te fushes ligjore dhe financiare 2. të kenë njohuri të legjislacionit në fushën e sigurimeve 3. te kenë aftësi të mira kërkuese(research) 4. të jenë njohës të gjuhës Angleze Afati i fundit i aplikimit…

Read More

Programi ndërkombëtar UNAOC

Programi ndërkombëtar UNAOC

Afati i aplikimit: 21 Maj 2017 Kush mund të aplikojë: kandidatë nga Evropa dhe Amerika e Veriut (Euna) dhe nga Lindja e Mesme dhe Afrika e Veriut (MENA) Kosto: Programi është i financuar plotësisht, duke përfshirë akomodimin dhe udhëtimin Kandidatët nga Evropa dhe Amerika e Veriut (Euna) dhe nga Lindja e Mesme dhe Afrikën e Veriut (MENA) tani mund të aplikojnë për program.Tema e programit është “Roli i shoqërisë civile dhe mediave në luftimin e urrejtjes…

Read More

Programi GOGA për shkrimtarë dhe përkthyes

Programi GOGA për shkrimtarë dhe përkthyes

‘Selia Goga – 2017’ Selia është paracaktuar nga Shtëpia Botuese Goga, në bashkëpunim me Rrjetin TRADUKI, në bashkëpunim me Agjencinë e Librit të Sllovenisë dhe të institucioneve të tjera vendore dhe partnerët. Programi ‘Goga Residency 2017 ” mirëpret shkrimtarë fiction, poetë, përkthyes letrare, eseistë, dramaturgë dhe shkrimtarë Skenari nga Evropa Juglindore (Kroaci, Serbi, Kosovë, Bosnjë e Hercegovinë, Mal të Zi, Maqedoni, Bullgari, Shqipëri dhe Rumani ). Po i kushtohet në mënyrë të veçantë vëmendje shkrimtarëve…

Read More

Programi i Themeluesve të Rinj në Berlin

Afati i aplikimit: 30 prill 2017 Kush mund të aplikojë: kandidatët që kohët e fundit (0-5 vjet) kanë filluar një kompani për-përfitim me një model biznesi të përshkallëzuar Vendi: 13- 16 shtator 2017 në Berlin, Gjermani Kostot: Udhëtimi dhe akomodimi do të mbulohen nga Fondacioni Westerwelle. Fondacioni Westerwelle për Mirëkuptim Ndërkombëtar mbështet bashkëpunimin që kapërcen kufijtë: midis sipërmarrësve të rinj, drejtuesve dhe vendimmarrësve nga e gjithë bota. Fondacioni globalisht lidh njerëzit dhe idetë dhe krijon hapësira…

Read More

Programi i akselerimit OFIÇINA

Programi i akselerimit OFIÇINA

Hapet thirrja e 2-të për aplikime në programin e akselerimit OFIÇINA Je një sipërmarrës i ri, ke një produkt/shërbim inovator dhe të nevojitet një ndihmë e specializuar për të krijuar biznesin tënd të ri? Atëherë, apliko për programin e akselerimit OFIÇINA duke plotësuar formularin online tek www.OFICINA.al Programi OFIÇINA është ndërtuar për të nxitur dhe mbështetur iniciativat sipërmarrëse inovatore. Ne ju ofrojmë mentorim nga mentorët më të mirë në treg të ndërthurur me një program…

Read More

Programi Fullbright për studiues të huaj

Programi Fullbright për studiues të huaj

Jeni studiues apo profesor në universitet të interesuar për të kryer punë kërkimore ose për të dhënë leksione në një universitet në ShBA? Programi Fulbright për Studiues të Huaj pranon aplikime deri në 15 qershor 2017. Ambasada e Shteteve të Bashkuara të Amerikës pranon aplikime për vitin akademik 2018-2019 për Programin Fulbright për Studiues të Huaj. Programi Fulbright u jep mundësi pedagogëve dhe kandidatëve që kanë kryer doktoraturën ose janë në proces, të bëjnë kërkime…

Read More

Programi i trajnimit Roepfer Klaus

Programi i trajnimit Roepfer Klaus

Programi Klaus  Toepfer Promovimi i  përsosmërisë dhe lidershipit në mesin e liderëve të rinj në mbrojtjen e natyrës nga Evropa Qendrore dhe Lindore, Kaukazi dhe Azia Qendrore Programi Klaus Toepfer ka për qëllim forcimin e organizatave nga sektori i Ruajtjes së Natyrës në Evropën Lindore dhe Qendrore, Azinë Qendrore  dhe Kaukaz, dhe zhvillimin e kapaciteteve personale të profesionistëve në fillim të karrierës për të kapërcyer humbjen globale të biodiversitetit. Programi i trajnimit katalizon zhvillimin personal të…

Read More

Organizim në Tiranë/ Pa Fokus

Organizim në Tiranë/ Pa Fokus

Muaji Mars i dha mundësinë të gjithë kontribuesve të revistës Pa Fokus të shkruajnë dhe zhvillojnë këndvështrimet e tyre mbi arsimin, edukimin dhe proçesin e të mësuarit gjatë gjithë jetës. Për ne, është kënaqësi tju ftojmë në datën 30 Mars në promovimin e numrit të 28 të revistës. Mbi tematiken e gjërë të arsimit, i ftuari ynë, Ergys Gezka do të na bashkohet në panel për të ndarë pikëpamjet dhe eksperiencën e tij. Si gjithmonë,…

Read More

Programi Ambasadorët e Rinj në Zvicër

Programi Ambasadorët e Rinj në Zvicër

Afati i aplikimit: 15 Prill 2017 Kush mund të aplikojë: njerëz nga të gjitha shtresat janë të inkurajuar të aplikojnë, duke përfshirë edhe emigrantët e ardhur së fundmi, si dhe përfaqësues të komuniteteve në pakicë Vendi: Korrik 14-21, 2017 Caux, Zvicër “Programi Ambasadorët e Rinj ” (e YAP) është pjesë e projektit evropian të Iniciativa e Ndryshimit (IofC), i cili synon të sjellë së bashku të rinjtë që kujdesen për të ardhmen e Evropës. Programi përbëhet…

Read More
1 2 3