Kurs trajnimi online mbi politikat ndërkombëtare

Kurs trajnimi online mbi politikat ndërkombëtare

A jeni një ndërtues i ri i paqes që ndjen një angazhim të fortë për ndërtimin e partneriteteve kuptimplote midis brezave të ardhshëm për paqen? Dëshironi të ndërtoni njohuritë dhe aftësitë tuaja për të mbajtur diskutime kuptimplota me vendim-marrësit? Nëse është kështu, UNOY ndërtuesit e paqes ju fton të aplikoni për të marrë pjesë në Aktin e vitit 2250, një kurs trajnimi online, i cili do t’ju ndihmojë përkthimin e politikave ndërkombëtare në realitetet lokale….

Read More

Aktivitet ndërkombëtar në Serbi në lidhje me paqen e brëndshme

Aktivitet ndërkombëtar në Serbi në lidhje me paqen e brëndshme

Afati i aplikimit: 14 korrik 2017 Rajonet e pranueshme: Shqipëria, Bosnja dhe Hercegovina, Bullgaria, Greqia, Kosova, Kroacia, Serbia, Sllovenia, Mali i Zi, Maqedonia, Qiproja Marrëveshja e Paqes e SEE është një mundësi për të rinjtë nga Evropa Juglindore të cilët janë të interesuar të mësojnë rreth meditimit, vetëdijes dhe vetë-zhvillimit si një mjet parësor për të zbuluar vetveten e tyre të vërtetë dhe ta bëjnë këtë botë një vend më të mirë për të jetuar….

Read More

Program për femrat Paqeruajtëse/ Kaliforni

Program për femrat Paqeruajtëse/ Kaliforni

Afati i fundit i aplikimit: 31 maj 2017 Kush mund të aplikojë: Aplikantët, të cilët duhet të kenë punuar për 10 vjet si mbrojtës i të drejtave të njeriut ose paqebërës, duke bërë përpjekje paqësore për të hartuar dhe punuar drejtpërdrejtë me sektorin e sigurisë në vendin e origjinës Vendi: 24 shtator – 11 nëntor 2017 në Universitetin e San Diegos, Kaliforni, SHBA Programi Women PeaceMakers në Institutin Joan B. Kroc për Paqe dhe Drejtësi…

Read More

Konferencë ndërkombëtare në Japoni

Konferencë ndërkombëtare në Japoni

Afati i aplikimit: 2 qershor 2017 Kush mund të aplikojë: edukatorët, akademikët, studiuesit, studentët, organizatat jo-fitimprurëse dhe profesionistët, punonjësit socialë dhe aktivistët e paqes. Vendi: 9-11 gusht 2017 në Nagasaki, Japoni Hapen aplikimet për Simpoziumin Ndërkombëtar (Konferencën) për forcimin e paqes nëpërmjet arsimit. Kjo ngjarje do të përkojë me Memorialin e Nagasaki të Paqes dhe Ceremoninë e Përkujtimit. Pjesëmarrësit e Simpoziumit do të kenë gjithashtu një mundësi për të vizituar Parkun e paqes së Nagasakit dhe Glover…

Read More

Konkurs ndërkombëtar për fëmijë

Konkurs ndërkombëtar për fëmijë

Afati i aplikimit: 17 Mars 2017 Kush mund të aplikojë: çdo person apo organizatë mund të emërojë një fëmijë të jashtëzakonshëm Grant: 100,000 EUR Çmimi i Paqes Ndërkombëtar të Fëmijëve jepet çdo vit për një fëmijë të jashtëzakonshëm, veprimet e guximshme apo ndryshe të shquara të të cilit kanë bërë një ndryshim në përmirësimin e të drejtave të fëmijëve, që ndihmon fëmijët në të gjithë botën. Kriteret e aplikimit: Një djalë individ ose vajzë (nuk do…

Read More

Grant për projekte nga Hague Humanity Hub

Grant për projekte nga Hague Humanity Hub

Afati i fundit i aplikimit:17 Shkurt 2017 Hague Humanity Hub ka hapur aplikimet për inovatorët në paqe, drejtësi dhe sektorët humanitarë për të aplikuar për një grant, duke marrë idetë e tyre të reja për zgjidhje dixhitale në nivelin e ardhshëm. Hub, një bashkëpunim mes Hagës dhe HumanityX, ka lançuar Fondin Cross-Over për ti dhënë krijuesve dixhitale mundësi për të përmirësuar një proces, produkt ose shërbim brenda paqes, të drejtësisë apo sektori humanitar. Shpërblimet që ofrohen: Në…

Read More