600 kurse online falas të ofruara nga 200 universitete

600 kurse online falas të ofruara nga 200 universitete

Kur bëhet fjalë për arsimin, ne jemi gjithmonë më të prirur për nxitjen e kurseve MOOC (Massive open online course) dhe jo forma të tjera. Dhe statistikisht, gjatë 6 viteve të fundit, më shumë se 800 universitete kanë krijuar më shumë se 8,000 MOOC (Massive Online Open Courses), të cilat ju në fakt mund t’i gjurmoni në internet, nëpërmjet burimeve më të mira në dispozicion Class Central. Për të kontribuar më shumë në këtë drejtim, më shumë se 200…

Read More

Kurs online falas mbi mësimdhënien online

Kurs online falas mbi mësimdhënien online

Në këtë kurs gjashtë javor, aplikantët do të mësojnë rreth mësimit më të fundit në mësimdhënien online dhe për të mësuar për të krijuar mjedise të angazhuara, të përqendruara në nxënës dhe të suksesshëm të të mësuarit. Kursi do të fillojë më 12 shtator 2017. Kohëzgjatja: 6 javë Itensiteti: 3-4 orë/javë Tema: Edukimi dhe trajnimi i mësuesve Institucioni: Universiteti i Pensilvanisë dhe edx Gjuha: Anglisht Çmimi: Falas Sesioni: Kursi fillon më 12 shtator 2017 Si…

Read More

Kurs online falas në sigurinë e rrjeteve kompjuterike

Kurs online falas në sigurinë e rrjeteve kompjuterike

Aplikuesit do të mësojnë procesin e sigurisë së rrjetit, duke përfshirë zbulimin e ndërhyrjeve, grumbullimin e dëshmive, auditimin e rrjetit dhe planifikimin e rasteve të paparashikuara kundër sulmeve. Kursi do të fillojë më 26 shtator 2017. Kohëzgjatja: 8 javë Itensiteti: 10-12 orë/javë Tema: Shkenca kompjuterike Institucioni: Instituti Rochester i Teknologjisë dhe edx Gjuha: Anglisht Çmimi: Falas Sesioni: Kursi fillon më 26 shtator 2017 Kërkesat e aplikimit: Përfundimi i suksesshëm i Bazat e CYBER501x të Kibernetikës…

Read More

Kurs online falas mbi ekonominë dixhitale

Kurs online falas mbi ekonominë dixhitale

Në këtë kurs kandidatët do të zhvillojnë aftësinë e tyre për të udhëhequr, përtëritur, negociuar dhe menaxhuar në një ekonomi dixhitale që lëviz me shpejtësi. Kohëzgjatja: 6 javë Itensiteti: 2-3 orë/javë Tema: Biznes & Menaxhim Institucioni: Universiteti i Bostonit dhe edx Gjuha: Anglisht Çmimi: Falas Sesioni: Kursi fillon më 6 nëntor 2017 Si të bashkoheni me këtë kurs: Shko në faqen e internetit të kursit këtu Krijo një llogari Edx Zgjidhni “Regjistrohu Tani” për të…

Read More

Prezantim online mbi Demokracinë vendore

Prezantim online mbi Demokracinë vendore

Projekti Leviz Albania në bashkëpunim me Partnerët Shqipëri organizon në datën 2 qershor sesionin e dytë online “Prezantimi i eksperiencave dhe praktikave më të mira në Rajon, për forcimin e demokracisë vendore”. Ky sesion është i hapur për të gjitha organizatat e shoqërisë civile dhe përfitues të granteve të Lëviz Albania. Nëse jeni të interesuar të ndiqni prezantimin, shprehni interesin me email brenda datës 29 maj 2017, , emrin tuaj, emrin e organizatës, qytetin dhe…

Read More

Kurs online falas në Arkeologji

Kurs online falas në Arkeologji

Aplikantët do të marrin një hyrje për të studiuar arkeologjinë, duke eksploruar zbulime emocionuese në Vale të Pewsey, pranë Stonehenge dhe Avebury. Kursi do të fillojë më 19 qershor 2017. Kohëzgjatja: 2 javë Itensiteti: 3 orë në javë Tema: Arkeologji Institucioni: Universiteti i leximit dhe FutureLearn Gjuha: Anglisht Çmimi: falas Certifikata te disponueshme: Po Sesioni: Kursi fillon më 19 qershor 2017 Si të bashkoheni me këtë kurs Shko në faqen e internetit të kursit këtu Rregjistrohu…

Read More

Trajnim online mbi qeverisjen me pjesëmarrje

Trajnim online mbi qeverisjen me pjesëmarrje

Afati i aplikimit: 2 Mars Qeveritë punojnë më mirë kur udhëhiqen nga parimi i pjesëmarrjes, konsensusit, transparencës, përgjegjshmërisë, sundimit të ligjit, efektivitetit dhe efikasitetit në ofrimin e shërbimeve publike, kur mundësojnë përfshirjen e pakicave dhe grupeve të margjinalizuara në vendimmarrje dhe janë përgjegjëse për adresimin e nevojave aktuale të shoqërisë. Qeverisja me pjesëmarrje është një proces i dyanshëm komunikimi midis qytetarëve dhe zyrtarëve vendorë e qendror që synon: marrjen e vendimeve më të mira, ofrimin…

Read More

Program praktike online

Program praktike online

Afati i fundit i aplikimit: 28 Shkurt, 2017 Ky Blog për ligjin (TLB) njofton hapjen e aplikimeve për Programin e praktikës online për studentët e drejtësisë dhe profesionistët ligjor në të gjithë globin. TLB është një platformë online e projektuar me qëllimin e vetëm për përhapjen e vetëdijes ligjore. Praktika do të kërkojë shkrim ligjore, dhe për këtë arsye rekomandohet vetëm për studentët e drejtësisë. Megjithatë, mund të aplikojnë studentët nga degët e tjera për…

Read More

Vullnetare online me Kombet e Bashkuara

Vullnetare online me Kombet e Bashkuara

Afati i aplikimit: në vazhdim Kush mund të aplikojë: organizatat jofitimprurëse dhe vullnetarët në mbarë botën Vendi: në internet Programi i Kombeve të Bashkuara për Vullnetarë (UNV) kontribuon në paqen dhe zhvillimin përmes vullnetarizmit në mbarë botën. Vullnetarizmi Online lejon organizatat dhe vullnetarë të bashkohen për të adresuar sfidat e zhvillimit të qëndrueshëm – kudo në botë, nga çdo pajisje. Vullnetarizmi Online është i shpejtë, i lehtë – dhe mbi të gjitha, i efektshëm. Kriteret…

Read More

Kurs online falas nga Universiteti i Torontos

Kurs online falas nga Universiteti i Torontos

Universiteti i Torontos  është duke ofruar kurs falas në Psikologji. Ky kurs do të nxjerrë në pah eksperimentet më interesante të fushës së psikologjisë , duke diskutuar zbatimet e këtyre studimeve për të kuptuar mendjen edhe sjelljet e njerëzve.. Në fund të këtij kursi do të keni përfituar një shpjegim dhe kuptim më të mirë të asaj çka juve jeni dhe mënyrës se si punoni. Kursi do të filloj me 12 Dhjetor 2016. Gjuha në…

Read More
1 2 3