Konferencë ndëkombëtare në Gjeorgji

Konferencë ndëkombëtare në Gjeorgji

Afati i fundit i aplikimit: 01 korrik 2017 Kush mund të aplikojë: profesionistë të cilët aktualisht janë të punësuar në një muze apo një institucion të lidhur Vendi: 25-30 shtator, Tbilisi, Gjeorgji CIDOC ka kënaqësinë të njoftojë se financimi është në dispozicion për të mbështetur pjesëmarrjen në konferencën e CIDOC 2017 në Tbilisi të Gjeorgjisë nga 25 deri më 30 shtator 2017. Grantet jepen si kontribut për kostot e udhëtimit, akomodimin (6 netë) dhe tarifat…

Read More

Program praktike ndërkombëtare

Program praktike ndërkombëtare

Afati i aplikimit: 30 qershor 2017 Kush mund të aplikojë: studentët, studentët e nivelit pasuniversitar ose postdoc Shpërblimi: praktikantët do të kërkojnë shpenzimet lidhur me zhvendosjen për kohëzgjatjen e praktikës Përmbytjet janë përgjegjës për mijëra jetë dhe miliarda dollarë humbje në nivel global çdo vit, dhe këto humbje rriten me rritjen e ndryshueshmërisë klimatike. Përpjekjet dhe investimet intensive shkojnë në menaxhimin e rreziqeve të përmbytjeve, duke lehtësuar pasojat e tyre dhe duke i parashikuar ato….

Read More

Bursa për studentë ndërkombëtarë nga Universiteti i Misisipit

Bursa për studentë ndërkombëtarë nga Universiteti i Misisipit

Për sudentët fillestarë nga e gjithë bota që kanë mbaruar shkollën e mesme jashtë SHBA:  Studentët ndërkombëtarë të cilët janë pranuar në universitet si studentë universitarë, dhe që do të kenë një vizë / status të përkohshëm në SHBA mund të konsiderohen për Bursat në Akademinë Ndërkombëtare të Ekselencës (AES-INTL). Ato janë të ofruara në përgjithësi në bazë të meritës akademike të studentit, së bashku me aspiratat bindëse dhe premtimin për sukses në universitet; ato…

Read More

Shkollë ndërkombëtare verore në Sarajevë

Shkollë ndërkombëtare verore në Sarajevë

Afati: 30 Prill 2016 E vlefshme për: universitarë, pasuniversitarë dhe studentët e doktoraturës për ligj nën moshën 35 vjeç Vendi: 20-31 korrik 2016 në Sarajevë, Bosnjë dhe Hercegovinë Përshkrimi Shoqata “PRAVNIK” dhe “Konrad Adenauer Stiftung- Rule of Law Program South East Europe” do të ofrojnë shkollë ndërkombëtare  verore në Sarajevë “Drejtësia e përkohshme: Konceptet kryesore, proceset dhe sfidat në Evropën Juglindore”, nga 20 – 31 korrik 2016. ISSS 2016 do të të pranojë 25 deri…

Read More

Shkollë ndërkombëtare për sistemet energjitike në Gjermani

Shkollë ndërkombëtare për sistemet energjitike në Gjermani

Kush mund të aplikojë: Studentë Masteri dhe Doktorature, studiues të rinj, Post-Doktorantë dhe profesionistë të rinj Periudha: 28 Gusht-2 Shtator 2016, Seeon, Gjermani Afati i aplikimit: 15 Qershor 2016 Përshkrim Shkolla Ndërkombëtare mbi Sistemet e Energjisë (ISES 2016) e organizuar nga Forschungszentrum Jülich fton studiuesit e rinj dhe profesionistët e rinj në fushën e teknologjive të energjisë, ekonomisë, shkencave politike dhe disiplinave të lidhura për të diskutuar sfidat e sistemeve të tanishme dhe të ardhshme të energjisë. Programi përfshin prezantime…

Read More