Mundësi studimi me bursë në Suedi

Mundësi studimi me bursë në Suedi

Hapet thirrja për bursa shkëmbimi për studime në kuadër të Programit Erasmus + për studentët e UT-së në Universitetin Lund, Suedi. Në kuadër të Programit Erasmus + është hapur thirrja për aplikime për bursa për mobilitete për studentët e Universitetit të Tiranës në Universitetin Lund, Suedi. Periudha e shkëmbimit për studime fillon në Gusht 2018. Mund të aplikojnë studentët të cilët do të regjistrohen në program studimi Masteri në Universitetin e Tiranës. Llojet e mobilitetit…

Read More

Mundësi studimi me bursë në Gjermani

Mundësi studimi me bursë në Gjermani

DAAD ose Shërbimi i Shkëmbimit Akademik Gjerman është organizata më e madhe gjermane e mbështetjes në fushën e bashkëpunimit akademik ndërkombëtar. Kjo i jep të rinjve akademikë të huaj mundësinë për të ndjekur kërkime apo studime në Gjermani. Vlera e bursës: Një pagesë mujore prej 750 euro për të diplomuarit, dhe 1,000 euro për kandidatët e doktoraturës. Sigurime Ndihma e udhëtimit Ndihma e njëhershme për hulumtime Kush mund të aplikojë: Personat që kanë përfunduar një…

Read More

Mundësi studimi me bursë në Britani

Mundësi studimi me bursë në Britani

Afati i fundit i aplikimit: 06 Shtator 2017 Kush mund të aplikojë: studiuesit Përfitimet: shuma £ 25,000 Akademia e Shkencave të Mjekësisë në partneritet me Akademinë Britanike, Akademinë Mbretërore të Inxhinierisë dhe Shoqërinë Mbretërore, është krenare po ofron fonde për rrjetëzimin e GCRF (Global Challenges Research Fund) për aplikantët e vendeve në zhvillim dhe Mbretërinë e Bashkuar. GCRF synon të mbështesë hulumtime të shkëlqyera që kontribuojnë drejtpërsëdrejti në zhvillimin dhe mirëqenien e njerëzve në vendet…

Read More

Mundësi studimi me bursë në Signapor

Mundësi studimi me bursë në Signapor

Afati i fundit i aplikimit: 31 Korrik 2017 Kush mund të aplikojë: studentë anembanë botës Bursat: 3.500 SGD për qytetarët e Singaporit, SGD 3.200 për banorët e përhershëm në Singapor, 3.000 SGD për studentët ndërkombëtarë Universiteti Kombëtar i Singaporit (Shkurtesa: NUS) është një universitet autonom në Singapor. Themeluar në vitin 1905, është instituti më i vjetër i arsimit të lartë (IHL) në Singapor, si dhe universiteti më i madh në vend në lidhje me regjistrimin…

Read More

Mundësi studimi me bursë në Kanada

Mundësi studimi me bursë në Kanada

Afati përfundimtar i aplikimit: 1 nëntor 2017 Kush mund të aplikojë: studentët kanadezë dhe ndërkombëtarë Bursa ofron: 50,000 USD në vit Qeveria e Kanadasë filloi programin e bursave Vanier Canada (Vanier CGS) në vitin 2008 për të forcuar aftësinë e Kanadasë për të tërhequr dhe mbajtur studentët e doktoraturës në nivel botëror dhe për të krijuar Kanadanë si një qendër globale të përsosmërisë në kërkime dhe studime të larta. Dijetarët Vanier demonstrojnë aftësi udhëheqëse dhe një…

Read More

Mundësi studimi me bursë në Gjermani

Mundësi studimi me bursë në Gjermani

Afati i aplikimit: 01 korrik 2017 Kush mund të aplikojë: aplikantët që punojnë në fushën e Kërkimeve Kardiovaskulare dhe Metabolike, Biologjia dhe Imunologjia e Kancerit, Neurologji, Biologjia Zhvillimore, Biologjia e Sistemeve Mjekësore dhe Bioinformatika, Biologjia Strukturore, Imazhe dhe Biofizika Vendi: Berlin, Gjermani Programi Ndërkombëtar i Doktoratës i MDC ofron një kuadër trajnimi të strukturuar për hulumtuesit e doktoraturës në fushat e Kërkimeve Kardiovaskulare dhe Metabolike, Biologjisë dhe Imunologjisë së Kancerit, Neuroscience, Biologjisë Zhvillimore, Biologjive të Sistemeve…

Read More

Mundësi studimi me bursë në fushën e Historisë

Mundësi studimi me bursë në fushën e Historisë

Afati i fundit i aplikimit: 31 gusht 2017 Kush mund të aplikojë: aplikantët duhet të mbajnë së paku një Ph.D. Kur zhvillohet: 3 deri në 6 muaj gjatë vitit akademik Tetor 2018 – Shtator 2019 Përshkrim Antikiteti dhe Antikiteti i Vonë Kontakte fetare në perandorinë bizantine në antikitet dhe Mesjetë (veçanërisht në lidhje me rajonin e Ballkanit dhe kristianizimin e Evropës Lindore); Kontakte fetare në ishullin e Mesdheut: Qipro, Kretë, Rhodes; Religjionet dhe kontaktet fetare…

Read More

Mundësi studimi ne nivelin e doktoraturës me bursë

Mundësi studimi ne nivelin e doktoraturës me bursë

Hapet thirrja për bursa në kuadër të programit Erasmus + në Universitetin Perëndimor Timisoara, në Rumani Në kuadër të programit Erasmus+ është hapur thirrja për aplikime për bursa për mobilitete për stafin dhe studentët e Universitetit të Tiranës në Universitetin Perëndimor Timisoara, në Rumani, për semestrin e pare të vitit akademik 2017-2018 Llojet e mobilitetit përfshijnë: – Shkëmbimin e studentëve për studime; – Shkëmbimin e stafit akademik për trajnim; Nivelet e mobilitetit përstudentët: – Doktoraturë…

Read More

Mundësi studimi me bursë në Milano

Mundësi studimi me bursë në Milano

Afati i fundit i aplikimit: 26 maj 2017 Kush mund të aplikojë: studentë të të gjitha kombësive Bursa: varion nga 1,000 EUR në 1,500 EUR Qëllimi kryesor i bursës është zhvillimi i aktiviteteve kërkimore dhe të një teze të hulumtimit me kontribute origjinale nën drejtimin e një mbikëqyrësi, në tema të avancuara teorike ose kërkimore të aplikuara. Universiteti Politeknik i Milanos është universiteti më i madh teknik në Itali, me rreth 42,000 studentë. Ajo ofron kurse…

Read More

Mundësi studimi me bursë në Itali

Mundësi studimi me bursë në Itali

Afati i fundit i aplikimit: 18 Korrik 2017 Hapur për: aplikantët italianë dhe ndërkombëtarë Bursa: shpërblim prej 13,638.47 euro / vit, ushqim falas (drekë dhe darkë), pagesa për shkollim të lirë dhe akomodim falas Shkolla IMT për Studime të Avancuara Lucca po pranon aktualisht aplikime për 36 bursa për një program PhD të plotë që do të ndërmerren në shkollë. Aplikantët italianë dhe ndërkombëtarë kanë të drejtë të aplikojne për këtë Program IMT PhD. Shkolla…

Read More
1 2