Mundësi financimi për projekte nga Ambasada e SHBA-ve në Tiranë

Mundësi financimi për projekte nga Ambasada e SHBA-ve në Tiranë

Ambasada e Shteteve të Bashkuara në Tiranë ka hapur aplikimet për një mundësi financimi për zbatimin e projektit “Studimi i Profesionistëve të Medias” Afati i fundit: Programi pranon propozime deri më 11 shtator 2017. Ata po kërkojnë për propozime për një studim hulumtues të profesionistëve shqiptarë të mediave që do të kryejnë një sondazh të rreth 1,000 profesionistëve të medias, duke përfshirë gazetarët, redaktorët, programuesit dhe profesionistët e mediave të shtypit, transmetimit dhe mediave në internet në…

Read More

Mundësi financimi për projekte

Mundësi financimi për projekte

Afati i fundit i aplikimit: 27 gusht 2017 Kush mund të aplikojë: Ekipet ndërkombëtare me të paktën një profesionist, gazetarë të pavarur ose stafi që punon për një media të themeluar (print, foto, transmetim, ueb ose ndër media) Granti: deri në 5,000 euro A jeni një gazetar që dëshiron të gërmojë më thellë? Kush bashkohet për të eksploruar një histori nga perspektiva të ndryshme? Kush mendon se kërkimi kompleks nuk ndalet në kufij? Programi Gazetarët…

Read More

Mundësi financimi për projekte

Mundësi financimi për projekte

Publikohet thirja me e fundit e Programit EaSI te Bashkimit Evropian. Kujdes, Forma e aplikimit ne portalin SWIM do te publikohet pas dates 24 Korrik 2017 Thirja konsiston në vendosjen e nje konrate kornize partneritei me qellim mbeshtetjen e rrjeteve aktive qe punojne ne fushen e te drejtave te personave me aftesi te kufizuara si dhe grantet operacionale per vitin 2018. KËRKESAT PËR PRANUESHMËRI Aplikimet duhet të dërgohen jo më vonë se afati i fundit…

Read More

Mundësi financimi për idetë më të mira

Mundësi financimi për idetë më të mira

Afati i aplikimit: 09 gusht 2017 Kush mund të aplikojë: persona me qëllim fuqizimin e liderëve të rinj nga vendet me të ardhura të ulëta dhe të mesme për të zbatuar projekte për trajtimin e ujit dhe higjienës Përfitimi: financimi deri në 5000 euro “Zgjidhja e ujit të ri” është duke ftuar burime për programin e tij “Fellowship for Young Water” me qëllim të fuqizimit të liderëve të rinj nga vendet me të ardhura të ulëta…

Read More

Mundësi financimi për përkthimin e veprave letrare

Mundësi financimi për përkthimin e veprave letrare

Në vijim të nismave të ndërmarra për mbështetjen dhe promovimin e letrave shqipe jashtë vendit Ministria e Kulturës hap për të dytën herë Fondin e Përkthimit nga Gjuha Shqipe. Përvoja e vitit të kaluar dëshmoi për një hap të rëndësishëm të ndërmarrë nga Ministria e Kulturës për përhapjen e letërsisë shqipe jashtë vendit nëpërmjet mbështetjes së përkthimit të gjashtë veprave në gjuhë të ndryshme si: italisht, spanjisht, frengjisht apo sllovenisht. Ky fond ndikoi gjithashtu në…

Read More

Mundësi financimi për projekte

Mundësi financimi për projekte

THIRRJE PER APLIKIME Në kuadër të projektit “Rinia Shqiptare në Veprim”, Organizata CoDe Albania – COHERENT DEVELOPMENT ALBANIA, shpall thirrjen për aplikime për të rinj të mbështetur nga OSHC që ushtrojnë veprimtarinë në Tiranë. Objektivi i thirrjes: “Angazhimi i të rinjve në hartimin dhe zbatimin e projekteve/ndërhyrjeve të cilat promovojnë dhe inkurajojnë rininë shqiptare për pjesëmarrje në proçeset e demokratizimit dhe integrimit të vendit në BE”. Të identifikojmë mundësi të reja për fuqizimin e rolit…

Read More

Mundësi financimi për projekte sipërmarrëse

Mundësi financimi për projekte sipërmarrëse

Afati i Aplikimit: 30 prill 2017 Rajonet e kualifikuara: hapur për të gjithë Vendodhja: United Kingdom (Mbretëria e Bashkuar) A jeni një sipërmarrës social që krijon mundësi për të tjerët me organizatën tuaj? The Collective Global Accelerator  është në kërkim për ju! Shpenzoni 4 javë në Londër këtë verë për të marrë trajnim & seminare, mentorim, dhe qasje në rrjetin e tyre dhe investitorëve. Programi është plotësisht i financuar nga Fondacioni Kolektiv. Programi i vijon nga 7…

Read More

Mundësi financimi për projekte

Mundësi financimi për projekte

Fondacioni Shoqëria e Hapur për Shqipërinë, në kuadër të Programit të tij të Medias, shpall Thirrjen për projekte, për të ofruar mbështetje për organizata dhe gazetarë të angazhuar për të kontribuar në prodhimin e një gazetarie cilësore në shërbim të interesit publik, si dhe për grupe të rinjsh që duan të eksperimentojnë me forma e mënyra krijuese të mbulimit/tregimit të ngjarjes e sjelljes së fakteve të publiku. Bazuar në sa më sipër, Fondacioni shpall këtë…

Read More

Mundësi financimi për projekte nga USAID

Mundësi financimi për projekte nga USAID

Aplikimet janë të vlefshme deri në: 10 Prill 2017 KËRKESË PËR APLIKIME (RFA-JAG-2017-005) Projekti i USAID-it në Shqipëri “Drejtësi për të gjithë” fton Organizatat e Shoqërisë Civile (OSHC-të) të aplikojnë për: Grantin “Ngritja e Shërbimit për Verifikim Faktesh në Shqipëri” Projekti “Drejtësi për të Gjithë” i USAID-it (në tekstin e mëposhtëm “Projekti”) është një projekt pesë vjeçar (2016-2021) i hartuar për të përmirësuar performancën e gjykatave përmes zbatimit të standardeve gjithëpërfshirëse të performancës gjyqësore lidhur…

Read More

Mundësi Financimi nga GIST dhe VentureWell

Mundësi Financimi nga GIST dhe VentureWell

GIST dhe VentureWell, partnerë të Protik Innovation Center, ofrojnë një mundësi për të aplikuar për grante. Granti është i disponueshëm për Organizata dhe Komunitete lokale me fokus në sipërmarrje dhe inovacion. Fondi varion nga 3000-5000$. Deadline i aplikimit 20.06.2016 Mund te aplikoni ne linkun: http://apps.venturewell.org/WebObje…/NciiaApplyForGrants.woa

Read More