Bursat e Medias për shkrimtaret femra

Bursat e Medias për shkrimtaret femra

Afati i fundit i aplikimit: 31 gusht 2017 Kush mund të aplikojë: shkrimtare femra të interesuar mbi feminizmin Përfitimet: 2000 USD për tre muaj BM, një organizatë jofitimprurëse e mediave feministe, organizon dhe ofron Bursat e Medias për Shkrimtarët. Programi përbëhet nga bursa intensive me shkrim, qëllimi i të cilave është të zhvillojë, mbështesë dhe përforcojë zërat në zhvillim, në mediat feministe, aktiviste dhe pop-kulturore. Kriteret e aplikimit: Shkrimtarët të cilët janë të interesuar për…

Read More

Studime me bursë në Maqedoni

Studime me bursë në Maqedoni

Afati i aplikimit: 30 qershor 2017 Kush mund të aplikojë: studentë nga të gjitha vendet Bursë: 5 bursa për departament FIOFA është një akademi e re filmike, e vendosur në Ohër. Ajo vazhdon në traditën e gjatë të Shkollës së Filmit dhe Televizionit të Pragës (FAMU), shkolla e pestë e filmit më të vjetër në botë. Të diplomuarit e FAMU-së përfshijnë shumë producentë dhe skenarë me ndikim, shumë të njohur brenda kontekstit ndërkombëtar si fitues…

Read More

Kurs online falas mbi mediat globale, luftën dhe teknologjinë

Kurs online falas mbi mediat globale, luftën dhe teknologjinë

Qëllimi i përgjithshëm i këtij kursi është shqyrtimi i kryqëzimit të teknologjisë së informacionit, konfliktit të dhunshëm dhe rezistencës. Kursi do të fillojë më 4 korrik 2017. Kohëzgjatja: 7 javë Itensiteti: 2-4 orë/javë Tema: Shkencat shoqërore Institucioni: Universiteti i Queensland (UQ) dhe Edx Gjuha: Anglisht Çmimi: Falas Sesioni: Kursi fillon më 4 korrik 2017 Si të bëheni pjesë e kursit: Shko në faqen e internetit të kursit këtu Krijo një llogari Edx hyrje Zgjidhni “Regjistrohu…

Read More

Aktivitet me fokus median në Gjermani

Aktivitet me fokus median në Gjermani

Afati i fundit i aplikimit: 21 maj 2017 Kush mund të aplikojë: studentë në bachelor, master ose studentë MBA ose kandidatë të doktoraturës, ideale në fushën e ekonomisë, humanizmit, menaxhimit të medias ose informatikës së biznesit Vendi: 3- 5 korrik 2017, Berlin, Gjermani A jeni krijues? A keni një mentalitet sipërmarrës? A jeni të pasionuar për të formuar të ardhmen e peizazhit mediatik, veçanërisht në fushën digjitale? Shfrytëzojeni rastin të aplikoni për të marrë pjesë…

Read More

Konkurs në kreativitetin social

Konkurs në kreativitetin social

Afati i aplikimit: 28 Prill 2017 Kush mund të aplikojë: artistët dhe sipërmarrësit krijues nga e gjithë bota, poshtë moshës 40 vjeç Çmimi: EUR 3000 + program inkubacioni b.creative fton artistët dhe sipërmarrësit krijuese nga e gjithë bota për të marrë pjesë në sfidën b.creative 2017. Qëllimi i sfidës b.creative është të nxisë ide të reja në një përpjekje ndërkombëtare për të trajtuar më mirë çështjet si: normat në rritje të varfërisë, kohezionin social, qasjen në…

Read More

Kurs online falas

Kurs online falas

Objektivi i përgjithshëm i këtij kursi është i dyfishtë: 1) për të mësuar njerëzit nga të gjitha sferat e jetës si të përdorin gazetarinë dhe median si zbatim i ndryshimit shoqëror; dhe 2) ata studentë  të bëhen të aftë efektivisht të ndryshojnë veten e tyre. Ky kurs fillon më 12 korrik, 2017. Itenstiteti: 2-4 orë në javë Tema: Komunikimi Institucioni: Universiteti i Kalifornisë, Berkeley dhe edX Gjuha: Anglisht Çmimi: Pa pagesë Sesioni: Fillon më 12 korrik, 2017…

Read More

Mundësi financimi për projekte

Mundësi financimi për projekte

Fondacioni Shoqëria e Hapur për Shqipërinë, në kuadër të Programit të tij të Medias, shpall Thirrjen për projekte, për të ofruar mbështetje për organizata dhe gazetarë të angazhuar për të kontribuar në prodhimin e një gazetarie cilësore në shërbim të interesit publik, si dhe për grupe të rinjsh që duan të eksperimentojnë me forma e mënyra krijuese të mbulimit/tregimit të ngjarjes e sjelljes së fakteve të publiku. Bazuar në sa më sipër, Fondacioni shpall këtë…

Read More

Program trajnimi për prodhuesit e sektorit audiovizual

Program trajnimi për prodhuesit e sektorit audiovizual

Afati i aplikimit: 18 Prill, 2017 Vendndodhja: Gjermani dhe Kanada TRANS ATLANTIC PARTNERS (TAP) është një program vjetor trajnimi intensiv për prodhuesit e sektorit audiovizual nga Evropa, Kanadaja dhe SHBA. TRAJNIMI TAP po pranon filma artistikë, si dhe projektet dramë TV për edicionin e 9-të në vitin 2017. Si të aplikoni? Afati për aplikim është data 18 Prill, 2017. Kliko këtu për detaje mbi procedurën e aplikimit, udhëzimet dhe format. Kur  zhvillohet dhe ku? Moduli 1: Në…

Read More

Konkurs ndërkombëtar për studentët

Konkurs ndërkombëtar për studentët

Afati i aplikimit: 29 Maj 2017 Kush mund të aplikojë: disajner, krijues, inovatorë dhe artistë të rinj Cmimet: pajisje të fundit, hardware, software, dhe media Konkursi Ndërkombëtar i Studentëve  fton të gjithë artistët për të përgatitur punën e tyre. Megjithatë, ky konkurs nuk është vetëm për vendet e punës fituese, praktika, dhe bursa. Ky është për të ndihmuar artistët e rinj të kuptojnë  që është një rrugë e karrierës dhe për ata që nuk kanë veshur një…

Read More

Takim publik “Demokracia dhe Media”

Takim publik “Demokracia dhe Media”

DISKUTIM PUBLIK: me qytetarë, studentë e intelektualë mbi rolin e medias në funksionimin e një Demokracie Autentike! E diel ora 10-12, pranë hotel Theranda. Hyrja e lirë 1. Rëndësia e medias për demokracinë pjesëmarrëse (mendimi i Habermas dhe filozofëve të tjerë) 2. E drejta e informimit dhe liria e shtypit 3. Rregullimi ligjor në Shqipëri dhe vendet e tjera 4. Monopolet e medias në Shqipëri dhe propozimet për kthimin e tyre në shtratin kushtetues 5….

Read More