10 Këshillat më të rëndësishme për fitimin e një burse

10 Këshillat më të rëndësishme për fitimin e një burse

Gjetja e një burse është më e lehtë se sa mund të mendoni. Këtu janë disa këshilla për të marrë një bursë, duke përfshirë edhe atë që ju duhet të shikoni me vëmendje në aplikimin tuaj. 1.Filloni kërkimin sa më shpejt të jetë e mundur Sa më parë të filloni kërkimin tuaj, aq më shpejt ju mund të merrni mbështetje. Dhe mos u shqetësoni për të mosgjetjen e një burse të përshtatshme. Vetëm injoroni të…

Read More

Bursa Masteri për studentë ndërkombëtarë në Zvicër

Bursa Masteri për studentë ndërkombëtarë në Zvicër

Universiteti i Lozanës po ofron 10 Grante masteri në UNIL, në dispozicion për studentët e huaj për semestrin vjeshtë 2017-pranverë 2018. Grantet janë në dispozicion për ndjekjen e masterit në Universitetin e Lozanës. Kandidati duhet të ketë marrë një diplomë nga një universitet i huaj. Pjesëmarrësit duhet të dëshmojnë njohuri të mira të gjuhës angleze në letrën e tyre të motivimit (numri i viteve të klasave të gjuhëve të marra, përvojë specifike në një mjedis që…

Read More

27 mijë Euro/ Bursa Kërkimore në Zvicër

27 mijë Euro/ Bursa Kërkimore në Zvicër

Përshkrimi Shoqata Dr. Eduard Gübelin për kërkimin dhe identifikimin e gurëve të çmuar është duke ofruar bursa kërkimore për studentët MSc / PhD apo studiuesve postdoktorant. Objektivi kryesor i universitetit është që të sigurojë cilësi të lartë, mundësitë e plota të arsimit dhe trajnimit që janë të pajtueshme me ndryshimin e nevojave të studentëve. Shoqata Gübelin për bursën bashkëpunon ngushtë me Laboratorin Gübelin Gem, e cila ofron mbështetje administrative dhe mbikëqyrje të zhvillimit të suksesshëm…

Read More

Kostot e mbuluara/ Seminar “Përgatitja për një projekt doktorature” në Gjermani

Kostot e mbuluara/ Seminar “Përgatitja për një projekt doktorature” në Gjermani

Përshkrimi “Graduate School” për Studime Evropiane Lindore dhe Juglindore (Mynih dhe Regensburg, Gjermani) fton aplikantë nga të diplomuarit në universitetet jo-gjermane për workshopin ndërkombëtar “Përgatitja për një projekt doktorature”, e cila do të mbahet në Mynih në 27 – 29 qershor 2016. Seminari ka për qëllim mbështetjen e studentëve që kanë përfunduar një program Master ose janë në fazën e fundit të studimeve të tyre universitare për të përgatitur një projekt PhD, me të cilën…

Read More

Bursë dhe mundësi financimi për Master në Itali

Bursë dhe mundësi financimi për Master në Itali

Afati i aplikimit: 13 Maj 2016 Kush mund të aplikojë: studentët me një Bachelor në Ekonomi, Politikë, Marrëdhënie Ndërkombëtare, histori, Gjuhë, Studime bujqësore dhe Studime kulturore, Studentët me perspektivë për të ndjekur Doktoraturë Vendi: Kampusi Forlì, Universiteti i Bolonjës Përshkrimi Programi jepet tërësisht në gjuhën angleze (120 ECTS) dhe ofron njohuri ndërdisiplinore, të thelluara për vendet post-socialiste në tranzicion, shtetet e reja anëtare të BE-së, si dhe vende të reja afër Lindje-evropiane. MIREES është e përshtatshme për…

Read More

Bursa deri në 50 mijë Dollarë nga OPEC për ndjekjen e studimeve Master

Bursa deri në 50 mijë Dollarë nga OPEC për ndjekjen e studimeve Master

Afati i aplikimit: 1 Maj 2016 Bursa: deri në 50,000 Dollarë Përshkrimi Fondi i OPEC për Zhvillim Ndërkombëtar (OFID) ka kënaqësinë të njoftojë se aplikantët e kualifikuar që kanë marrë ose janë në prag të përfundimit të studimeve të tyre universitare dhe të cilët dëshirojnë të studiojnë për master janë të mirëpritur për të aplikuar për bursa të OFID-it. Nëpërmjet skemës së bursave, OFID synon të ndihmojë individë shumë të motivuar për të kapërcyer një nga sfidat…

Read More

Financim i plotë/ Bursa në Turqi për studime universitare dhe pasuniversitare

Financim i plotë/ Bursa në Turqi për studime universitare dhe pasuniversitare

Kush mund të aplikojë: studentë ndërkombëtarë Bursa: Pagesë mujore (600 TL për Bachelor, 850 TL për Master dhe 1200 TL për Doktoraturë); Tarifë të plotë shkollimi; Kurs falas 1-vjeçar të gjuhës turke; Akomodim falas; Biletë udhëtimi avioni vajtje-ardhje; Sigurim shëndeti. Afati i aplikimit: 31 Mars 2016 Përshkrimi “Bursat Turke” është një program ndërkombëtar bursash i financuar nga Qeveria e Turqisë. Janë hapur aplikimet për Bursat Turke për programet bachelor, master dhe Doktoraturë. “Bursat  Turke” përfshijnë edhe bursat,…

Read More

Ja cilat janë 4 vende të lira për të studiuar

Ja cilat janë 4 vende të lira për të studiuar

Finlandë Aktualisht nuk ka asnjë tarifat shkollimi të vendosur në Finlandë, pavarësisht nga niveli i studimeve dhe kombësisë së studentit megjithatë tarifat e shkollimit për studentët jo-të BE-së/ EEA do të prezantohen në vjeshtën e vitit 2017 për programet e ofruara në Anglisht, Bachelor ose Master. Studimet e nivelit të doktoratës do të mbeten falas. Mos harroni se edhe kur nuk ka tarifa shkollimi, ju ende keni nevojë për të planifikuar financat tuaja – pritet…

Read More

Bursa studimi Bachelor dhe Master në Francë

Bursa studimi Bachelor dhe Master në Francë

International Fashion Academy (IFA Paris) ofron dhjetë bursa: tetë të plotë dhe dy të tjera gjysëm. Këto bursa janë në dispozicion për studentët vendas dhe ndërkombëtarë për të ndjekur programe universitar dhe pasuniversitare. IFA Paris është regjistruar në Academie de Paris, në Ministrinë e Rinisë, Arsimit dhe Kërkimit, si një institucion privat i arsimit të lartë dhe është i listuar edhe në Campus France, Agjencinë franceze kombëtare për promovimin e arsimit të lartë. Të gjithë…

Read More

Bursa për studentët në Programin Erasmus+ në Universitetin e Pavias, Itali

Bursa për studentët në Programin Erasmus+ në Universitetin e Pavias, Itali

*Në kuadër të Programit Erasmus+ është hapur thirrja për aplikime për bursa për mobilitete për studentët e Universitetit të Tiranës në Universitetin e Pavias në Itali. Llojet e mobilitetit përfshijnë: – Shkëmbimin e studentëve për studime Nivelet e mobilitetit për studentët: -Bachelor (Studentët duhet të jenë të regjistruar në një program studimi Bachelor në Universitetin e Tiranës. Nuk mund të aplikojnë dot studentët e regjistruar në vitin e parë, por ata duhet të jenë të…

Read More
1 2 3 4 5