Bursa masteri në Universitetin e Torinos, Itali

Bursa masteri në Universitetin e Torinos, Itali

Universiteti i Torinos ofron 13 bursa një-vjeçare për studentët ndërkombëtarë të gatshëm për t’u regjistruar në UniTO për vitin e parë të studimeve të ciklit të dytë. Universiteti i Torinos është sot një nga universitetet më të mëdha italiane, i hapur për studime ndërkombëtare dhe trajnime. Ajo kryen kërkime shkencore dhe organizon kurse në të gjitha disiplinat, me përjashtim të Inxhinierisë dhe Arkitekturës. Aplikimet do të vlerësohen në bazë të rezultateve të testit të GRE…

Read More

Mundësi për bursa/ Master 3-mujor për Studime Evropiane në Bruksel

Mundësi për bursa/ Master 3-mujor për Studime Evropiane në Bruksel

IMES – Day Programme është projektuar për ata që duan të fitojnë, në një periudhë të shkurtër kohore, kompetenca të specializuara dhe aftësi për t’u bërë Këshilltar i politikave të BE-së apo Menaxher projektesh të BE-së. Ky është një program me kohë të plotë, intensiv; i cili do të zhvillohet nga e hëna deri të premten, nga ora 9:30 deri në 17:00. Masteri do të zhvillohet në gjuhën angleze. Ky Master është projektuar për t’iu…

Read More

Erasmus +/ Hapet thirrja për bursa doktorature në Universitetin Keele, Angli

Erasmus +/ Hapet thirrja për bursa doktorature në Universitetin Keele, Angli

Hapet thirrja për bursa për studentët dhe stafin në kuadër të Programit Erasmus + në Universitetin Keele, Angli Në kuadër të programit Erasmus + është hapur thirrja për aplikime për bursa për mobilitete për studentët, stafin akademik dhe administrativ të Universitetit të Tiranës në Universitetin Keele në Angli. Llojet e mobilitetit përfshijnë: – Shkëmbimin e studentëve për studime në fushën e kimisë; – Shkëmbimin e stafit akademik për mësimdhënie në fushën e kimisë; – Shkëmbimin…

Read More

Bursa për studime pasuniversitare Master/Kërkimore në Japoni

Bursa për studime pasuniversitare Master/Kërkimore në Japoni

Në kuadër të “Programit të Bursave” (Japanese Government Monbukagakusho: Mext), Qeveria e Japonisë ofron 1 (një) bursë për studime pasuniversitare Master/kërkimore për kandidatë shqiptarë, të cilët dëshirojnë të ndjekin studimet pasuniversitare master/kërkimore në Japoni për vitet akademikë 2017-2019, në fushat e studimit në vijim: – Shkenca shoqërore: Letërsi, histori, estetikë, drejtësi, shkenca politike, ekonomik, tregti, pedagogji, psikologji, sociologji, muzikë, artet e bukura, etj. – Shkenca natyrore/ të aplikuara: arkitekturë inxhinieri, bujqësi, elektronikë, informatikë peshkim, mjekësi,…

Read More

Bursa të plota Masteri dhe Doktorature në Rusi

Bursa të plota Masteri dhe Doktorature në Rusi

Përshkrimi Universiteti Federal Ural shpall 75 bursa ndërkombëtare për studentët e rinj ndërkombëtarë që mbulojnë tarifat e shkollimit për periudhën e plotë të MS, MA dhe studimet e doktoraturës dhe një vit opsional të kursit përgatitor për gjuhën ruse. Misioni i Universitetit Federal Ural është rritja e konkurrencës, ri-industrializimin, formimin e njeriut, potencialin shkencor dhe teknologjik, modernizimin e qëndrueshëm të degëve tradicionale të ekonomisë dhe zhvillimin e degëve të ekonomisë postindustriale të Zonës Federale Urale….

Read More

10 Këshillat më të rëndësishme për fitimin e një burse

10 Këshillat më të rëndësishme për fitimin e një burse

Gjetja e një burse është më e lehtë se sa mund të mendoni. Këtu janë disa këshilla për të marrë një bursë, duke përfshirë edhe atë që ju duhet të shikoni me vëmendje në aplikimin tuaj. 1.Filloni kërkimin sa më shpejt të jetë e mundur Sa më parë të filloni kërkimin tuaj, aq më shpejt ju mund të merrni mbështetje. Dhe mos u shqetësoni për të mosgjetjen e një burse të përshtatshme. Vetëm injoroni të…

Read More

Bursa Masteri për studentë ndërkombëtarë në Zvicër

Bursa Masteri për studentë ndërkombëtarë në Zvicër

Universiteti i Lozanës po ofron 10 Grante masteri në UNIL, në dispozicion për studentët e huaj për semestrin vjeshtë 2017-pranverë 2018. Grantet janë në dispozicion për ndjekjen e masterit në Universitetin e Lozanës. Kandidati duhet të ketë marrë një diplomë nga një universitet i huaj. Pjesëmarrësit duhet të dëshmojnë njohuri të mira të gjuhës angleze në letrën e tyre të motivimit (numri i viteve të klasave të gjuhëve të marra, përvojë specifike në një mjedis që…

Read More

27 mijë Euro/ Bursa Kërkimore në Zvicër

27 mijë Euro/ Bursa Kërkimore në Zvicër

Përshkrimi Shoqata Dr. Eduard Gübelin për kërkimin dhe identifikimin e gurëve të çmuar është duke ofruar bursa kërkimore për studentët MSc / PhD apo studiuesve postdoktorant. Objektivi kryesor i universitetit është që të sigurojë cilësi të lartë, mundësitë e plota të arsimit dhe trajnimit që janë të pajtueshme me ndryshimin e nevojave të studentëve. Shoqata Gübelin për bursën bashkëpunon ngushtë me Laboratorin Gübelin Gem, e cila ofron mbështetje administrative dhe mbikëqyrje të zhvillimit të suksesshëm…

Read More

Kostot e mbuluara/ Seminar “Përgatitja për një projekt doktorature” në Gjermani

Kostot e mbuluara/ Seminar “Përgatitja për një projekt doktorature” në Gjermani

Përshkrimi “Graduate School” për Studime Evropiane Lindore dhe Juglindore (Mynih dhe Regensburg, Gjermani) fton aplikantë nga të diplomuarit në universitetet jo-gjermane për workshopin ndërkombëtar “Përgatitja për një projekt doktorature”, e cila do të mbahet në Mynih në 27 – 29 qershor 2016. Seminari ka për qëllim mbështetjen e studentëve që kanë përfunduar një program Master ose janë në fazën e fundit të studimeve të tyre universitare për të përgatitur një projekt PhD, me të cilën…

Read More

Bursë dhe mundësi financimi për Master në Itali

Bursë dhe mundësi financimi për Master në Itali

Afati i aplikimit: 13 Maj 2016 Kush mund të aplikojë: studentët me një Bachelor në Ekonomi, Politikë, Marrëdhënie Ndërkombëtare, histori, Gjuhë, Studime bujqësore dhe Studime kulturore, Studentët me perspektivë për të ndjekur Doktoraturë Vendi: Kampusi Forlì, Universiteti i Bolonjës Përshkrimi Programi jepet tërësisht në gjuhën angleze (120 ECTS) dhe ofron njohuri ndërdisiplinore, të thelluara për vendet post-socialiste në tranzicion, shtetet e reja anëtare të BE-së, si dhe vende të reja afër Lindje-evropiane. MIREES është e përshtatshme për…

Read More
1 2 3 4