Tre çmime 10 mijë Euro/ Konkurs për studentët e Arkitekturës

Tre çmime 10 mijë Euro/ Konkurs për studentët e Arkitekturës

Çmimi “Blue”-Konkurs për Arkitekturën e Qëndrueshme Kush mund të aplikojë: Studentë të programeve Bachelor dhe Master në arkitekturë, urbanizëm dhe planifikim rajonal Afati i aplikimit: 10 Maj 2016 Çmimet: Një total prej 10 mijë Euro do të ndahet nga juria midis tre kategorive konkuruese Përshkrimi Çmimi “Blue” synon të krijojë një rrjet ndërkombëtar të shkollave dhe fakulteteve të arkitekturës, si dhe fakulteteve të inxhinierisë civile që kanë përfshirë temën e qëndrueshmërisë në mësimet e tyre….

Read More

Konkurs nga Rrjeti i Informimit të BE-së në Shqipëri

Konkurs nga Rrjeti i Informimit të BE-së në Shqipëri

Konkurs kombëtar për karikaturën me temë: Thuaje nëpërmjet artit: ‪#‎Shqipëria‬ drejt Integrimit në BE Rrjeti i Informimit të BE-së në Shqipëri, shpall konkursin për karikaturë me temë Thuaje nëpërmjet artit: #Shqipëria drejt Integrimit në BE. Të gjithë të rinjtë nga mosha 18-30 vjec, të talentuar në fushën e karikaturës, ftohen të marrin pjesë në këtë konkurs kombëtar me punimet e tyre që do pasqyrojnë rrugëtimin e Shqipërisë drejt integrimit në Bashkimin Evropian, sipas fushave të…

Read More

“Liria e fjalës”/ Konkurs esesh nga AskPetersen

“Liria e fjalës”/ Konkurs esesh nga AskPetersen

Kush mund të aplikojë: çdokush, konkursi është ndërkombëtar dhe nuk është i kufizuar në moshë Çmimet: Deri në 200$ Afati i aplikimit: 1 Qershor 2016 Përshkrimi AskPetersen.com ka hapur thirrjen për aplikime lidhur me konkursin e Eseve. AskPetersen.com është themeluar me qëllimin për të ndihmuar studentët të zgjidhin problemet në shkrimin akademik dhe të fillojnë të shkruajnë ese më të mira. Keni shansin që eseja juaj të publikohet dhe të fitoni një çmim që do t’ju motivojë për t’u…

Read More

Konkurs “Seifert edhe një herë!”

Konkurs “Seifert edhe një herë!”

“Ai ishte një gjeni. Ai kishte të njëjtën aftësi të nxjerrjes së karakteristikave më të mira nga anëtarët e ekipit të tij si Miles Davis. Kur ai hyri në skenë, grupi ndryshoi dhe çdo muzikant luante në mënyrë të përkryer, sikur ata mendonin se ishte dikush i madh në skenë, sikur të ishte vetë Zoti, “kjo është ajo çka muzikantët Amerikan rikujtojnë për Zbigniew Seifert. Për t’a shpërblyer atë dhe për të mos harruar për…

Read More

Dy çmime 20 mijë Euro/ Konkurs i organizuar nga Komisioni Evropian

Dy çmime 20 mijë Euro/ Konkurs i organizuar nga Komisioni Evropian

Kush mund të aplikojë: Kandidatë me projekte inovative lidhur me shkencën, teknologjinë dhe artin Çmimi: Dy grante cash me vlerë 20,000 Euro Afati i aplikimit: 13 Mars, 2016 Përshkrimi Përcaktuar nga Komisioni Evropian, Ars Electronica është duke lançuar një konkurs për të zgjedhur bashkëpunimet më të mira dhe rezultatet në fushën e krijimtarisë dhe inovacionit në shkencës dhe teknologjisë me artet. Konkursi quhet STARTS: Inovacioni në serinë e Shkencës, Teknologjisë dhe Arteve. “STARTS Prize” ka…

Read More

‘VENDI IM, ANGAZHOHEM’/ Konkurs nga Fondacioni për Liri dhe Demokraci

‘VENDI IM, ANGAZHOHEM’/ Konkurs nga Fondacioni për Liri dhe Demokraci

Çmime, trajnime dhe promovim për ESENE dhe IMAZHIN më të mirë në kategorinë gjimnaz dhe universitet. Nëse ndihesh i talentuar, atëherë apliko pa humbur kohë për konkursin “Vendi im, Angazhohem”. Konkursi kërkon të promovojë mendimet dhe ndjesitë e të rinjve shqiptarë në lidhje me të ardhmen e tyre në Shqipëri. Duke ndjekur një qasje pozitive, tematika e zgjedhur kontraston me idenë e largimit nga vendi duke i nxitur të rinjtë të përballen me arsyet dhe…

Read More

Tre çmime-8500 $/ Konkurs për Ide Inovative Ndriçimi

Tre çmime-8500 $/ Konkurs për Ide Inovative Ndriçimi

Kush mund të aplikojë? Projektues/dizanjer ndërkombëtarë për të zhvilluar koncepte ndriçimi innovative Çmimet: Një total prej $8,500 do të jepen për tre çmimet e para fituese Afati i aplikimit: 31 Janar 2016 Përshkrimi Fondacioni CLU ka lançuar edicionin e dytë të konkursit CLUE (Ndriçimi i Komunitetit për Mjedisin Urban), duke  ftuar dizanjera në mbarë botën për të zhvilluar konceptet e reja të ndriçimit. Konkursi i dytë me temë “Lightius Loci, Spirit of Light” ju fton…

Read More

Konkurs për Ese mbi Anti-korrupsionin nga OSBE

Konkurs për Ese mbi Anti-korrupsionin nga OSBE

Prezenca e OSBE-së në Shqipëri ju fton të merrni pjesë në një Konkurs Esesh për të shprehur pikëpamjet tuaja për mënyrën si të luftojmë korrupsionin në Shqipëri dhe si të planifikojmë një shoqëri të lirë prej tij. Konkursi ka si synim t’i nxisë të rinjtë të mendojnë në lidhje me pasojat e korrupsionit, efektet negative të tij në shoqëri, dhe të krijojnë tolerancë zero për sjelljet jo etike dhe korrupsionin. Ky konkurs idesh që do…

Read More

Fitoni 25,000 Euro/ Konkurs nga kompania Ericsson

Fitoni 25,000 Euro/ Konkurs nga kompania Ericsson

Afati i aplikimit: 30 Nëntor, 2015 Ericsson Innovation Awards (EIA) 2016 është një konkurs i hapur për studentët nga e gjithë bota që iu jep mundësinë për të zhvilluar ide të reja në fushën e TIK (Teknologjia e Informacionit dhe Komunikimit) në bashkëpunim me ekspertë të Ericsson. Tema për EIA 2016 është e ardhmja e jetës në qytet. Çfarë mundësish dalin kur gjithnjë e më shumë njerëz lidhen? Si mund të krijojmë mundësinë për krijimin…

Read More
1 11 12 13