Konkurs “Mendo NaturAL – Humor serioz për natyrën në Shqipëri”

Konkurs “Mendo NaturAL – Humor serioz për natyrën në Shqipëri”

“Mendo NaturAL” është një konkurs arti, i cili organizohet në datat 1- 25 Maj dhe fton të rinjtë të shprehin mendimet e tyre rreth mardhënjes njeri – natyrë. Të gjithë pjesëmarrësit e interesuar duhet të jenë 14 – 19 vjeç dhe të sjellin vizatimet satirike/humoristike në format A3 (mundësisht në teknikat: bojë, akuarel, laps dhe me qymyr). Punimet duhet të shprehin mbrojtjen e natyrës sipas pesë tematikave të përcaktuara nga Festivali i Filmit Mjedisor në…

Read More

Konkurs/ Krijoni një lojë për ndryshimet klimatike dhe fitoni 10 mijë dollarë

Konkurs/ Krijoni një lojë për ndryshimet klimatike dhe fitoni 10 mijë dollarë

Përshkrimi Kjo është një sfidë krijuese! Lojërat mund të ndihmojnë në frymëzimin e kuriozitetit, kreativitetit, bashkëpunimit, optimizmit dhe zgjidhjen e problemeve, të cilat janë elemente të rëndësishme në ndikimin kolektiv për të zgjidhur sfidën e klimës. Studimet tregojnë se mënyra më e mirë për të angazhuar njerëzit për të mësuar dhe përgjigjur ndryshimeve klimatike është angazhimi personalisht. Lojrat duhet të fokusohen në zgjidhje klimatike të bazuara shkencërisht: parandalimin e emetimet të karbonit, duke u përgatitur…

Read More

Apliko Tani! Konkurs mbi fotografinë,grafikët dhe video “NO HATE”

Apliko Tani! Konkurs mbi fotografinë,grafikët dhe video “NO HATE”

Ne kuader te programit “ Hate Fighters” dhe “No Hate Speech Movement” New Vision do te organizoje nje konkurs ne fushat e fotografise, grafikes dhe videos. Per te gjithe te rinjte qe duan te marrin pjese , konkursi do jete i hapur nga data 20 prill deri me daten 1 qeshor 2016 . Gjate kesaj periudhe, te gjithe te rinjte qe kane pasion fotografine , grafiket ( vizatime & graffiti) dhe videon do kene mundesi…

Read More

Çmim 1000 Euro/ Konkurs esesh “Peter Drucker”

Çmim 1000 Euro/ Konkurs esesh “Peter Drucker”

Përshkrimi Konkursi Botëror Peter Drucker organizuar nga Shoqata Evropiane Peter Drucker ka për qëllim ngritjen e vetëdijes së punës dhe vlerave humaniste të Peter Drucker në mesin e të rinjve – gjenerata e re gati për të ndërtuar një filozofi të menaxhimit që e vë njeriun në qendër të saj. Konkursi është projektuar për të plotësuar dhe pasuruar shkëmbimin ndërdisiplinor të pikëpamjeve dhe ideve në Forumin Botëror Peter Drucker. Konkursi Peter Drucker ju fton që…

Read More

Thirrje për Aplikim/ Konkurs “Artikulli më i mirë mbi BE-në”

Thirrje për Aplikim/ Konkurs “Artikulli më i mirë mbi BE-në”

Në kuadër të Ditës së Europës 9 maj 2016, Lëvizja Europiane në Shqipëri (EMA) mbështetur nga European Movement dhe Europe for Citizens Programme, ju fton të merrni pjesë në “Konkursin e Artikullit më të mirë mbi BE-në”. Thirrja është e hapur për të gjithë të rinjtë, studentët, hulumtues dhe kërkues, gazetarë të rinj dhe çdo person tjetër që ka interes mbi çështjet e Bashkimit Europian dhe procesit të Integrimit të Shqipërisë. Kriteret për të marrë…

Read More

Çmim 3000 Euro/ Konkurs online “Challenge 24”

Çmim 3000 Euro/ Konkurs online “Challenge 24”

Organizata EESTEC LC Tirana në kuadrin e TPC 2016 në bashkepunim me EESTEC LC Budapest, do të zhvillojnë Challenge 24, një konkurs 24 orësh programimi. Konkursi do të zhvillohet online në live stream. Faza finale do të zhvillohet në Budapest. Fituesit do të marin nje premio prej 3000 euro dhe një udhetim në Budapest. Nxitoni të regjistroheni para datës 29 Prill, duke klikuar në këtë LINK  

Read More

Konkursi “Read Everywhere”

Konkursi “Read Everywhere”

A keni ëndërruar të merrni dhuratë shumë libra në një ditë?! Organizata Icctw Albania në kuadër të muajit të librit hap konkursin “Read Everywhere”. Konkursi konsiston në ndërgjegjësimin për leximin e librave kudo, në kafe, në rrugë, në urban etj. Si mund të konkuroni: -Bëni një foto të një libri që po lexoni në një vend ndryshe nga të zakonshmit. -Dërgojeni atë tek faqja Icctw Albania (LINK) me mesazh shoqëruar me emër, mbiemër dhe numër kontakti…

Read More

Konkurs kombëtar “Ide të Gjelbërta 2016”

Konkurs kombëtar “Ide të Gjelbërta 2016”

Partnerët Shqipëri shpall konkursin kombëtar Ide të Gjelbërta 2016. Qëllimi i konkursit kombëtar “Ide të Gjelbërta ” është mbështetja e nismave të biznesit të cilat synojnë përfshirjen sociale, përmes integrimit dhe punësimit, dhe zhvillimin ekonomik lokal përmes ideve miqësore ndaj mjedisit. Sot një ndër sfidat më të mëdha për ekonomitë mbetet gjetja e formave të reja të organizimit dhe angazhimit të komuniteteve lokale me qëllim sigurimin e zhvillimit të qëndrueshëm, reduktimin e impaktit negativ në…

Read More

Tre çmime 10 mijë Euro/ Konkurs për studentët e Arkitekturës

Tre çmime 10 mijë Euro/ Konkurs për studentët e Arkitekturës

Çmimi “Blue”-Konkurs për Arkitekturën e Qëndrueshme Kush mund të aplikojë: Studentë të programeve Bachelor dhe Master në arkitekturë, urbanizëm dhe planifikim rajonal Afati i aplikimit: 10 Maj 2016 Çmimet: Një total prej 10 mijë Euro do të ndahet nga juria midis tre kategorive konkuruese Përshkrimi Çmimi “Blue” synon të krijojë një rrjet ndërkombëtar të shkollave dhe fakulteteve të arkitekturës, si dhe fakulteteve të inxhinierisë civile që kanë përfshirë temën e qëndrueshmërisë në mësimet e tyre….

Read More

Konkurs nga Rrjeti i Informimit të BE-së në Shqipëri

Konkurs nga Rrjeti i Informimit të BE-së në Shqipëri

Konkurs kombëtar për karikaturën me temë: Thuaje nëpërmjet artit: ‪#‎Shqipëria‬ drejt Integrimit në BE Rrjeti i Informimit të BE-së në Shqipëri, shpall konkursin për karikaturë me temë Thuaje nëpërmjet artit: #Shqipëria drejt Integrimit në BE. Të gjithë të rinjtë nga mosha 18-30 vjec, të talentuar në fushën e karikaturës, ftohen të marrin pjesë në këtë konkurs kombëtar me punimet e tyre që do pasqyrojnë rrugëtimin e Shqipërisë drejt integrimit në Bashkimin Evropian, sipas fushave të…

Read More
1 10 11 12 13