Konkurs për të rinj/ Liria e besimit dhe toleranca fetare në Shqipëri

Konkurs për të rinj/ Liria e besimit dhe toleranca fetare në Shqipëri

Je një i ri/re (15-25 vjeç) i pasionuar pas artit të videografisë dhe dëshiron të japësh mesazhe që dëshmojnë dhe nxisin lirinë fetare, tolerancën dhe dialogun ndërfetar, si vlera themelore të shoqërisë shqiptare? Dërgo video tënde për këtë konkurs nga 1 shtator – 15 tetor 2019. Konkursi është i hapur si për individë dhe grupe të cilët mund të punojnë për një video mbi këtë temë.10 videot më të mira, që pasqyrojnë qartë temën dhe…

Read More

Konkurs për të rinj në Shqipëri

Konkurs për të rinj në Shqipëri

Konkursi “PYET GJYSHËRIT“ vijon traditën edhe këtë vit me edicionin e tij të tretë, dhe i fton të rinjtë 15–19 vjeç të reflektojnë për të shkuarën në Shqipëri (1944–1997) përmes një punimi kreativ individual ose në grup. Me anë të këtij konkursi, IDMC nxit gjimnazistët të tregojnë historitë që ata dinë apo që mund të mësojnë gjatë kërkimeve për konkursin lidhur me periudhën e regjimit komunist në Shqipëri dhe me vitet e para të tranzicionit,…

Read More