Fitoni 2000 $/ Konkurs eseje nga Preply

Fitoni 2000 $/ Konkurs eseje nga Preply

Preply është organizatori i konkursit të esesë “Rëndësia e shumëgjuhësisë në zhvillimin personal dhe profesional”. Konkursi ynë i esesë  synon të rrisë ndërgjegjësimin për edukimin online tek të rinjtë. Esetë do të pranohen deri më 29 qershor 2018 në orën 23:59. Kush mund të aplikojë? Konkursi ynë është organizuar për studentët e shkollave të mesme dhe universiteteve nga e gjithë bota. Fituesit e çmimeve të konkursit, si dhe fituesit e çmimit nga juria e Preply…

Read More

Konkurs ndërkombëtar për esenë më të mirë

Konkurs ndërkombëtar për esenë më të mirë

Afati i aplikimit: 20 tetor 2017 Kush mund të aplikojë: të gjithë nxënësit e shkollave të mesme nga çdo vend i botës Çmimi: shpërblime monetare prej 500 USD, 350 USD dhe 150 USD Shkruani një ese prej jo më shumë se 900 fjalësh në ndonjë prej këtyre 4 temave të ndryshme: Çfarë aftësish të jetës mund t’i mësojnë studentët gjatë kolegjit? Cilat janë tre më të rëndësishmet dhe pse ?; Çfarë shihni si çështjen sociale më…

Read More

Konkursi i 33-të ndërkombëtar i esesë/Japoni

Konkursi i 33-të ndërkombëtar i esesë/Japoni

Aplikimet tani janë hapur dhe  për Konkursin e 33 të esesë Eisaku Sato. Ky konkurs ndërkombëtar është i hapur për të gjithë me interes për Universitetin e Kombeve të Bashkuara dhe për temën e caktuar të konkursit. Nuk ka kufizime për moshën, nacionalitetin apo profesionit. Tema e esesë: “Demografia e botës është duke përjetuar një ndryshim të madh strukturor. Ndërsa popullsia totale e botës është ende në rritje, po rritet dhe numri i vendeve që po…

Read More

“Shumë gjuhë, një botë”, konkursi ndërkombëtar i esesë

“Shumë gjuhë, një botë”, konkursi ndërkombëtar i esesë

Afati i aplikimit: 16 Mars 2017 Kush mund të aplikojë: Studentët e universitetit me kohë të plotë Cmimi: të gjitha shpenzimet paguhen për udhëtim në Boston dhe New York Kriteret e aplikimit:   Që të kualifikohet, eseja duhet të jetë e shkruar në një gjuhë zyrtare të Kombeve të Bashkuara që nuk është as gjuha juaj e parë (gjuha (s) e folur në shtëpi) dhe as e mësimit në  arsimimin e shkollës fillore dhe të mesme;…

Read More

Konkurs Eseje/ Diplomacia e Konsujve të Nderit

Konkurs Eseje/ Diplomacia e Konsujve të Nderit

Përshkrimi: Në kuadër të nismave për t’u njohur me punën dhe figurën e Konsujve të Nderit, Shoqata Konsujt e Nderit në Shqipëri synon të organizojë një Konkurs Eseje “Diplomacia e Konsujve të Nderit” në të cilin do të mund të marrin pjesë të rinj studentë dhe të sapo diplomuar. Në Shqipëri ka aktualisht shumë pak publikime mbi rolin dhe punën e Konsujve të Nderit dhe kurrikulat e studimeve për Shkenca Politike / Diplomaci kanë pak…

Read More