Konferencë për studentë në Universitetin e Prishtinës

Konferencë për studentë në Universitetin e Prishtinës

Kush mund të aplikojë:  student ndërkombëtarë nga e gjithë bota Eventi: 2-7 Maj 2016, Prishtinë, Kosovë Afati i aplikimit: 1 Mars 2016 Përshkrimi Konfrenca Ndërkombëtare e Studentëve, organizuar nga Universiteti i Prishtinës (UPISC) vjen nga qasja e vetë-iniciativës. Studentët e fakulteve Ekonomik dhe Juridik kanë vendosur të organizojnë UPSC cili ndër të tjera do të promovojë vlerat akademike në nivel ndërkombëtar. Temat ekonomike dhe të ligjit, si subjekt kryesor i konferencës janë zgjedhur qëllimisht, për këtë arsye…

Read More

Konferencë për të rinjtë e Ballkanit

Konferencë për të rinjtë e Ballkanit

Përshkrimi Shoqata e studentëve “Bourgogne Balkans Express “, nga Universiteti i Shkencave Po në Paris ka për objektiv nxitjen e marrëdhënieve midis shteteve të Ballkanit dhe Bashkimit Evropian dhe stimulimin e dialogut rreth sfidave në integrimin evropian. “ Bourgogne Balkans Express ” po organizon një konferencë mbi “sfidat mjedisore dhe ekonomike për integrimin evropian të Ballkanit Perëndimor”, që do të zhvillohet në Beograd dhe Shkup nga data 12 deri në 21 mars 2016. Pjesëmarrësit do…

Read More

“Nga orientalizmi tek islamofobia?”/ Konferencë në Zvicër

“Nga orientalizmi tek islamofobia?”/ Konferencë në Zvicër

Afati i aplikimit: 1 Janar 2016 Kush mund të aplikojë: Kushdo që është i interesuar për temën e konferencës  Eventi: 21-22 Tetor 2016, Universiteti i Fribourg, Zvicër Përshkrimi Tema e Konferencës së dytë Ndërkombëtare për islamofobinë është “Nga orientalizmi tek islamofobia?”. Ajo mbulon çështje si historike ashtu edhe bashkëkohore rreth orientalizmit dhe islamofobisë. Fokusi do të jetë në aspektet e ndryshme të perspektivës orientaliste, vëzhgimin e vazhdueshëm dhe shkeljet brenda saj. Ndërsa disa autorë argumentojnë se islamofobia…

Read More

Mundësi e shkëlqyer për gazetarë/ Bursa pjesëmarrje në një Konferencë në Danimarkë

Mundësi e shkëlqyer për gazetarë/ Bursa pjesëmarrje në një Konferencë në Danimarkë

Afati i aplikimit: 1 Gusht 2015 E vlefshme për: gazetarë ndërkombëtarë Aktiviteti: 16-19 Maj 2016, Kopenhagen, Danimarkë Përshkrimi Konferenca Ndërkombëtare Women Deliver’s, që do të mbahet në datat 16-19 maj 2016 dhe do të jetë grupimi më i madh për shëndetin dhe të drejtat e vajzave dhe të grave në dekadën e fundit dhe një nga konferencat e para më të mëdha botërore. Fokusi i konferencës do të jetë se si zbatimi i Objektivave të…

Read More
1 2 3 4