Konferencë në Göttigen Gjermani/ Shpenzimet e mbuluara

Konferencë në Göttigen Gjermani/ Shpenzimet e mbuluara

Afati i aplikimit: 28 Shkurt 2017 Të hapura për: studentët BA, MA dhe fillim studentët e doktoratës Vendi: 10- 21 Korrik 2017 në Göttingen, Gjermani Përdorimi i “shkencës së të dhënave” Termi është gjithnjë e më i zakonshëm, siç është “të dhënat e mëdha”. Por çfarë do të thotë? Çfarë është unik në lidhje me të?  Dhe cilat janë pasojat për hetim shkencor? Temat do të jenë: Ciklit i jetes së të dhënave dhe menaxhimin e…

Read More

Konferenca “Lidërit e Rinj” Kosovë hap aplikimet

Konferenca “Lidërit e Rinj” Kosovë hap aplikimet

Afati i fundit i aplikimit: 20 Shkurt 2017 Kush mund të aplikojë?  Të rinjtë mes 18-26 vjeç Vendi ku do të zhvillohet: 28-30 Prill 2017  Pejë, Kosovë  MCW do të organizojë një konferencë rajonale në Pejë, Kosovë, në datat 28-30 Prill, 2017. Konferenca bashkon të rinjtë nga Evropa dhe Lindja e Mesme, të bashkuar me qëllimin e krijimit të ndryshimeve pozitive në komunitetin e tyre. Konferenca 3-ditore do të përqëndrohet në krijimin e një plani të…

Read More

Shpenzimet e mbuluara/ Konferencë 2-ditore në Bruksel

Shpenzimet e mbuluara/ Konferencë 2-ditore në Bruksel

A jeni një student? A jeni i shqetësuar në lidhje me rritjen e popullimit, ekstremizmit dhe euroskepticizmit në shoqëritë evropiane? Atëherë kjo është një thirrje për ju! Instituti Goethe, së bashku me Lëvizjen Ndërkombëtare Europiane dhe partnerët e tjerë fton 40 studentë nga e gjithë Europa për të marrë pjesë në konferencën “European Angst”, që zhvillohet në Bruksel më 6-7 dhjetor 2016. 40 studentë, të zgjedhur nga e gjithë Evropa, do të pasurojnë diskutimet me…

Read More

Thirrje për aplikime/ Konferencë në SHBA (mundësi për financim bursash)

Thirrje për aplikime/ Konferencë në SHBA (mundësi për financim bursash)

Përshkrimi OpenCon është një platformë për gjeneratën e ardhshme për të mësuar në lidhje me Aksesin e Hapur, Arsimin e Hapur dhe Të dhënat e hapura, zhvillimin e aftësive kritike dhe nxitjen e veprimeve drejt një sistemi më të hapur të kërkimit dhe edukimit. OpenCon 2016 do të mbahet në Uashington DC në 12-14 nëntor. OpenCon do të mbledhë studentë dhe profesionistë në fillimet e karrierës nga e gjithë bota dhe do të shërbejë si…

Read More

Thirrje për nominime/ Konferencë nga UNITED në Maqedoni

Thirrje për nominime/ Konferencë nga UNITED në Maqedoni

Përshkrimi UNITED fton organizatat tuaja për të nominuar një delegat për Konferencën e UNITED pranë liqenit të Ohrit, Maqedoni: “Living together: Transform a divided past into our common future” UNITED fton aktivistë nga organizatat kundër diskriminimit për t’iu bashkuar konferencës që do zhvillohet nga 26 tetor 2016 deri më 31 tetor 2016, ku ata do të punojnë së bashku për të gjetur strategji të përbashkëta për të trajtuar situatën aktuale në Evropë. Kriteret Konferenca është…

Read More

Balkan Says 2016/ Konferencë në Slloveni

Balkan Says 2016/ Konferencë në Slloveni

Përshkrimi Balkan SAYS – Security Architecture Youth Seminar është një seminar ndërkombëtar i të rinjve të orientuar drejt sigurisë. Misioni i saj është për të lidhur studentët dhe profesionistët e rinj të cilët do të diskutojnë tema të rëndësishme të sigurisë me folës të shquar dhe të kërkoni për pikëpamjet  dhe zgjidhje të reja për çështjet më të ngutshme të rajonit të Ballkanit. Seminari i katërt vjetor Balkan SAYS është në kërkim të studentëve që…

Read More

Shpenzimet e mbuluara/ Konferencë për të rinjtë e Ballkanit në Paris

Shpenzimet e mbuluara/ Konferencë për të rinjtë e Ballkanit në Paris

Komisioni Evropian dhe Qeveria Franceze, të mbështetura nga Forumi Rinor Evropian dhe Qendra e Burimeve të Evropës Juglindore SALTO, kanë hapur thirrjen për aplikime për pjesëmarrjen në Konferencën Rinore të Ballkanit Perëndimor, që do të zhvillohet në Paris, më datë 4 Korrik 2016. Ky aktivitet do të bëj; bashkë 150 të rinj nga vendet e BE-së dhe Ballkanit Perëndimor. Kriteret Thirrja është e hapur për kandidatët që: Janë shtetas të një prej vendeve anëtare të…

Read More

Konferencë në Rumani/ Mobilizimi politik i Minoriteteve Etnike

Konferencë në Rumani/ Mobilizimi politik i Minoriteteve Etnike

Rreth konferencës Kjo konferencë ka për qëllim të ofrojë një hapësirë ndërdisiplinore për perspektivat dhe qasjet të cilat përpiqen të kuptojnë, të shpjegojë dhe të ofrojnë zgjidhje për këto procese bashkëkohore të ndryshme. Ajo ka për qëllim të krijojë një shkëmbim të frytshëm idesh që mund të adresojnë sfidat me të cilat përballet kontinenti në lidhje me mobilizimin e minoriteteve etnike dhe diskursit anti-minoritar. Organizatorët inkurajojnë për tre tipe artikujsh: Teorik; Metodologjik; Empirik; Për detja…

Read More

50 Bursa/ Program veror për të rinjtë në Zvicër

50 Bursa/ Program veror për të rinjtë në Zvicër

Përshkrimi “Programi Ambasadorët e Rinj ” (YAP) është pjesë e programit katër vjeçar “Addressing Europe’s Unfinished Business” (AEUB) dhe ka për qëllim të mundësojë pjesëmarrjen e përfaqësuesve të rinj në Konferencën vjetore që mbahet në Caux, Zvicër dhe përfshirjen e mëtejshme në aktivitete të tjera të rrjetit “Iniciativat e Ndryshimit” (IofC). YAP është një mundësi e shkëlqyer për t’i dhënë një zë evropianëve të rinj, të pasionuar për ndërtimin e një të ardhmeje të përbashkët…

Read More

Konferencë “Sfidat dhe Mundësitë për Punësimin e Grupeve të Margjinalizuara nga Ndërmarrjet Sociale”

Konferencë “Sfidat dhe Mundësitë për Punësimin e Grupeve të Margjinalizuara nga Ndërmarrjet Sociale”

Në vijim të angazhimit dhe kontributit që Partnerët Shqipëri ka ofruar që në fillesat e diskutimit publik, promovimit të praktikave të para dhe mbështetjes së sipërmarrjeve sociale në vend, kjo konferencë do të sjellë bashkë përfaqësues nga ministritë e linjës, institucionet akademike, agjencitë e zhvillimit e donatorët, sipërmarrjet sociale, organizatat e shoqërisë civile, bizneset dhe aktorë të tjerë që kontribuojnë në zhvillimin e ndërmarrjeve sociale në vend. Në konferencë do të prezantohen gjetjet e studimit…

Read More
1 2 3 4