Thirrje për pjesëmarrje në konferencën shkencore ndërkombëtare: “Hapësirat ndërkufitare. Dinamika dhe sfida”

Thirrje për pjesëmarrje në konferencën shkencore ndërkombëtare: “Hapësirat ndërkufitare. Dinamika dhe sfida”

Hapësirat ndërkufitare kanë qenë dhe mbeten në qendër të kërkimeve shkencore dhe debateve mbi politikat globale, zhvillimet sociale, ekonomike, mjedisore, ndërveprimet kulturore etj. Aktualisht, mbi bazën e ngjashmërive dhe interesave të përbashkëta që ato kanë, këto hapësira po sfidojnë dhe kapërcejnë kufijtë territoriale duke u konsideruar gjithnjë e më shumë si rajone kohezive që ofrojnë mundësi zhvillimi për komunitetet kufitare. Madje tashmë hapësirat ndërkufitare i kapërxejnë edhe kufijtë fizikë dhe shtrihen edhe në nënshtresat kulturore…

Read More

Konferencë ndëkombëtare në Gjeorgji

Konferencë ndëkombëtare në Gjeorgji

Afati i fundit i aplikimit: 01 korrik 2017 Kush mund të aplikojë: profesionistë të cilët aktualisht janë të punësuar në një muze apo një institucion të lidhur Vendi: 25-30 shtator, Tbilisi, Gjeorgji CIDOC ka kënaqësinë të njoftojë se financimi është në dispozicion për të mbështetur pjesëmarrjen në konferencën e CIDOC 2017 në Tbilisi të Gjeorgjisë nga 25 deri më 30 shtator 2017. Grantet jepen si kontribut për kostot e udhëtimit, akomodimin (6 netë) dhe tarifat…

Read More

Konferencë ndërkombëtare në Rumani

Konferencë ndërkombëtare në Rumani

Afati i fundit i aplikimit: 30 korrik 2017 Kush mund të aplikojë: studentët, studiuesit, artistët dhe aktivistët Vendi: 17-19 Nëntor, Bukuresht, Rumani QueerFemSEE është një konferencë ndërdisiplinore që kërkon të eksplorojë llogaritë e ndryshme të hulumtuesve të Evropës Juglindore dhe Lindore (dhe bashkëmoshatarëve të tyre perëndimorë me interesa të ngjashme) në lidhje me temat e lidhura me studimet mediatike, studimet kulturore, hapësirën publike dhe ndërthurjen e tyre me studimet gjinore dhe të huaja. Një nga konceptet…

Read More

Konferencë për studentë dhe të rinj në Itali

Konferencë për studentë dhe të rinj në Itali

Afati i aplikimit: 05 Qershor 2017 Kush mund të aplikojë: anëtarët e organizatave rinore ose studentore Vendi: 11-12 korrik 2017, Trieste, Itali “Lidhja e rinisë – lëvizja përpara” do të sjellë së bashku 60 të rinj nga BE dhe vendet e Ballkanit Perëndimor, për të diskutuar sfidat e përbashkëta dhe për të punuar drejt gjetjes së zgjidhjeve të përbashkëta. “Lidhja e rinisë – lëvizja përpara” synon të mbështetet në diskutimet e mëparshme midis të rinjve,…

Read More

Program i financuar trajnimi dhe shkollimi në Japoni

Program i financuar trajnimi dhe shkollimi në Japoni

Afati i fundit i aplikimit: 20 qershor 2017 Kush mund të aplikojë: shtetas të vendeve anëtare në zhvillim Çmimi: Shuma për një bursë është 10,000 USD, pagesa e trajnimit, tarifat e konferencës, tarifat e transportit, pagesa ditore e jetesës, kompensimi i librave dhe ndihmat tjera ITTO ofron bursa përmes Fondit të Fellowships për të promovuar zhvillimin e burimeve njerëzore dhe për të forcuar ekspertizën profesionale në vendet anëtare të pylltarisë tropikale dhe disiplinave përkatëse. Qëllimi…

Read More

Konferencë ndërkombëtare në Japoni

Konferencë ndërkombëtare në Japoni

Afati i aplikimit: 2 qershor 2017 Kush mund të aplikojë: edukatorët, akademikët, studiuesit, studentët, organizatat jo-fitimprurëse dhe profesionistët, punonjësit socialë dhe aktivistët e paqes. Vendi: 9-11 gusht 2017 në Nagasaki, Japoni Hapen aplikimet për Simpoziumin Ndërkombëtar (Konferencën) për forcimin e paqes nëpërmjet arsimit. Kjo ngjarje do të përkojë me Memorialin e Nagasaki të Paqes dhe Ceremoninë e Përkujtimit. Pjesëmarrësit e Simpoziumit do të kenë gjithashtu një mundësi për të vizituar Parkun e paqes së Nagasakit dhe Glover…

Read More

Konferencë në Qëndrën Multifunksionale TEN

Konferencë në Qëndrën Multifunksionale TEN

Për të përmbyllur me sukses edicionin e parë të konkursit “The Ban Ki-moon Essay Competition”, UN Youth Association of Albania organizon këtë konferencë me temën e këtij edicioni, “Breza në veprim: Beteja e të rinjve shqiptarë me plogështinë”. Konferenca do të ketë formën e një bisede interaktive midis panelit të të ftuarve, dhe të rinjve të cilët dëshirojnë të shprehin idetë e tyre mbi temën. Gjatë bisedës do të prezantohen idetë më interesante të përzgjedhura…

Read More

Konferencë në Fakultetin e Shkencave Sociale

Konferencë në Fakultetin e Shkencave Sociale

Universiteti i Tiranës në bashkëpunim me Ministrinë e Mbrojtjes, Shtabin e Përgjithshëm të FA dhe Ministrinë e Punëve të Jashtme do të organizojnë ditën e martë, datë 4 Prill 2017 ora 10:30 Konferencën Jubilare me rastin e 8 vjetorit të anëtarësimit të Shqipërisë në NATO. Ky event do të organizohet në sallën Aula Magna, Fakulteti i Shkencave Sociale, Universiteti i Tiranës. Për të mos u humbur! Për të gjithë të interesuarit konfirmoni pjesëmarrjen tuaj në…

Read More
1 2 3 4