Praktikë e paguar nga Komisioni Evropian

Praktikë e paguar nga Komisioni Evropian

Përshkrimi Çdo vit, Komisioni Evropian ofron praktika të paguara. Duke filluar nga 1 marsi ose 1 tetori, pjesëmarrësit fitojnë eksperiencë në politikën e BE-së në një mjedis multikulturor. Praktika do të zhvillohet në bazë të fushës që do ju caktohet. Për shembull, ju mund të punoni në fushën e ligjeve, burimeve njerëzore, politikave mjedisore etj. Ekzistojnë dy periudha trajnimi në vit: Nga maris deri në fund të korrikut Nga tetori deri në fund të shkurtit…

Read More

Konkurs ndërkombëtar nga Komisioni Evropian

Konkurs ndërkombëtar nga Komisioni Evropian

  Afati i aplikimit: 15 Prill 2017 Kush mund të aplikojë: individët dhe organizatat që kanë marrë pjesë në programin Erasmus + ose paraardhësit e tij Çmimi: 100 dhe 600 EURO kupona udhëtimi Për të festuar 30 vjetorin e Erasmus +, Komisioni Evropian ka hapur konkursin e historive me 30 vjet Erasmus + . Konkursi është i hapur për individët dhe organizatat që kanë marrë pjesë në programin Erasmus + ose paraardhësit e tij, duke…

Read More

Konkurs për gazetarë profesionistë dhe amatorë

Konkurs për gazetarë profesionistë dhe amatorë

Afati i aplikimit: 10 Mars 2017 Kush mund të aplikojë: gazetarët profesionistë dhe amatorë Çmimi: 12 fituesit do të marrin një trofe dhe çmim prej 5 000 EUR Çmimi i medias Natali Lorenzo, i organizuar nga Drejtoria e Përgjithshme e Komisionit Evropian për Bashkëpunim dhe Zhvillim Ndërkombëtar që nga viti 1992, u jepet gazetarëve amatore dhe profesionistë për raportimin e shquar në zhvillimin dhe çrrënjosjen e varfërisë. Kriteret e aplikimit: Dy llojet e gazetarëve mund…

Read More

Programi Liderët e Rinj nga Komisioni Evropian

Programi Liderët e Rinj nga Komisioni Evropian

Afati i aplikimit: 9 Mars 2017 Kush mund të aplikojë: aplikantët mes moshës 21 dhe 26 vjeç Çmimi që do të ofrohet: liderët e rinj të zgjedhur do të ftohen në Bruksel, Belgjikë me të gjitha shpenzimet e mbuluara Komisioni Evropian është në kërkim të 16 njerëzve të jashtëzakonshëm (të moshës 21-26 vjeç) nga e gjithë bota, me angazhim të provuar në komunitet, për të përfaqësuar punën dhe ndikimin në zhvillimin e arritur nga të…

Read More

Programi “Lidërit e Rinj” 2017 në Bruksel/ Shpenzimet e mbuluara

Programi “Lidërit e Rinj” 2017 në Bruksel/ Shpenzimet e mbuluara

Afati i aplikimit: 9 Mars 2017 Kush mund të aplikojë: të rinjtë (të moshës 21-26) nga e gjithë bota Vendi dhe data e zhvillimit: 7-8 Qershor 2017 / Tour & Taxis / Bruksel Të rinjtë nga e gjithë bota , të moshës 21 deri 26 vjeç, janë të ftuar nga Komisioni Evropian për të marrë pjesë në Programin Liderit e Rinj në Ditët e Zhvillimit Evropian të këtij viti (2017 EDD). Ngjarja është forumi kryesor…

Read More

8 arsye pse duhet të studioni në Evropë!

8 arsye pse duhet të studioni në Evropë!

Mbi 1,4 milionë studentë nga e gjithë bota zgjedhin të studiojnë në Evropë në vitin 2012, dhe numrat janë në rritje çdo vit. Me mbi 1000 universitete, qendra kërkimore dhe institucione të arsimit të lartë, Evropa ofron programe të studimeve cilësore. 8 arsye për të zgjedhur Evropën si vendin e studimeve tuaja 1.Karriera: Formoni të ardhmen tuaj Doni të përparoni në karrierën tuaj? Në Anketën e Punëdhënësit Global të QS 2011, mbi 60% e punëdhënësve…

Read More

1000 Euro në muaj/ Praktika nga Komisioni Evropian

1000 Euro në muaj/ Praktika nga Komisioni Evropian

Pagesa: 1,000 Euro në muaj, rimbursim të shpenzimeve të udhëtimit, sigurim shëndeti dhe në raste aksidentesh. Përshkrimi Një praktikë e paguar 5-mujore me Komisionin Evropian (ose disa organe dhe agjenci të institucioneve evropiane si, për shembull), duke filluar në 1 mars ose 1 tetor. Çdo vit, ka rreth 1.400 vende të lira. Pjesëmarrësit punojnë në të gjithë Komisionin Evropian. Përmbajtja e punës varet shumë nga shërbimet që janë caktuar për ta. Ju mund të punoni në…

Read More

Dy çmime 20 mijë Euro/ Konkurs i organizuar nga Komisioni Evropian

Dy çmime 20 mijë Euro/ Konkurs i organizuar nga Komisioni Evropian

Kush mund të aplikojë: Kandidatë me projekte inovative lidhur me shkencën, teknologjinë dhe artin Çmimi: Dy grante cash me vlerë 20,000 Euro Afati i aplikimit: 13 Mars, 2016 Përshkrimi Përcaktuar nga Komisioni Evropian, Ars Electronica është duke lançuar një konkurs për të zgjedhur bashkëpunimet më të mira dhe rezultatet në fushën e krijimtarisë dhe inovacionit në shkencës dhe teknologjisë me artet. Konkursi quhet STARTS: Inovacioni në serinë e Shkencës, Teknologjisë dhe Arteve. “STARTS Prize” ka…

Read More