5 këshilla për sukses nga liderët në Davos

5 këshilla për sukses nga liderët në Davos

Në World Economic Forum i cili mbahet cdo vit në Davos të Zvicrës, krerët e shtetit, drejtuesit e bizneseve dhe madje dhe personazhet televizive përcjellin fjalë dhe këshilla të mencura. Fjalët e tyre drejtoheshin të gjitha me qëllimin dhe dëshirën për të frymëzuar botën e liderave të së ardhmes, për të pasur sukses. Ja 5 ndër këshillat më të mira të dhëna këtë vit në Davos: Punësoni dhe fuqëzoni gruan. Si gratë ashtu edhe burrat e prekën…

Read More

Pesë këshilla si të përqëndroheni në lexim

Pesë këshilla si të përqëndroheni në lexim

Një nga problemet kryesore, sidomos tani që temperaturat vazhdojnë të rriten është dhe përqëndrimi në proçesin e të mësuarit. Këtu keni disa këshilla si të përqëndroheni kur studioni. 1. Largohuni nga vendet qe ju terheqin vemendjen dhe hutojne Ne pamje te pare duke e lehte? Por ne fakt, edhe nuk eshte. Ne shpesh mund te jemi hutuar, pa e kuptuar qe jemi. Ndodh qe njerezit per rreth, interneti apo televizori te na shqetesojne dhe humbasin…

Read More

Këshilla për të diplomuarit nga njerëz të suksesshëm

Këshilla për të diplomuarit nga njerëz të suksesshëm

Në maj, fillon ritual vjetor. Në kolegje e universitete të SHBA-së, të diplomuarit mblidhen për herë të fundit për një ceremoni zyrtare para se sa të dalin në kërkim të fatit të tyre. Të veshur me kapele dhe pelerina, para se të mund të marrin diplomat e tyre, të diplomuarit të ulen me mirësjellje dhe dëgjojnë fjalime nga njerëz të shquar që ndajnë histori dhe opinione mbi jetën e tyre. Presidenti Obama, në Universitetin Rutgers…

Read More

10 Këshillat më të rëndësishme për fitimin e një burse

10 Këshillat më të rëndësishme për fitimin e një burse

Gjetja e një burse është më e lehtë se sa mund të mendoni. Këtu janë disa këshilla për të marrë një bursë, duke përfshirë edhe atë që ju duhet të shikoni me vëmendje në aplikimin tuaj. 1.Filloni kërkimin sa më shpejt të jetë e mundur Sa më parë të filloni kërkimin tuaj, aq më shpejt ju mund të merrni mbështetje. Dhe mos u shqetësoni për të mosgjetjen e një burse të përshtatshme. Vetëm injoroni të…

Read More

Keni vështirësi të përqëndroheni? Ja disa sugjerime

Keni vështirësi të përqëndroheni? Ja disa sugjerime

Të gjithë e dimë ndjenjën e të qënurit të mbingarkuar, kur jemi të rrethuar nga shpërqëndrime. Shumë gjëra tërheqin vëmendjen tuaj. Njerëzit përpiqen të komunikojnë me ju, me telefon, e-mail, tekst, Twitter etj. Kolegët ju ndërpresin. Riktheheni sërish, rifilloni aty ku e latë por duhet të gjeni se ku e ndërpretë punën tuaj. Këto dhe të tjerë faktorë mund të sjellin shpërqëndrim, duke ju prishur mbarëvajtjen e punës tuaj. Ka disa hapa që ju mund…

Read More

Këshilla për të lënë një përshtypje të mirë gjatë praktikës tuaj

Këshilla për të lënë një përshtypje të mirë gjatë praktikës tuaj

Praktikat janë një pjesë e rëndësishme e procesit arsimor dhe ato shërbejnë si një ‘urë’ për të kaluar në një karrierë profesionale. Praktikat janë një mënyrë e mirë për të bërë ‘network’ (duke zgjeruar rrjetin e të njohurve) dhe për t’u takuar me profesionistë, duke fituar përvojë në fushën tuaj dhe potencialisht t’a ktheni praktikën tuaj të papaguar në një punë me kohë të plotë. Nëse doni të bëni një përshtypje të mirë në praktikën…

Read More