Bursa studimi në Japoni

Bursa studimi në Japoni

Afati i fundit i aplikimit: 31 gusht 2017 Kush mund të aplikojë: aplikantët çdo kombësie përvec asaj japoneze Përfitimet nga bursa: hulumtimi i plotë dhe qëndrimi Fondacioni Ndërkombëtar Matsumae (MIF) është një organizatë joqeveritare. Fondi i tij bazohet vetëm në donacionet e shumë njerëzve japonezë, të cilët janë përgjigjur me dashamirësi ndaj thirrjes së Dr Shigeyoshi Matsumae. Përderisa shumë donacione ofrohen me mirësi nga ndërmarrjet dhe grupet  e ndryshme, shumica e donatorëve janë individë që i…

Read More

Konkurs ndërkombëtar në Japoni

Konkurs ndërkombëtar në Japoni

Afati i aplikimit: 30 qershor 2017 Kush mund të aplikojë: organizatat e bazuara në çdo vend, duke përfshirë Japoninë, duke zbatuar aktivitetet e ESD-së në komunitetet lokale Çmimi: 3,000 USD Bota është bërë më e ndërthurur dhe pa kufij, dhe ajo që ndodh do të ndikojë në pjesë të tjera të botës sot dhe në të ardhmen. Sfidat e ndryshme me të cilat ballafaqohemi, të tilla si ndryshimet klimatike, humbja e biodiversitetit dhe varfëria nuk…

Read More

Konkurs ndërkombëtar për studiues të ndryshëm

Konkurs ndërkombëtar për studiues të ndryshëm

Afati i aplikimit: 16 korrik 2017 Kush mund të aplikojë: hulumtuesit të cilët janë shtetas të një vendi të përshtatshëm Çmimi: çmimi i parë 30,000 USD, çmimi i dytë 10,000 USD, çmimi i tretë 5,000 USD Konkursi i Çmimeve të Zhvillimit Global është një skemë inovative e shpërblimeve e nisur nga GDN me mbështetjen nga Ministria e Financave, Qeveria e Japonisë. Konkursi i Çmimeve njeh përsosmërinë në kërkimet e orientuara drejt politikave, mbështet zhvillimin e…

Read More

Program i financuar trajnimi dhe shkollimi në Japoni

Program i financuar trajnimi dhe shkollimi në Japoni

Afati i fundit i aplikimit: 20 qershor 2017 Kush mund të aplikojë: shtetas të vendeve anëtare në zhvillim Çmimi: Shuma për një bursë është 10,000 USD, pagesa e trajnimit, tarifat e konferencës, tarifat e transportit, pagesa ditore e jetesës, kompensimi i librave dhe ndihmat tjera ITTO ofron bursa përmes Fondit të Fellowships për të promovuar zhvillimin e burimeve njerëzore dhe për të forcuar ekspertizën profesionale në vendet anëtare të pylltarisë tropikale dhe disiplinave përkatëse. Qëllimi…

Read More

Aktivitet në Japoni me fokus idetë sipërmarrëse

Aktivitet në Japoni me fokus idetë sipërmarrëse

Afati i fundit i aplikimit: 31 maj 2017 Kush mund të aplikojë: sipërmarrës të rinj dhe në rritje nga e gjithë bota Përfitimet: frekuentimi është pa pagesë për të huajt dhe për qytetarët japonezë që aktualisht nuk jetojnë në Japoni Jeni të interesuar në ndërmarrësi? Keni një ide si për fillim? Keni nevojë për ndihmë? Mësoni nga më të mirët në Shkollën Verore të Shkollës Fillestare të Kiotos, ose KS³ për programin e  sipërmarrjes japoneze,…

Read More

Konferencë ndërkombëtare në Japoni

Konferencë ndërkombëtare në Japoni

Afati i aplikimir: 2 Qershor 2017 Kush mund të aplikojë: profesionistë të gjuhës dhe edukatorët e mësuesit,  administratorët e programit të shkrim-leximit dhe gjuhës, mësues të shkollave fillore dhe të mesme, lektorët e universitetit dhe profesorë, si dhe mësues-në-trajnim dhe studentët e diplomuar Vendi: 30- 31 Korrik 2017 Fukuoka, Japoni Mirë se vini në Konferencën e 3-të mbi globalizimin e dytë të përvetësimit të gjuhës dhe Edukimit (G-ardëz 2017). Kjo, ngjarje ndërkombëtare do të mbahet në Fukuoka, Japoni….

Read More

Bursa për studime pasuniversitare Master/Kërkimore në Japoni

Bursa për studime pasuniversitare Master/Kërkimore në Japoni

Në kuadër të “Programit të Bursave” (Japanese Government Monbukagakusho: Mext), Qeveria e Japonisë ofron 1 (një) bursë për studime pasuniversitare Master/kërkimore për kandidatë shqiptarë, të cilët dëshirojnë të ndjekin studimet pasuniversitare master/kërkimore në Japoni për vitet akademikë 2017-2019, në fushat e studimit në vijim: – Shkenca shoqërore: Letërsi, histori, estetikë, drejtësi, shkenca politike, ekonomik, tregti, pedagogji, psikologji, sociologji, muzikë, artet e bukura, etj. – Shkenca natyrore/ të aplikuara: arkitekturë inxhinieri, bujqësi, elektronikë, informatikë peshkim, mjekësi,…

Read More