Forum për organizatat e shoqërisë civile në Itali

Forum për organizatat e shoqërisë civile në Itali

Thirrje per aplikim! Forumi do të organizohet si pjesë e Samitit të 4-të ndërqeveritar të Ballkanit Perëndimor dhe vendeve të BE dhe do të shqyrtojë temat e Samitit: bashkëpunimi i të rinjve, sundimi i ligjit dhe anti-korrupsioni, zhvillimi i ndërmarrjeve dhe potencialet e inovacionit dhe gjithashtu të përfshijë reflektime rreth të ardhmes se “Procesit të Berlinit”. Për më tepër, do të futen tema të reja, në formatin e punëtorive paralele, për të filluar debatin mbi…

Read More

Mundësi për shkëmbimin e stafit akademik në Itali

Mundësi për shkëmbimin e stafit akademik në Itali

Hapet Thirrja për Bursa në Programin Erasmus + në Universitetin e La Sapienzës në Itali për semestrin e pare të vitit akademik 2017-2018. Universiteti i Tiranës hap thirrjen për aplikime për bursa për mobilitete në Universitetin e La Sapienzes në Itali, në kuadër të programit Erasmus + të Komisionit Europian, për stafin akademik të UT-ës për mësimdhënie dhe për studentët e UT-së për studime, për semestrin e pare të vitit akademik 2017-2018. Dokumentet e nevojshme…

Read More

Shkollë verore falas në Itali

Shkollë verore falas në Itali

Afati i aplikimit: 27 March 2017 Kush mund të aplikojë: studentët Vendi: 2-8 Korrik 2017 L’Aquila (Itali) Instituti i Gran Sasso Science (GSSI), Njësia e Shkencave Sociale, në bashkëpunim me Shoqatën e Shkencave Rajonale (RSAI), do të organizojë Shkollën Verore RSAI-GSSI të Gjeografisë ekonomike të avancuar në L’Aquila. Ngjarja ka për qëllim të ofrojë një mundësi unike për të hetuar çështjet kryesore teorike dhe metodologjike dhe për të diskutuar kërkime të vazhdueshme nga studiues të rinj…

Read More

Shkollë verore në Itali

Shkollë verore në Itali

Afati i aplikimit: 17 Mars 2017 Kush mund të aplikojë: studentët e diplomuar dhe studentët e masterit, si dhe studiuesve në fillim të karrierës me një interes të specializuar në media dhe në pjesëmarrjen politike Vendi: 26-30 qershor 2017 në Firence, Itali COSMOS dhe Instituti i Shkencave Humane dhe Shkencave Sociale në Scuola Normale Superiore fton aplikime për Shkollën e ardhshëm verore mbi “Media në pjesëmarrjen politike dhe Mobilizimin”, e cila do të mbahet në…

Read More

Forumi Botëror Rinor në Trieste, Itali/ “Drejt Dialogut 2016”

Forumi Botëror Rinor në Trieste, Itali/ “Drejt Dialogut 2016”

Përshkrimi Forumi 2016 fokusohet në temën e “Punës”, marrë në konsideratë nga këndvështrime të ndryshme: në perspektivën ekonomike, në funksion të proceseve prodhuese; në perspektivë kulturore, në funksion të një mënyrë të veçantë për të konceptuar procese të tilla; në fund, si punën e njeriut: punëtori përtej punës. “Puna dhe qyteti” i referohet kuadrit të  përgjithshëm të debatit “qytet/ qytetari”. Që do të thotë të gjithë e marrëdhënieve midis subjekteve dhe hapësirave ku ata jetojnë…

Read More

Bursa Doktorature në Menaxhim, Financë dhe Kontabilitet në Itali

Bursa Doktorature në Menaxhim, Financë dhe Kontabilitet në Itali

Përshkrimi LIUC – Università Cattaneo ofron programin për doktorarurë në Menaxhim, Financë dhe Kontabilitet, projektuar për të përgatitur studentë kryesisht për karrierë hulumtuese të orientuar në akademi, por edhe për kompani multinacionale, organizata publike dhe private, institucione financiare në mënyrë që ata të interpretojnë dukuritë e biznesit në një mënyrë të integruar, duke përdorur parimet e përgjithshme metodologjike për kërkime sasiore dhe cilësore në shkencat sociale, me perspektivat e ofruara nga lëndët e financave korporative,…

Read More

Bursa studimi në Francë, Itali dhe Sllovaki, ja si të aplikoni

Bursa studimi në Francë, Itali dhe Sllovaki, ja si të aplikoni

Studentët shqiptarë, stafet akademike, punonjësit e administratës publike si dhe mësuesit e gjuhës italiane kanë mundësinë që të aplikojnë për bursa studimi që ofrohen nga shtete të ndryshme të Bashkimit Europian, si Franca, Italia dhe Sllovakia. Bursat ofrohen për vitin akademik 2016-2017. Për bursat e ofruara nga qeveria italiane afati i aplikimit është data 15 prill, për bursat në Francë është data 30 prill, dhe aplikimi bëhet pranë ambasadës franceze dhe në Institutin Italian të…

Read More

Shkollë verore falas në Torino, Itali

Shkollë verore falas në Torino, Itali

Afati i aplikimit: 5 Qershor 2016 Periudha: 5-16 Shtator 2016 në Torino, Itali Përshkrimi Shkolla e Rregullimit Lokal në Torino shpall fillimin e Edicionit të 19-të të Shkollës Verore Ndërkombëtare për Rregullimin e Shërbimeve Publike Lokale. Shkolla verore do të mbahet në Torino, Itali, nga 5 në 16 shtator 2016. Shkolla Ndërkombëtare Veror do të zgjasë dy javë dhe është projektuar si një workshop intensiv, duke kombinuar kurset teorike dhe praktike. Më konkretisht ajo është…

Read More

Praktikë e paguar në Kolegjin e NATO-s, Itali

Praktikë e paguar në Kolegjin e NATO-s, Itali

  Kohëzgjatja e praktikës: 5 muaj. A është e paguar praktika? Shpërblimi: Praktikantët do të marrin një shumë totale prej 800 euro në muaj. Pagesa nuk është e përjashtuar nga taksat në vendin origjinal të kandidatit. Sigurimi: Praktikantët duhet të kenë sigurim shëndetësor, dhe do t’iu kërkohet të nënshkruajnë një vërtetim të sigurimit shëndetësor. Praktika është e vlefshme për studentë ndërkombëtar: Shtetasit e shteteve anëtare të NATO-s (Shqipëria, Belgjika, Bullgaria, Kanadaja, Kroacia, Republika Çeke, Danimarka,…

Read More

Bursa Doktorature në Itali/ Të Drejtat e Njeriut dhe Politikat Globale: Sfidat Ligjore, Filozofike dhe Ekonomike

Bursa Doktorature në Itali/ Të Drejtat e Njeriut dhe Politikat Globale: Sfidat Ligjore, Filozofike dhe Ekonomike

Kush mund të aplikojë: Kandidatë nga të gjitha kombësitë me një master ekselent Bursa : 14,000 Euro bruto/vit Përshkrimi Shkolla e Studimeve të Avancuara Sant’Anna  është një universitet publik – me autonomi të veçantë – që punon në fushën e shkencave të aplikuara: Ekonomi dhe Menaxhim, Juridik, Shkenca Politike, Shkenca Bujqësore dhe Bimë Bioteknologjie, Mjekësi, dhe Inxhinieri Industriale dhe Informacioni. Ata janë duke ofruar një mundësi për të kryer kërkime në një mjedis mbështetës në Itali….

Read More
1 2 3