Konkurs për të rinj në Shqipëri

Konkurs për të rinj në Shqipëri

Konkursi “PYET GJYSHËRIT“ vijon traditën edhe këtë vit me edicionin e tij të tretë, dhe i fton të rinjtë 15–19 vjeç të reflektojnë për të shkuarën në Shqipëri (1944–1997) përmes një punimi kreativ individual ose në grup. Me anë të këtij konkursi, IDMC nxit gjimnazistët të tregojnë historitë që ata dinë apo që mund të mësojnë gjatë kërkimeve për konkursin lidhur me periudhën e regjimit komunist në Shqipëri dhe me vitet e para të tranzicionit,…

Read More

Thirrje për aplikim për bursë kërkimore në arkiva

Thirrje për aplikim për bursë kërkimore në arkiva

Instituti për Demokraci, Media dhe Kulturë hap thirrjen për APLIKIM PËR 1 BURSË KËRKIMORE NË ARKIVA për studiuesit e rinj (22-30 vjeç) për periudhën janar-dhjetor 2017 Fusha e kërkimit: “Propaganda gjatë diktaturës“ Thirrja është e hapur për: Studentë të vitit të 2të master të shkencave sociale, arkitekturë, urbanistikë etj. Studentë doktorature me tema të ngjashme që kanë në fokus ballafaqimin me të shkuarën Studiues të tjerë të rinj që kanë mbaruar studimet dhe kanë interes…

Read More