Samit katër ditor në Hungari

Samit katër ditor në Hungari

Si mund ta ndryshojmë botën? Si mund të trajtojmë problemet e rënda globale me të cilat ballafaqohemi? Sipërmarrësit socialë po zhvillojnë modele të reja biznesi për të gjetur përgjigje për këto pyetje. SAP, mbështet këta sipërmarrës socialë të rinj në Evropën Qendrore dhe Lindore me programin STARTERY CENTRAL & EASTERN EUROPE, duke i ftuar ata në një samit 4 ditor intensiv dhe inovativ. Për të aplikuar klikoni këtu

Read More

Shkollë verore në Hungari

Shkollë verore në Hungari

Afati i aplikimit: 30 qershor 2017 (BE) / 15 qershor 2017 (jashtë BE) Kush mund të aplikojë: studentët që ndjekin BA, MA ose PhD dhe kanë interes dhe entuziazëm akademik dhe / ose profesional për temën Përfitimet: bursa të kufizuara duke përfshirë akomodimin falas dhe ushqimin Kriza aktuale e BE-së dhe dinamika e zhvendosjes së fuqive globale e sjell rajonin e Evropës Qendrore në një epokë të re pasigurie. Shtete të ndryshme nacionale dhe elitat…

Read More

Shkollë verore në Hungari

Shkollë verore në Hungari

Afati i aplikimit: 30 qershor 2017 (BE) / 15 qershor 2017 (jashtë BE) Kush mund të aplikojë: studentët që ndjekin BA, MA ose PhD dhe kanë interes dhe entuziazëm akademik dhe / ose profesional për temën Përfitimet: bursa të kufizuara duke përfshirë akomodimin falas dhe ushqimin Kriza aktuale e BE-së dhe dinamika e zhvendosjes së fuqive globale e sjell rajonin e Evropës Qendrore në një epokë të re pasigurie. Shtete të ndryshme nacionale dhe elitat…

Read More

Shkollë Verore për të rinj në Hungari

Shkollë Verore për të rinj në Hungari

Përshkrimi European Youth Forum Rural (ERYF) është një organizatë ku takohen të rinjtë nga zonat rurale të gjithë Evropës. Çdo vit ka një konferencë që zhvillohet në një nga vendet anëtare, ku të rinjtë takohen dhe diskutojnë tema që lidhen me vendet – në veçanti në lidhje me jetën e të rinjve. Qëllimi i Universitetit Veror ERYF 2016 është që të ofrojë njohuri solide në fushën e qëndrueshmërisë mjedisore dhe sociale përmes leksioneve, ekskursioneve.  Szekszárd…

Read More

Mundësi për bursa/ Shkollë verore në Hungari

Mundësi për bursa/ Shkollë verore në Hungari

Përshkrimi Shkolla Ndërkombëtare Verore edicioni XXI në Universitetin  e Kőszeg të Hungarisë,  në Institutin e Studimeve të Avancuara Kőszeg (iAsk) do të zhvillohet nga 19 qershori deri më 1 korrik 2016. Që nga viti 1996 Universiteti Ndërkombëtar Veror është organizuar në Kőszeg nga Fondacioni ISES, ku tema vjetore ka qenë gjithmonë e ndërtuar rreth çështjeve bashkëkohore evropiane dhe globale. Këtë vit, shkolla organizohet nga iASK, e themeluar rishtazi dhe fokusohet në çështjen e krizës së…

Read More

Sesion Studimor në Budapest, Hungari

Sesion Studimor në Budapest, Hungari

Kush mund të aplikojë: Aplikantë nga vendet e Këshillit të Evropës, Kosova, Bjellorusia dhe Kazakistani Afati i aplikimit: 18 Prill 2016 Eventi: 12 – 19 Qershor 2016 në Budapest, Hungari Përshkrimi Rrjeti për Bashkëpunim dhe Zhvillim i Evropës Lindore ka hapur thirrjen për pjesëmarrës për seancën e Studimit “Alternativa e Urbanizimit Rinor – Rregullojmë qytetin!”. Eventi do mbahet në Qendrën Rinore Evropiane në Budapest të Hungarisë, në bashkëpunim me Departamentin e Rinisë së Këshillit të Evropës nga data…

Read More

Bursa Masteri të mbuluara plotësisht në Hungari

Bursa Masteri të mbuluara plotësisht në Hungari

Afati i aplikimit: 4 Shkurt, 2016 Bursa: tarifa, sigurim shëndetësor, akomodim, shumë mujore në para Përshkrimi Universiteti i Evropës Qendrore (CEU) në Budapest, Hungari është një universitet ku studentë nga më shumë se 100 vende vijnë për t’u angazhuar në arsim ndërdisiplinor, në ndjekje të bursave të avancuara, dhe për të adresuar disa nga problemet më të ndërlikuar të shoqërisë. Ajo është e akredituar edhe në Shtetet e Bashkuara, edhe në Hungari, dhe ofron Master…

Read More