Bursë udhëtimi H.Allen

Bursë udhëtimi H.Allen

Afati i aplikimit: 1 tetor 2017 Kush mund të aplikojë: studiues të rinj në një fushë që lidhet me mjedisin Bursat kompensojnë: një vit shpenzime  udhëtimi Shoqëria e Historianëve Arkitektonikë, H. Allen Brooks Traveling Fellowship do të ofrohet për vitin 2017 dhe do të lejojë një person  të sapo diplomuar të studiojë me udhëtime për një vit. Bursa nuk është për qëllime të kërkimit shkencor për një diplomë të avancuar akademike. Qëllimet janë që të ofrohet…

Read More

Mundësi studimi me bursë në fushën e Historisë

Mundësi studimi me bursë në fushën e Historisë

Afati i fundit i aplikimit: 31 gusht 2017 Kush mund të aplikojë: aplikantët duhet të mbajnë së paku një Ph.D. Kur zhvillohet: 3 deri në 6 muaj gjatë vitit akademik Tetor 2018 – Shtator 2019 Përshkrim Antikiteti dhe Antikiteti i Vonë Kontakte fetare në perandorinë bizantine në antikitet dhe Mesjetë (veçanërisht në lidhje me rajonin e Ballkanit dhe kristianizimin e Evropës Lindore); Kontakte fetare në ishullin e Mesdheut: Qipro, Kretë, Rhodes; Religjionet dhe kontaktet fetare…

Read More

Shkollë verore në Sarajevë

Shkollë verore në Sarajevë

Afati i fundit i aplikimit: 29 maj 2017 Kush mund të aplikojë: studiues të rinj: historianë, shkencëtarë kulturorë dhe socialë, planifikues të qytetit dhe arkitektë Vendi: 4 – 15 Shtator 2017, Beograd dhe Sarajevë Shkolla e verës “Historia merr vendin – Dinamika e Ndryshimit Urban” do të sjellë nga 4 deri më 15 shtator 2017 njëzet studiues të rinj ndërkombëtarë – historianë, historianë të artit, arkeologë, shkencëtarë kulturorë e socialë, planifikues të qytetit dhe arkitektë. Programi…

Read More

Shkollë verore në Sarajevë

Shkollë verore në Sarajevë

Afati i fundit i aplikimit: 29 maj 2017 Kush mund të aplikojë: studiuesit e rinj – historianë, historianë të artit, arkeologë, shkencëtarë kulturorë dhe socialë, planifikues të qytetit dhe arkitektë Përfitimet: shpenzimet e udhëtimit dhe akomodimit do të mbulohen nga organizatorët Shkolla e verës “Historia merr vendin – Dinamika e Ndryshimit Urban” do të sjellë nga 4 deri më 15 shtator 2017 njëzet studiues të rinj ndërkombëtarë – historianë, historianë të artit, arkeologë, shkencëtarë kulturorë e…

Read More

Shkollë verore në Gjermani

Shkollë verore në Gjermani

Afati i fundit i aplikimit: 31 maj 2017 Kush mund të aplikojë: Studentë, kandidatë të doktoraturës dhe aktivistë të rinj të OJQ-ve (deri në 35 vjeç) nga të gjitha fushat Vendi: 28 gusht – 10 shtator 2017 në Frankfurt Viadrinicum është një shkollë verore vjetore kushtuar vendeve të rajonit të Partneritetit Lindor me një fokus të veçantë në Ukrainë. Këtë vit do të zhvillohet në formën e BorderLab, me qëllim që të trajtojë çështjet e…

Read More

Studimi më i gjatë në histori për lumturinë/ Fjalimi i plotë i Robert Waldinger në TED

Studimi më i gjatë në histori për lumturinë/ Fjalimi i plotë i Robert Waldinger në TED

Robert Waldinger është Drejtori i studimit të Harvard për Zhvillimin e të Rriturve, një nga studimet më të gjata në histori. Më poshtë gjeni fjalimin e tij të plotë lidhur me këtë studim,  në TED. Çfarë na mban ne të shëndetshëm dhe të lumtur gjatë jetës? Në qoftë se doni të invesoni më të mirën për të ardhmen tuaj, ku do t’a përqëndronit kohën dhe energjinë tuaj? Ishte një studim i kohëve të fundit ku…

Read More