Kurs online falas për gjuhën hollandeze

Kurs online falas për gjuhën hollandeze

Gjuha hollandeze (holandishtja) i takon familjes së gjuhëve Gjermane Perëndimore. Ajo flitet nga rreth 30 milionë njerëz. Më shumë flitet në Holandë, Belgjikë dhe Surinam, por edhe në Francë dhe Gjermani nga kolonitë holandeze.  Gjuha Hollandeze është shumë familjare për Anglisht-folësit, si për strukturën ashtu dhe për sintaksën e saj. Në termat e shqiptimit dhe të fjalorit eshte njesoj si Anglishtja. Pervec fjalëve me rrënje gjermanisht, ajo ka shumë fjalë të marra nga gjuha Frenge. Gjuha Hollandeze është e ngjashme me…

Read More