Konkurs për të rinj në Shqipëri

Konkurs për të rinj në Shqipëri

Konkursi “PYET GJYSHËRIT“ vijon traditën edhe këtë vit me edicionin e tij të tretë, dhe i fton të rinjtë 15–19 vjeç të reflektojnë për të shkuarën në Shqipëri (1944–1997) përmes një punimi kreativ individual ose në grup. Me anë të këtij konkursi, IDMC nxit gjimnazistët të tregojnë historitë që ata dinë apo që mund të mësojnë gjatë kërkimeve për konkursin lidhur me periudhën e regjimit komunist në Shqipëri dhe me vitet e para të tranzicionit,…

Read More

Kurs matematike online në gjuhën shqipe, falas për gjimnazistët

Kurs matematike online në gjuhën shqipe, falas për gjimnazistët

“Gjimnazistet.al” është një projekt online që synon t’i ofrojë të gjithë gjimnazistëve  shqiptarë mundësinë për të mësuar lëndën e Matematikës Bazë nga rehatia e shtëpisë së tyre nëpërmjet videove online. Mjafton aksesi në internet nga një kompjuter/ celular/ tablet dhe çdo gjimnazist mund të mësojë online, cdo ditë 24 orë/24 pa pagesë mësimet e matematikës. Këto mësime janë bazuar në tekstet shkollore dhe në cdo mësim janë zgjidhur dhe shpjeguar 5-8 ushtrime. Në mësime të…

Read More