Bursa doktorature në Gjermani

Bursa doktorature në Gjermani

Përshkrimi PIER Helmholtz Graduate School është duke ofruar 6 pozicione doktorature për studentët e talentuar dhe të motivuar në fushat e kërkimit të PIER. Pozicionet janë të hapura për aplikantë të të gjitha kombësive, të cilët nuk e kanë filluar ende projektin e tyre të Doktoraturës dhe kanë përfunduar studimet Master.   Kriteret Kriteret e mëposhtme duhet të plotësohen nga aplikantët, në mënyrë që të jenë të vlefshëm për këto pozicione: Diplomë master (ose ekuivalente)…

Read More

Thirrje për aplikime/ Festivali i Filmit “Greenmotions” në Gjermani

Thirrje për aplikime/ Festivali i Filmit “Greenmotions” në Gjermani

Përshkrimi Festivali i Filmit “Greenmotions” është një thirrje me qëllim për të rritur ndërgjegjësimin tek njerëzit rreth të menduarit e qëndrueshëm! Ai do të zhvillohet në Kommunales Kino im Alten Wiehre Bahnhof në Freiburg (Gjermani) nga 11 nëntor deri më 13 nëntor 2016. A e keni prodhuar një film pozitiv, konstruktiv ose të orientuar drejt një zgjidhje në lidhje me çështjet e qëndrueshmërisë apo të mjedisit? Do t’ ju pëlqente që të tregonit punën tuaj…

Read More

Trajnim Trilateral për përfaqësues të organizatave rinore nga Gjermania, Franca dhe Shqipëria

Trajnim Trilateral për përfaqësues të organizatave rinore nga Gjermania, Franca dhe Shqipëria

Jeni punonjës ose vullnetarë pranë një organizate rinore? Nëse po, mos humbisni mundësinë për të aplikuar tek: “Trajnim Trilateral për përfaqësues të organizatave rinore nga Gjermania, Franca dhe Shqipëria” Ministria e Mirëqenies Sociale dhe Rinisë dhe Shërbimi Kombëtar për Rininë në bashkëpunim me Zyrën Franko-Gjermane për Rininë organizon një program exchange-i me qëllim shkëmbimin e eksperiencave mbi situatën aktuale të organizatave të shoqërisë civile që punojnë në fushën e rinisë dhe organizimi i aktiviteteve shkëmbyese….

Read More

Shpenzimet e mbuluara dhe rrogë mujore/ Praktikë në Bundestagun gjerman

Shpenzimet e mbuluara dhe rrogë mujore/ Praktikë në Bundestagun gjerman

Kush mund të aplikojë: të rinjtë nën 30 vjeç nga Shqipëria, Algjeria, Armenia, Azerbajxhani, Bjellorusia, Bosnja dhe Hercegovina, Bullgaria, Estonia, Egjipti, Franca, Gjeorgjia, Greqia, Izraeli, Iraku, Kazakistani, Kosova, Kroacia, Qiproja, Letonia, Lituania, Jordani, Liban, Libi, Macedonia, Moldavia, Mali i Zi, Maroku, Polonia, territoret palestineze, Rumania, Rusia, Serbia, Sllovakia, Sllovenia, Siria, Turqia, Tunizia, Republika Çeke, Ukraina, Hungaria, dhe USA Përfitimi: 450 euro për muaj, akomodim falas, mbulim të shpenzimeve të shëndetit dhe udhëtimit Përshkrimi Bundestagu gjerman ju…

Read More

Kostot e mbuluara/ Seminar “Përgatitja për një projekt doktorature” në Gjermani

Kostot e mbuluara/ Seminar “Përgatitja për një projekt doktorature” në Gjermani

Përshkrimi “Graduate School” për Studime Evropiane Lindore dhe Juglindore (Mynih dhe Regensburg, Gjermani) fton aplikantë nga të diplomuarit në universitetet jo-gjermane për workshopin ndërkombëtar “Përgatitja për një projekt doktorature”, e cila do të mbahet në Mynih në 27 – 29 qershor 2016. Seminari ka për qëllim mbështetjen e studentëve që kanë përfunduar një program Master ose janë në fazën e fundit të studimeve të tyre universitare për të përgatitur një projekt PhD, me të cilën…

Read More

Praktikë e paguar në Berlin, Gjermani

Praktikë e paguar në Berlin, Gjermani

Afati i aplikimit: 30 Prill 2016 Rroga: 450 Euro në muaj Përshkrimi Sekretariati Ndërkombëtar i Transparencës (TI-S) është duke kërkuar një praktikant, shumë të motivuar, proaktiv për të mbështetur punën e saj në Evropë dhe Azinë Qendrore. Transparency International (TI) është organizatë globale e shoqërisë civile në krye të luftës kundër korrupsionit. Përmes më shumë se 100 degëve të gjithë botën dhe një sekretariat ndërkombëtar në Berlin, Gjermani. Praktika është kryesisht me natyrë administrative, me një mundësi…

Read More

Plotësisht i financuar/ Forumi “Talentet e Gjelbër” në Gjermani

Plotësisht i financuar/ Forumi “Talentet e Gjelbër” në Gjermani

Përshkrimi Ministria Federale Gjermane e Arsimit dhe Kërkimeve (BMBF) ka organizuar “Talentet e gjelbër – Forumi Ndërkombëtar për Potencialet e Larta në zhvillim të qëndrueshëm”, për të nxitur shkëmbimin ndërkombëtar të ideve në lidhje me zgjidhjet e gjelbra. 25 studiues të rinj nga e gjithë bota nderohen me çmim çdo vit. Fituesit vijnë nga disiplina të ndryshme shkencore dhe janë të njohur për arritjet e tyre të shquara në bërjen e shoqërive më të qëndrueshme….

Read More

Shpenzimet e mbuluara/ Shkollë verore në Gjermani

Shpenzimet e mbuluara/ Shkollë verore në Gjermani

Afati i aplikimit:  2 Maj 2016 Periudha: 25  – 30 Korrik 2016 në Braunschweig, Gjermani Përshkrimi Instituti Georg Eckert dhe Kolegji i Mësuesve të Universitetit Columbia hapin thirrjen për Shkollën verore Ndërkombëtare Georg Arnhold, ku do të eksplorohen teoritë dhe praktikat e edukimit për të drejtat e njeriut (HRE) në nivelin e shkollës së mesme. Ajo do të mbahet në Institutin Georg Eckert në Braunschweig, Gjermani, në 25 – 30 korrik 2016. Kriteret Ftesa për Shkollën Verore është kryesisht për kandidatët…

Read More

1,050 Euro në muaj/ Praktikë e paguar në Frankfurt, Gjermani

1,050 Euro në muaj/ Praktikë e paguar në Frankfurt, Gjermani

Kush mund të aplikojë: Të diplomuarit kohët e fundit ose studentët të cilët janë në përfundim të studimeve të tyre master Afati i aplikimi: 14 Prill 2016 Pagesa: 1,050 Euro në muaj Përshkrimi Drejtoria e Përgjithshme e Komunikimeve të Bankës Qendrore Evropiane (BQE) është duke kërkuar aplikantë të cilët janë diplomuar kohët e fundit ose studentë të cilët janë afër përfundimit të studimeve të tyre, për të marrë pjesë në një praktikë në departamentin e Shërbimeve të…

Read More

Shkollë ndërkombëtare për sistemet energjitike në Gjermani

Shkollë ndërkombëtare për sistemet energjitike në Gjermani

Kush mund të aplikojë: Studentë Masteri dhe Doktorature, studiues të rinj, Post-Doktorantë dhe profesionistë të rinj Periudha: 28 Gusht-2 Shtator 2016, Seeon, Gjermani Afati i aplikimit: 15 Qershor 2016 Përshkrim Shkolla Ndërkombëtare mbi Sistemet e Energjisë (ISES 2016) e organizuar nga Forschungszentrum Jülich fton studiuesit e rinj dhe profesionistët e rinj në fushën e teknologjive të energjisë, ekonomisë, shkencave politike dhe disiplinave të lidhura për të diskutuar sfidat e sistemeve të tanishme dhe të ardhshme të energjisë. Programi përfshin prezantime…

Read More
1 2 3 4