Takim informues mbi studimet me bursë në Gjermani

Takim informues mbi studimet me bursë në Gjermani

Informohuni ne lidhje me bursat e studimit te ofruara nga DAAD per vitin akademik 2018-2019! Shërbimi i Shkëmbimit Akademik Gjerman DAAD ofron edhe këtë vit bursa për qëndrime afatgjata dhe afatshkurtra në Gjermani. Kush mund të aplikojë: Studentë dhe studiues të të gjitha fushave. Bursat ofrohen për studime master si dhe për shkolla verore. Për më tepër informacion mbi këto bursa do të mbahet një sesion informimi ditën e martë datë 23 maj 2017 në…

Read More

Konkurs nga Ministria Gjermane e Arsimit dhe Shkencës

Konkurs nga Ministria Gjermane e Arsimit dhe Shkencës

Konkursi Green Talents Shkencëtarë të rinj vini re: Ju doni ti ktheni sfidat globale në mundësi dhe në këtë mënyrë të krijoni kushte të mira jetese për të gjithë? Ministria Federale e Arsimit dhe Shkencës shpall sërisht konkursin Green Talents: International Forum for High-Potentials in Sustainable Development. Kush mund të aplikojë: Shkencëtarë të rinj dhe të talentuar në fushën e zhvillimit të qëndrueshëm mund të aplikojnë deri më 23 maj 2017 për gjithsej 25 vendet…

Read More

Programi i trajnimit Roepfer Klaus

Programi i trajnimit Roepfer Klaus

Programi Klaus  Toepfer Promovimi i  përsosmërisë dhe lidershipit në mesin e liderëve të rinj në mbrojtjen e natyrës nga Evropa Qendrore dhe Lindore, Kaukazi dhe Azia Qendrore Programi Klaus Toepfer ka për qëllim forcimin e organizatave nga sektori i Ruajtjes së Natyrës në Evropën Lindore dhe Qendrore, Azinë Qendrore  dhe Kaukaz, dhe zhvillimin e kapaciteteve personale të profesionistëve në fillim të karrierës për të kapërcyer humbjen globale të biodiversitetit. Programi i trajnimit katalizon zhvillimin personal të…

Read More

Bursë për studime në Gjermani

Bursë për studime në Gjermani

Afati përfundimtar i aplikimit: 5 Mars 2017 Kush mund të aplikojë: të gjithë të interesuarit në dizajn Çfarë mbulojnë bursat: bursa do të financojë plotësisht tarifat e studentit ESMOD Berlin dhe Fondacioni Hessnatur po ofrojnë Bursa që do të financojnë plotësisht tarifat e një studenti. Këto bursa jepen për të marrë pjesë Programin Ndërkombëtar të Masterit – “Qëndrueshmëria në Modë”, duke filluar nga prilli i vitit 2017. ESMOD BERLIN Universiteti Ndërkombëtar i Artit për Modë bashkon…

Read More

Konferencë në Göttigen Gjermani/ Shpenzimet e mbuluara

Konferencë në Göttigen Gjermani/ Shpenzimet e mbuluara

Afati i aplikimit: 28 Shkurt 2017 Të hapura për: studentët BA, MA dhe fillim studentët e doktoratës Vendi: 10- 21 Korrik 2017 në Göttingen, Gjermani Përdorimi i “shkencës së të dhënave” Termi është gjithnjë e më i zakonshëm, siç është “të dhënat e mëdha”. Por çfarë do të thotë? Çfarë është unik në lidhje me të?  Dhe cilat janë pasojat për hetim shkencor? Temat do të jenë: Ciklit i jetes së të dhënave dhe menaxhimin e…

Read More

Seminar për gazetarë në Gjermani

Seminar për gazetarë në Gjermani

Gazetarët me njohuri në gjuhën gjermane mund të aplikojnë deri më 29 korrik për pjesëmarrjen në një seminar të organizuar nga Fondacioni Sakson për Kualifikimin/Arsimimin e Medias. Seminari zhvillohet në Leipzig më 12 – 23 shtator. Në përmbajtjen e seminarit janë: strukturat dhe mënyra e punës në televizion, radio, median e shkruar dhe online në sistemin dual mediatik në Republikën Federale Gjermane. Krahas kualifikimit profesional në fokus është edhe shkëmbimi me njëri-tjetrin. Seminari u drejtohet…

Read More

Bursa doktorature në Gjermani

Bursa doktorature në Gjermani

Përshkrimi PIER Helmholtz Graduate School është duke ofruar 6 pozicione doktorature për studentët e talentuar dhe të motivuar në fushat e kërkimit të PIER. Pozicionet janë të hapura për aplikantë të të gjitha kombësive, të cilët nuk e kanë filluar ende projektin e tyre të Doktoraturës dhe kanë përfunduar studimet Master.   Kriteret Kriteret e mëposhtme duhet të plotësohen nga aplikantët, në mënyrë që të jenë të vlefshëm për këto pozicione: Diplomë master (ose ekuivalente)…

Read More

Thirrje për aplikime/ Festivali i Filmit “Greenmotions” në Gjermani

Thirrje për aplikime/ Festivali i Filmit “Greenmotions” në Gjermani

Përshkrimi Festivali i Filmit “Greenmotions” është një thirrje me qëllim për të rritur ndërgjegjësimin tek njerëzit rreth të menduarit e qëndrueshëm! Ai do të zhvillohet në Kommunales Kino im Alten Wiehre Bahnhof në Freiburg (Gjermani) nga 11 nëntor deri më 13 nëntor 2016. A e keni prodhuar një film pozitiv, konstruktiv ose të orientuar drejt një zgjidhje në lidhje me çështjet e qëndrueshmërisë apo të mjedisit? Do t’ ju pëlqente që të tregonit punën tuaj…

Read More

Trajnim Trilateral për përfaqësues të organizatave rinore nga Gjermania, Franca dhe Shqipëria

Trajnim Trilateral për përfaqësues të organizatave rinore nga Gjermania, Franca dhe Shqipëria

Jeni punonjës ose vullnetarë pranë një organizate rinore? Nëse po, mos humbisni mundësinë për të aplikuar tek: “Trajnim Trilateral për përfaqësues të organizatave rinore nga Gjermania, Franca dhe Shqipëria” Ministria e Mirëqenies Sociale dhe Rinisë dhe Shërbimi Kombëtar për Rininë në bashkëpunim me Zyrën Franko-Gjermane për Rininë organizon një program exchange-i me qëllim shkëmbimin e eksperiencave mbi situatën aktuale të organizatave të shoqërisë civile që punojnë në fushën e rinisë dhe organizimi i aktiviteteve shkëmbyese….

Read More

Shpenzimet e mbuluara dhe rrogë mujore/ Praktikë në Bundestagun gjerman

Shpenzimet e mbuluara dhe rrogë mujore/ Praktikë në Bundestagun gjerman

Kush mund të aplikojë: të rinjtë nën 30 vjeç nga Shqipëria, Algjeria, Armenia, Azerbajxhani, Bjellorusia, Bosnja dhe Hercegovina, Bullgaria, Estonia, Egjipti, Franca, Gjeorgjia, Greqia, Izraeli, Iraku, Kazakistani, Kosova, Kroacia, Qiproja, Letonia, Lituania, Jordani, Liban, Libi, Macedonia, Moldavia, Mali i Zi, Maroku, Polonia, territoret palestineze, Rumania, Rusia, Serbia, Sllovakia, Sllovenia, Siria, Turqia, Tunizia, Republika Çeke, Ukraina, Hungaria, dhe USA Përfitimi: 450 euro për muaj, akomodim falas, mbulim të shpenzimeve të shëndetit dhe udhëtimit Përshkrimi Bundestagu gjerman ju…

Read More
1 2 3 4